www.endustriweb.com
Teledyne Flir OEM

Teledyne FLIR, Otomatik Yapay Zekâ Model Optimizasyonu için Sentetik Veri Üretimi ile Donatılmış Prism AIMMGen'i Piyasaya Sürdü

Söz konusu yapay zekâ modelleme ve üretim hizmeti, yapay zekâ destekli ürünlerin maliyetini, mühendislik iş yükünü ve pazara sunma süresini önemli ölçüde azaltıyor; yüksek kaliteli modelleri haftalar yerine günler içinde piyasaya sunuyor.

Teledyne FLIR, Otomatik Yapay Zekâ Model Optimizasyonu için Sentetik Veri Üretimi ile Donatılmış Prism AIMMGen'i Piyasaya Sürdü

Goleta, Calif

. - Teledyne Technologies’in bir parçası olan Teledyne FLIR, bugün Teledyne FLIR Prism™ yazılım ailesine en son getirdiği yenilik olan Prism AIMMGen™'i duyurdu. Yapay zekâ (artificial intelligence / AI) ve makine öğrenimi (machine learning / ML) modellerinin otomatik olarak yaratılmasını sağlayan ve ITAR kısıtlamalarından muaf olan bir AI model üretim hizmeti olan Prism AIMMGen, savunma ve ilk müdahale gibi farklı uygulamalar için AI/ML ürünleri geliştiren sistem entegratörlerine önemli maliyet ve zaman tasarrufu sunuyor.

AI/ML ürünleri için elle etiketleme süreci oldukça zorlu olmakla birlikte, işin içine askeri hedefler ve bunların sınıfları gibi nadir bulunan veya isteğe bağlı nesneler girdiği zaman veri toplama hem maliyetli hem de neredeyse imkânsız hale gelebiliyor. Prism AIMMGen, çeşitli ortamlarda ve hava koşullarında hem görünür ışık hem de kızılötesi spektrumlarında milyonlarca makine öğrenimine hazır örnek üretebilen bir sentetik veri üretim araç zinciriyle bu engellerin üstesinden gelebiliyor. Etiketlenmiş sentetik görüntülerin dakikalar içinde üretilmesiyle birlikte, AI modellerinin ayarlanma süreci hızlanıyor ve modeller daha isabetli sonuçlar verebiliyor, bu da gereken mühendislik iş yükünü ve geliştirme sürelerini azaltıyor.
 
Teledyne FLIR Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dan Walker, konuyla ilgiil şunları söyledi: “Sistemlerin gelişme hızı ve karmaşıklığı göz önüne alındığında, AI modellerini eğitmek için akıllı, sentetik verilerden yararlanmak mantıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor, bu verilerle en iyi modeller elde ediliyor. AIMMGen, geliştiricilerin ürün geliştirme süreçlerini hızlandırırken, ilgili AI ürünlerinin neredeyse her türlü çevresel koşulda karşılaşabilecekleri senaryolara hazır olmasını sağlıyor.”


Teledyne FLIR, Otomatik Yapay Zekâ Model Optimizasyonu için Sentetik Veri Üretimi ile Donatılmış Prism AIMMGen'i Piyasaya Sürdü
 
Maliyetleri veri toplama olmadan yüksek kaliteli modeller üretebilen otomatik AI optimizasyon sistemi, şirket içi ML operasyonları (MLOps) altyapısında veri güvenliğini sağlıyor. Geniş bir sentetik veri gölünden ve on yıllar süren uzmanlıktan yararlanan bu çözüm, geliştirme süreçlerini maliyet etkin hale getirirken, modeli yeni görev gereksinimlerine, hedef sınıflarına veya yapılması gereken ince ayarlara göre günler içinde değiştirebiliyor, böylece AI modelleri geleceğe hazırlanabiliyor.
 
Prism AIMMGen'in ana özellikleri:
● Sınırsız sentetik görüntü üretimi – Birden çok nesne tespiti gibi durumlar için ITAR'dan muaf geniş bir veri gölüne erişim.
● Uygulamaya özel AI eğitim veri kümeleri – Farklı uygulama gereksinimlerini karşılamak için otomatik olarak etiketlenmiş milyonlarca sentetik görüntü seti üretilmesi, etkileşimli bir arama aracı ve böylece etkili ve odaklanmış makine öğrenimi sonuçları elde edilmesi.
● Yerinde otomatik model eğitimi, doğrulama ve optimizasyon – MLOps bulut altyapısında, normal mühendislik iş yükünün sadece bir kısmı ile kısa sürede yüksek performanslı bir AI/ML çözümü üretme ve güvenli veri ve model işleme
 
Teledyne FLIR'ın Prism AIMMGen hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.flir.com/prism adresini ziyaret edin. Yüz yüze görüşme için lütfen 14-16 Ekim tarihlerinde, Washington, D.C.'de düzenlenecek olan AUSA 2024’te Teledyne FLIR'i ziyaret edin.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers