www.endustriweb.com
Parker News

Parker'ın yeni devre dışı bırakılabilir ikiz akışlı kamyon pompası, yakıt tasarrufu sağlar ve yaşam döngüsü maliyetlerini azaltır

Parker Hannifin, mobil hidrolik pazarı için bir yenilik olarak, ayrılabilir çift akışlı bir kamyon pompası olan F4 serisini piyasaya sürdü.

Parker'ın yeni devre dışı bırakılabilir ikiz akışlı kamyon pompası, yakıt tasarrufu sağlar ve yaşam döngüsü maliyetlerini azaltır

Yeni F4 hidrolik pompa, başarılı F2 ikiz akışlı pompa ve F3 eksenel pistonlu sabit pompa serilerinin teknolojisini bir araya getirerek, farklı kapasitelerde ayrı akışları gerektiren her tür araç için basit ve esnek bir çözüm sağlar. Pompanın; tuz serpme makineleri, kancalı yükleyiciler, ormancılıkta kullanılan vinçler, vidanjörler, kar küreme makineleri gibi araçlarda çeşitli uygulamaları olacaktır.

Patentli debriyaj işlevi, kullanıcının ön paneldeki bir düğmeye basarak hareket hâlindeyken ve motoru durdurmadan pompayı dizel motora bağlamasını veya dizel motordan ayırmasını sağlar. Bu işlev, önemli ölçüde yakıt tasarrufu ve CO2 emisyonlarında önemli miktarda azalma sağlar.

Örneğin; yeni F4 serisi pompayı kullanan, kancalı yükleyici ve sökülebilir kar küreme ekipmanına sahip bir kamyon, ilk ayında 260 saat çalışıyor ve bu saatlerin yalnızca 56'sında yavru şanzımanı (PTO) kullanıyor olsun. Bu durumda, pompanın bağlantısı kesildiğinde saat başına yaklaşık 1,2 kW daha az güç gerekecektir. Bu, yalnızca o ay içinde yaklaşık 50 litre daha az yakıta ihtiyaç duyulacağı anlamına gelir ve bir yıl içinde olası tasarruf miktarı 600 litreyi aşabilir (özellikle kar küreme ekipmanının yıl içinde yalnızca birkaç ay kullanıldığı durumda). Bu durumda, CO2 emisyonları da yaklaşık 1,8 ton azalacaktır.

Ayrıca; debriyaj özelliği pompadaki aşınma ve yıpranmayı azaltır; maliyetli hizmet dışı kalma ve işin durması risklerini en aza indirirken gürültü emisyon düzeylerini de azaltır.

F4 pompa serisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu sayfaya gidin: https://ph.parker.com/tr/tr/axial-piston-fixed-pumps-series-f4.

www.parker.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers