www.endustriweb.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

ProSoft Wireless Designer: Endüstriyel kablosuz projelere özel benzersiz ve emsalsiz bir yazılım aracı

ProSoft Technology® otomasyon mühendislerine endüstriyel kablosuz ağlarını planlayıp belirlemelerinde yardımcı olmak amacıyla benzersiz bir yazılım çözümü geliştirdi: ProSoft Wireless Designer (PWD).

ProSoft Wireless Designer: Endüstriyel kablosuz projelere özel benzersiz ve emsalsiz bir yazılım aracı
Kullanım kolaylığı
Non-RF uzmanları için tasarlanan ProSoft Wireless Designer (PWD) kablosuz ağları planlama ve belirleme işini kolaylaştırmaktadır. Sihirbaz tabanlı yazılım arayüzü ürünün kullanımını kolaylaştırır. ProSoft Wireless Designer bütün kablosuz mimarisi için görsel bir yerleşim oluşturur. Arayüz ekranları kablosuz ağın kilit parametrelerinin kesin bir şekilde tanımlanıp belirlenmesini sağlar, sözgelimi:
- Radyo türü, frekans aralığı, ülkeye özgü RF-kanalları…
- Kabloların uzunlukları ve türleri…
- Yüksek voltajdan koruyucu, kablo adaptörleri, antenler, vs. gibi aksesuarlar…
- Her bir radyoya özgü GPS koordinatları (dış mekân uygulamaları).

Kullanıcı kablosuz ağ projesini belirlerken, ProSoft Wireless Designer radyolar arasındaki her bağlantının iletim kalitesini mesafe ve önerilen aksesuarlar doğrultusunda kontrol eder. Özellikle yazılım sinyal gücünü ve beklenen iletim kalitesini mesafe, iş çıkarma yeteneği, yerel yönetmelik ve seçilen malzemeler (kablo veya diğer aksesuar kayıpları, anten kazanımları, vb) doğrultusunda değerlendirir.

Kablosuz proje çalışmasının sonunda bir teknik doküman oluşturulur. Bu teknik dokümanda kablosuz ağa ilişkin ayrıntılı bilgiler yer alır: Her bir nod (bütçe tahminine yardımcı olur) ve bağlantıya (veri iletimi kalitesi) ilişkin kapsamlı malzeme tanımı. ProSoft Wireless Designer kablosuz ağın kurulumu için gerekli malzemelerin ayrıntılı listesini oluşturur (ayrı ayrı her radyo, kablo, yüksek voltajdan koruyucular, konektörler, antenler ve diğer aksesuarlar). Yazılım ayrıca, seçilen donanım ve çalışma sırasında tanımlanan güç seviyesi ayarları (yerel yönetmelik göz önünde bulundurularak) doğrultusunda her bir bağlantının kalitesini değerlendirir.

Bu ayrıntılı bilgiler (malzeme listesi, ayrıntılı ayarlar ve kablosuz bağlantıların kalitesi) saha etüdünün hazırlanıp bildirilmesi, kablosuz çözümün kurulup konuşlandırılması ve ağ bakımı ve denetimi açısından gerekli ve yararlı bilgilerdir. Bu nedenle, ProSoft Wireless Designer bu değerli bilgilerin çalışma raporlarına, teknik dokümanlara, bakım kılavuzlarına, vb.ye kolayca entegre edilmesi için standart CSV dosya formatında çıkarılmasına izin vermektedir.

ProSoft Wireless Designer yazılımı hali hazırda ProSoft Technology’de mevcut olan her bir RadioLinx radyosu, anteni, kablosu, konektörü ve diğer aksesuarları tanımlayan bir veritabanına sahiptir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers