www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

Olağanüstü bir hız ve dinamik

FAULHABER'in yeni AM3248 step motoru, hızı ve torku ile performans ve boyut açısından çıtayı yükseltiyor. 10.000 rpm'e kadar çıkabilen bu motor, benzer step motorların beş katı hızına ulaşabiliyor. 100:1'lik redüksiyon oranı ile birlikte de 5 Nm'lik tork sağlıyor. Motor, bu değerleri yalnızca 32 mm'lik çapıyla başarıyor. Bu da onu havacılık, laboratuvar otomasyonu, büyük optik sistemler, yarı iletken endüstrisi, robotik ve 3D baskı gibi alanlarda çok çeşitli uygulamalar için ideal kılıyor.

Olağanüstü bir hız ve dinamik
Yeni 10,000 rpm AM3249 step motoru

Çok kutuplu, iki fazlı AM3248 step motor, devir başına 48 adım gerçekleştirir ve 85mNm'lik çok yüksek bir tutunma torku sunar. Motor, ilk adımdan itibaren yüksek hızla çalışmaya başlayıp düşük ataleti sayesinde çok hızlı ivmelenme ve yön değiştirme gerektiren uygulamalarda kullanılabilir. Yeni geliştirilen büyük bilyalı rulmanlar, bu motor tipinin halihazırda uzun olan hizmet ömrünü daha da uzatır. Boyutlarına göre sınıfında kıyaslandığında, 32 GPT dişli kutusu ile birlikte elde ettiği performans değerleri piyasada rakipsizdir. Motor ayrıca IE3 manyetik enkoder ile kullanılabilir.


Olağanüstü bir hız ve dinamik

Sahip olduğu özellikler ve opsiyonlar, bu motoru çeşitli zorlu uygulamalar için ideal kılar. Bunların arasında uyduların güneş panellerinin hizalanması da yer alır. Motorlar, panellerin her zaman doğrudan güneşe bakacağı şekilde platformu hareket ettirir. Motorlar, uzun yıllar boyunca hassas ve güvenilir bir şekilde çalışmakla kalmaz, aynı zamanda uzaydaki olağanüstü sıcaklık değerlerine da dayanabilir. Yarı iletken endüstrisinde ise plakaları makinelerde çok sınırlı kurulum koşullarında konumlandırırken çok yüksek dinamik ve hız gerekir. Yüksek düzeyde hassasiyet ve güvenilirliğin gerekli olduğu başka bir uygulamaya da bu alan örnek verilebilir.

FAULHABER PRECISTEP'ten Thomas Würgler, "Yeni AM3248 modelimiz tüm gereksinimleri karşılamanın yanında bu tür yüksek performanslı uygulamalar için de en ideal çözüm" diyor. Step motorlarda uzmanlaşan birim, saat üretimi ile tanınan İsviçre'nin La Chaux-de-Fonds şehrinde bulunuyor. "Küçük üretim çalışmalarında bile ürünü ilgili uygulama gereksinimlerine uyarlayabiliyoruz. Tek bir kaynaktan sağladığımız teknik tavsiye ve destek ile birlikte eksiksiz bir tahrik paketi sunuyoruz."

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers