www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks AB, Procentec B.V’nin büyük bir kısmını satın aldı

HMS Networks AB'nin tamamına sahip olduğu yan kuruluşu HMS Industrial Networks AB, Hollanda merkezli Procentec BV'nin hisselerinin % 70'ini satın aldı. Merkezi Rotterdam'da bulunan Procentec, endüstriyel ağların teşhisi ve izlenmesi noktasındaki çözüm ve hizmetleriyle dünya lideri.

HMS Networks AB, Procentec B.V’nin büyük bir kısmını satın aldı
HMS CEO'su Staffan Dahlström (sağda) ve Procentec CEO'su Pieter Barendrecht (ekranda), Corona kısıtlamaları nedeniyle uzaktan gerçekleştirilen satın alma sürecini sunarken. 

Halmstad, 1 Ekim,  2020

Procentec’in çözümleri PROFIBUS, PROFINET, Ether/Net / IP gibi endüstriyel ağlar ile diğer endüstriyel Ethernet standartları için güvenli ağ altyapısı sunuyor. Ürün portföyü, saha teknisyenlerinin gerek fabrika içerisinde yerinde, gerekse de uzaktan bir şekilde istenmeyen üretim aksaklıklarının önüne geçen ağ izleme, analiz ve sorun giderme işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmelerine yardımcı ProfiTrace, ProfiHub, ComBricks, Atlas ve Osiris ürünlerini barındırıyor.

“Procentec, iletişim altyapısı bağlamında HMS'nin bir boşluğunu dolduruyor. Endüstriyel ağlar, endüstriyel süreçlerde hayati önem taşımaktadır ve Procentec'in ürün ve hizmetleri, bu kritik ağlarda çalışma süresini ve veri kullanılabilirliğini önemli ölçüde iyileştirmektedir ”diyor HMS Networks CEO'su Staffan Dahlström. Sözlerine ise şu şekilde devam diyor: “Procentec ile birlikte HMS küresel endüstriyel ağların devasa kurulu sistemlerine ilişkin satış sonrası sürecine erişim sağlıyor. Bu da HMS’yi endüstriyel ağın son kullanıcılarına daha da yakınlaştırıyor. Esas olarak cihaz ve makine üreticilerine ürün tedarik ettiğimiz gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, bu HMS'ye yeni bir ilgi çekici boyut kazandırıyor.”

“Procentec için yeni kapılar aralayan HMS'nin bir parçası olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. HMS’nin büyüklüğü ve uluslararası varlığı, sürekli genişlememizde Procentec için büyük bir kazanç olacaktır. Ayrıca, şirketler arasında IP paylaşımının yanı sıra endüstriyel ağ ve Endüstri 4.0 ile ilgili çözümlerin birlikte oluşturulması için de mükemmel fırsatlar yaratacak” diyor Procentec B.V CEO’su Pieter Barendrecht.

HMS, Procentec hisselerinin %70’ini artık şirkette etkin olarak yer almayan kuruculardan satın aldı. Geri kalan %30’luk kısım ise hâlihazırda var olan ve yönetim pozisyonlarını koruyarak Procentec’i yönetmeye devam edecek olan yönetim ekibine ait.

Procentec Group, Almanya, İtalya ve Birleşik Krallık'ta yaklaşık 70 çalışanı ve bağlı kuruluşlarıyla 2019 yılında 11,7 milyon Euro konsolide satış gerçekleştirdi. Bu satın alma ileride HMS'nin hisse başına kazancı üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olacak.
Daha fazla bilgi için:
Staffan Dahlström, CEO HMS Networks AB, +46 (0)35 17 29 01
Joakim Nideborn, CFO HMS Networks AB, +46 (0)35 710 6983

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers