www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

Eelektrikli araçları otomatik olarak şarj etmek

Elektrik hareketlilik her geçen gün daha da popüler hale gelirken, bazı alanlarda fonksiyonel standart teknolojilerin geliştirilmesi için hala alan var. Bunun bir örneği ise arabaların şarj edilme şekli: artık kimse şarj istasyonlarıyla dolu sokaklar görmek istemiyor. Endüktif şarj göz önünde çok bulunmuyor ve bazı önemli dezavantajlar barındırıyor. İşte bu noktada Volterio mantıklı ve verimli bir alternatif sunuyor. Şarj edilen robot prototifi FAULHABER kullanarak hareket ediyor.

Eelektrikli araçları otomatik olarak şarj etmek

Şarj istasyonları şehir merkezlerinde görüntü kirliliğine sebep olurken, hantal kablo ve fişler de insanların garajlarında rahatsızlığa sebebiyet verebilir. Garaj tabanına veya yol yüzeyine gömülü bobinlerle temassız endüktif şarjda bu görsel veya mekanik sıkıntıların hiçbiri yoktur. Fakat bu ekstra maliyet anlamında geliyor, hem de birden fazla şekilde: bobinlerin göz önünden kaldırılması için zeminin açılıp yenilenmesi; maksimum çıkışın pek çok durumda üç kilowatt olması ve bu yüzden uzun şarj sürelerinin meydana gelmesi; ve bu tür bir şarj ile önemli oranda gücün fizli kablolara göre güç kaybına neden olması. Eğer araç bobinin tam üzerine park edilmezse kayıp daha da büyük oluyor.


Eelektrikli araçları otomatik olarak şarj etmek

Konektör bağlantıyı buluyor
Volterio'nun teknolojisi tüm bu sorunlara zarif bir çözüm sunuyor. İnaktif olduğunda, şarj cihazı göze çarpmayan, sadece 6 cm yüksekliğinde bir yapıya sahip. Araç daha sonra şarj edilmek üzere park ediliyor. Ardından,robot kolu teleskopik olarak uzanıyor. Bu kolun sonunda, diğerinin arabanın alt gövdesinde arayan bir konektör var. İki bileşen daha önce birbirleriyle şifreli kablosuz iletişim yoluyla bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Konik-yuvarlak akım taşıyıcısı, geleneksel anlamda bir konektör olmadığından, araç en uygun konuma park edilmemiş olsa bile, tam temas sağlayabilmektedir. Kolun hedefini doğru bir şekilde bulduğundan emin olmak için ultrasonik bir sistem kullanılır. Bağlantı 15 saniyeden daha kısa sürede kurulmuş olur.


Eelektrikli araçları otomatik olarak şarj etmek

Konektör sadece 50x50 cm'lik bir mesafede olmalıdır ve araç açılı bir şekilde park edilebilir. Yeni bir garaj veya park yeri inşaatı için tüm üniteyi zemine gömmek de mümkündür. Ev bağlantılı bir şarj cihazının şarj kapasitesi 22 kilovattır, bu da en büyük araba akülerinin bile 4-5 saat içinde tamamen şarj edilebileceği anlamına gelir. Teknolojinin kendisi, şarj süresini bir saate düşüren 100 kilowatt DC işlemek için tasarlanmıştır.

Volterio'nun arkasındaki fikir, Christian Flechl'in 2014 yılında Graz Teknoloji Üniversitesi'nde (Avusturya) yazdığı yüksek lisans tezine dayanıyor. Bugün kendisi VOLTERIO GmbH Genel Müdürü ve ürününü seri üretime geçmek üzere. Prototipin geliştirilmesinde önemli bir husus, robot kolunu üç eksen boyunca hareket ettiren üç motor geliştirmekti: “Mümkün olduğunca düz bir cihaz inşa etmek istedik, bu yüzden en başından itibaren çok az yer vardı”, diyor genç yüksek lisans mezunu mühendis. “Aynı zamanda önemli miktarda ağırlık taşımamız gerekiyor. Bu nedenle, motorlar - uygun redüktör ile birlikte - yüksek tork, yüksek hız ve küçük boyut sunmalıdır. ”

Güçlü, hızlı ve güvenilir

İnternette yapmış olduğu bir arama onu hızlı bir şekilde FAULHABER'a yönlendirdi, çünkü pek çok şirket bu tür özellikleri karşılayamıyor. “Diğer uzmanlarla yapılan görüşmelerde FAULHABER'ın doğru yol olduğu konusunda güvence aldım ve birlikte çalışmaya başladığımızda bu daha da belirginleşti. FAULHABER tüm projeye kapsamlı teknik önerilerle, doğru motorları seçerek ve motorları kendileri sunarak sponsor oldu. ” Prototiplere planet dişli redüktörlü DC mikromotorlar ve uygun bir hareket kontrolörü takıldı. Buna ek olarak, FAULHABER test amacıyla diğer sürücüleri seçti ve tedarik etti.


Eelektrikli araçları otomatik olarak şarj etmek

CR serisinin yüksek motor performansı, düşük aşınma, güçlü neodim mıknatıslar ve sarımdaki özellikle yüksek oranda bakır içeren çok kararlı bir grafit değişimine dayanmaktadır. Şarj istasyonu yaklaşık 20.000 döngü için tasarlanmıştır. Bu, sürücülerin hizmet ömrünün yalnızca% 1'inin kullanıldığı anlamına gelir. Sağlamlıkları da çok önemlidir, çünkü Volterio üniteleri uzun duruşlardan sonra ve zorlu hava koşullarında bile güvenilir bir şekilde çalışmalıdır.


Eelektrikli araçları otomatik olarak şarj etmek

Prototip, kapsamlı testlerde çok iyi performans gösterdi. Temel açıdan, teknoloji rakip konseptlerden çok daha üstün. Birçok premium otomobil üreticisi de aynı fikirde. Şarj cihazlarının seri üretime geçmesi için zaten hazırlanıyorlar. Volterio şu anda yeni zorluklar üzerinde çalışıyor: Christian Flechl, “Otomatik şarj işlemleri birçok farklı şekilde kullanılabilir” diye açıklıyor. “Bu, tüm lojistik alanı için olduğu kadar sürücüsüz araçlar için de geçerlidir. Elektrikli kamyonlar için çözümler de geliştirilme aşamasındadır. Uygun şarj robotları geliştiriyoruz ve FAULHABER'ın değerli desteğine güvenmeye devam ediyoruz. ”

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers