www.endustriweb.com
Parker News

Parker Prädifa'nın CliPHvent Valfleri, Elektrikli Araçların Batarya Güvenliğini Artırıyor

Hızlı ve kontrollü tahliye, termal etkiye sahip bir olayda batarya muhafazasının, bataryanın ve aracın etkin şekilde korunmasını sağlar.

  www.parker.com
Parker Prädifa'nın CliPHvent Valfleri, Elektrikli Araçların Batarya Güvenliğini Artırıyor

Hareket ve kontrol teknolojilerinde dünya lideri olan Parker Hannifin Prädifa Technology Division, EV batarya muhafazaları için yeni nesil tahliye valfi CliPHvent'i tanıttı. CliPHvent, batarya muhafazasının içi ile ortam arasındaki basınç farklılıklarının yanı sıra muhafaza içinde ani şekilde aşırı basınç oluştuğunda da kontrollü basınç dengelemesi veya hızlı tahliye sağlar. Bu, özellikle elektrikli araçların çekiş bataryalarında termal etkiye sahip bir olayın oluştuğu durumlarda önemlidir.

Aşırı Isınmanın Neden Olduğu Ani Basınç Artışlarına Karşı Koruma
"Termal olay" veya "termal kaçak"; mekanik hasar, kısa devre veya aşırı yük gibi bir sorun nedeniyle bir veya birkaç batarya hücresinin aniden ve hızla ısınmasını ifade eder. Özellikle elektrikli araçlardaki yürütme enerjisini sağlayan güçlü bataryalarda, termal kaçak, batarya muhafazasının içinde çok büyük miktarlarda gaz oluşmasına neden olur. Bu da basınçta kontrolsüz ve hızlı bir artışa yol açar ve çekiş bataryasının, hatta tüm aracın tamamen işlev dışı kalmasına kadar varabilecek ciddi sonuçlara yol açabilir. Parker Prädifa'nın CliPHvent tahliye valfleri, özellikle bu durumları önlemek için geliştirilmiştir.

Bunlar, entegre sızdırmazlık elemanı aracılığıyla hızlı tahliyeyi mümkün kılarak batarya muhafazasını korur ve çekiş bataryasında daha yüksek güvenlik sağlar. Tek bir batarya hücresinde termal kaçak olması durumunda, bir domino etkisi, yani sıcaklığın bitişik hücrelere, ardından tüm çekiş bataryasına hızla yayılması ve bataryanın tamamen tahrip olması önlenebilir.

Küçük Basınç Farklarını Dengeleme, Ortam Etkilerine Karşı Koruma, Kolay Montaj
Batarya muhafazasının içi ile ortam arasındaki hava basıncı veya sıcaklık değişikliklerinden kaynaklanan küçük basınç farkları bir membranla dengelenir. Ayrıca Parker aspire® membranları suyu ve yağı uzaklaştırır. Sonuç olarak, CliPHvent tahliye velfleri, dışarıdan gelen sıvılara ve kire karşı güvenilir koruma sağlar.

CliPHvent tahliye valflerinin özel ve kompakt tasarımı, alet kullanmadan batarya muhafazasına veya bir deliğin içine, kolay geçmeli montaj olanağı sağlar.

CliPHvent hakkında ek bilgi.

www.parker.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers