www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

Ironhand ile süper güç kontrol altında

Kas-iskelet sistemi bozuklukları, AB ve Kuzey Amerika'da yaygın bir meslek hastalığıdır ve işten uzun süre uzak kalmanın en yaygın nedenlerinden biridir. İşle ilgili üst ekstremite bozuklukları AB genelinde yıllık 2,1 milyar avroya mal oluyor ve tüm meslek hastalıklarının% 45'inden sorumlu. Giyilebilir ürünler ve teknolojiyle geliştirilen giysiler, bu yaralanmaları azaltmak için yeni yaklaşımlar sunuyor. İsveçli BIOSERVO TECHNOLOGIES şirketinin Ironhand® ürünü, şirketin patentli SEM teknolojisinin yardımıyla kavramayı güçlendiren yumuşak bir robotik eldivendir. Parmakların kavrama kuvveti desteği İSE FAULHABER tahrikleri ile mümkün oluyor.

Ironhand ile süper güç kontrol altında
Bioservo Ironhand

AB düzeyinde, tekrarlayan işler en büyük risk faktörüdür. AB'de çalışanların% 74'ü, çalışma sürelerinin en az% 25'ini tekrarlayan kol veya el hareketleri yaparak geçiriyor. Alman Federal Mesleki Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü'ne (Bundesanstalt für Arbeitsschutz und Arbeitsmedizin) göre, kas-iskelet bozuklukları, işteki sınırlı yetenekler, ciddi engellilikler, erken emeklilik ve geçici olarak çalışamama durumunun en yaygın nedenidir. Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ankete katılanların% 45'i işyerinde ağrılı veya yorucu pozisyonlardan,% 25'i sırt ağrısından ve % 20'si kas ağrısından muzdarip. Araştırmalar, her iki çalışanın 2030'a kadar kas-iskelet sistemiyle ilgili rahatsızlıklardan etkilenebileceğini ortaya koyuyor.

Boyun ve üst ekstremitelerin işe bağlı bozuklukları boğazı, omuzları, kolları, elleri, bilekleri ve parmakları etkiler ve karıncalanma, uyuşma, rahatsızlık veya ağrıya neden olur. Titreşimli aletlerin kullanılması veya soğukluk bu sorunları daha da kötüleştirebilir. Etkiler, azaltılmış hareket kabiliyeti veya kavrama gücüdür. Her ikisi de çalışma sırasında ek tehlikelere neden olabilir, örneğin bir çalışan bir aleti artık güvenli bir şekilde tutamaz veya çalıştıramazsa. Dahası, demografik değişim, toplumun bir bütün olarak yaşlanması ve aktif çalışma hayatında daha uzun süre kalacağı anlamına gelir. İşyerinde iyileştirilmiş ergonomi bu nedenle hem sağlıklı insanlar hem de fiziksel olarak engelliler için giderek daha önemli hale geliyor. Çalışma tezgahı, masa veya montaj hattı gibi gerçek çalışma alanını daha ergonomik yapan çözümlere ek olarak, şirketler insanlara destek sunmak için kullanılabilecek çözümlere giderek daha fazla güveniyor. Kıyafet gibi vücuda takılan dış iskeletler de işte bu çözümlerden bir tanesi.


Ironhand ile süper güç kontrol altında
Ironhand
 
Ellerde daha fazla kuvvet
İsveçli BIOSERVOTECHNOLOGIES şirketinin sunduğu Ironhand ®, eller ve parmaklar için yumuşak, aktif bir dış iskelettir. Normalde, alt kol ve eldeki kaslar tarafından kavrama hareketi mümkün kılınmaktadır. Bu kaslar tendonları çekerek parmakları hareket ettirir. Ironhand ® benzer şekilde çalışır: eldivenin parmak uçlarındaki basınca duyarlı sensörler, kullanıcının eliyle gerçekleştirdiği kavrama eylemini algılar. Sisteme entegre bilgisayar, gerekli olan ek kavrama kuvvetini hesaplar ve küçük servo motorlar ince kabloları parmaklarda çeker. Sensörler üzerindeki basınç ne kadar yüksekse, Ironhand ® tarafından o kadar fazla güç sağlanır. Eldivenin ayarları kişisel tercihlere ve yapılan işin türüne göre uyarlanabilir. Veri işlevleri, elin dijital risk değerlendirmesini ve kullanıcının Endüstri 4.0 / geleceğin fabrikası konseptine entegrasyonunu sağlar. Yüksek ergonomik riske sahip tutuş yoğun uygulamalar, pratik çalışma sırasında veriler analiz edilerek belirlenebilir ve kullanıcılar uygun önlemleri alabilir.

Bireysel ve çok yönlü

Eldiven dört farklı boyutta sunulmaktadır ve sol ve sağ elini kullanan kullanıcılar tarafından giyilebilir. Bir sırt çantası gibi giyilen pil takımı, hem bir bilgisayar ünitesi hem de tek tek parmakları kontrol eden motorları içerir. Kullanıcılar, farklı sensör hassasiyeti, kuvvet, parmak simetrisi ve kilitleme eğilimi kombinasyonlarını içeren çeşitli profilleri önceden ayarlayabilir. Profili değiştirmek için kullanıcının yalnızca göğüs bölgesinde bulunan uzaktan kumanda üzerindeki bir düğmeye basması yeterlidir.

Bu profil sayesinde, örneğin iş günü boyunca karşılaşılan farklı gereksinimlere esnek bir şekilde yanıt vermek mümkündür. Örneğin bir kişi sabahları hafif stresli işler yapıyor ve ardından öğleden sonraları kasları ağır bir şekilde zorlayan aktiviteler izliyorsa. Bu aynı zamanda hem erkek hem de kadın kullanıcıların tek bir sistemle çalışmasını sağlar. Milisaniyeler içinde, sistem 80 N'ye kadar kavrama gücü sağlayabilir.

Sistem, eldivenler, düşmeye karşı koruma cihazları, kasklar veya uyarı kıyafetleri gibi kişisel koruyucu ekipmanların (KKD) giyilmesini engellemeyecek şekilde tasarlanmıştır. Molalar için, dışarıdan yardım almadan takılabilir ve çıkarılabilir. Güç kaynağındaki pillerin kapasitesi, tipik bir iş günü için tasarlanmıştır.

Güçlü tahrik sistemi

Tek tek parmakları kontrol etmek için BIOSERVO, Ironhand® çözümünde 1741… CXR serisinin grafit komütasyonuna sahip DC mikromotorlar kullanır. Seri, güç, sağlamlık ve kontrolü kompakt bir formda birleştirir. Bu, grafit komütasyonu, yüksek kaliteli neodim mıknatıslar ve FAULHABER rotorunun denenmiş ve test edilmiş sarımı ile sağlanır. Güçlü neodimyum mıknatıs, motorlara 3,6 ila 40 mNm arasında değişen sürekli bir tork ile yüksek bir güç yoğunluğu sağlar. Etkileyici performans verileri ve kompakt boyut, optimize edilmiş fiyat / performans oranında geniş bir olası uygulama yelpazesini sağlar.


Ironhand ile süper güç kontrol altında
1741 CXR

BIOSERVO'nun Geliştirme Direktörü Martin Remning Wahlstedt, FAULHABER’dan memnun: “Ürünlerimizde kullandığımız FAULHABER tahrikleri ile çok iyi deneyimlerimiz olduğu ve hem tahrik sistemleri uzmanı FAULHABER hem de İsveçli satış partneri Compotech ile uzun süreli bir işbirliğine sahip olduğumuz için Ironhand® için 1741… CXR'ye karar verdik.”

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers