www.endustriweb.com
Pilz News

Pilz, Hamburg Hydrogen Technology Expo Hidrojen - Fonksiyonel Olarak Emniyetli ve Güvenli

Pilz, Hydrogen Technology Expo Europe'da sektörde kendini kanıtlamış otomasyon çözümlerinin hidrojen uygulamalarını nasıl koruduğunu gösterecek.

  www.pilz.com
Pilz, Hamburg Hydrogen Technology Expo Hidrojen - Fonksiyonel Olarak Emniyetli ve Güvenli

Hidrojen teknolojilerine yönelik dünyanın en büyük tedarikçi ticaret fuarı, 23-24 Ekim 2024 tarihlerinde Hamburg'da gerçekleştirilecek. Otomasyon uzmanı, fonksiyonel emniyet ve Endüstriyel Güvenlik alanlarındaki çözümlerini sunacak. Pilz'in çözümleri, tüm katma değer zincirinde emniyetli proses izleme ve kontrolü sağlamaktadır.

Gaz kaçaklarının hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edilmesi, basınç, dolum seviyesi, voltaj ve akıma genel bir bakış sağlanması, yanma proseslerinin emniyetli bir şekilde izlenmesi gibi iyi denenmiş otomasyon emniyet ilkeleri, hidrojen uygulamalarını koruyabilir. Bunun nedeni, emniyeti her zaman tesisin, makinelerin ve prosesteki ilişkilerin ayrılmaz bir fonksiyonu olarak dikkate almaya yardımcı olmalarıdır. Pilz, Hydrogen Technology Expo Europe'da hidrojen endüstrisindeki fonksiyonel emniyet çözümlerini sunacak. Otomasyon şirketi ayrıca hidrojen uygulamalarının manipülasyon ve yanlış kullanımdan nasıl korunacağını da gösterecek.

Üretimden kullanıma kadar emniyetli
Pilz'in emniyet çözümleri, tüm hidrojen katma değer zinciri için ek avantajlar sunmaktadır. Standımızdaki uzmanlar, elektrolizden buhar reformasyonuna kadar hidrojenin üretim şekline bağlı olarak önemli olan emniyetle ilgili farklı yaklaşımları açıklayacak. Pilz PNOZmulti 2 küçük kontrolör ve Pilz PSS 4000 otomasyon sistemi, elektroliz yoluyla hidrojen üretimini korur. Alkalin ve PEM elektrolizi sırasında çok sayıda emniyet gereksinimine uyulmalıdır. Örneğin, Pilz'in emniyet kontrolörleri gaz ve alev tespit sensörlerini izler. Bu sensörler herhangi bir şey tespit ederse valflerin havalandırılması gibi uygun önlemler başlatılır.

Ayrıca PSS 4000 otomasyon sistemi, hidrojen yakıt ikmal istasyonlarındaki tüm emniyet fonksiyonlarının genel takibi söz konusu olduğunda (soğutma sistemi ve yüksek basınçlı depolama tanklarında ve hidrojen dağıtımında) zaten kanıtlanmıştır. Pilz uzmanları, otomasyon sisteminin hidrojen sızıntısı, alev ve duman tespit etmek ve sıcaklık ve basıncı izlemek için nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sağlayacaktır. Merkezi olmayan girişler/çıkışlar ile arıza korumalı analog giriş fonksiyonları sayesinde, tüm sistem emniyetli bir şekilde kontrol edilebilir ve izlenebilir.

Emniyet ve Güvenliğe bütünsel yaklaşım
Bütünsel yaklaşım, fonksiyonel emniyetin yanı sıra Endüstriyel Güvenliği de içerir. Üretim ve endüstriyel tesislerin, kasıtlı veya kasıtsız manipülasyondan veya yanlış kullanımdan korunmasını tanımlar.

Sistem durumunu kontrol etmek üzere hidrojen üretimi konteynerine uzaktan bağlantı buna bir örnektir. Bu bağlantı korunmalıdır, aksi takdirde sistemin emniyetle ilgili kısmı yetkisiz bir şekilde görüntülenebilir veya modifiye edilebilir.

Pilz, Hydrogen Technology Expo Europe'da ayrıca SecurityBridge endüstriyel koruma duvarını da sunacak. Kontrol ağında mühendislik, arıza teşhisi veya konfigürasyon araçları ile kontrolörler arasındaki tüm bağlantılar müdahaleye karşı korunur ve güvenli harici bağlantılar sağlar. Pilz'in PITreader erişim izin sistemi ve ilgili RFID transponder anahtarları sayesinde tesisler yetkisiz erişime karşı korunabilir ve erişim izinleri ayrı ayrı ve güvenilir bir şekilde kontrol edilebilir.

"Pilz, yalnızca bütünsel bir Emniyet ve Güvenlik yaklaşımının hidrojen uygulamalarının kapsamlı bir şekilde korunmasını garanti ettiğine inanıyor. Çünkü Güvenlik, tesis ve makinelerin kullanılabilirliğini manipülasyona ve yanlış kullanıma karşı koruyor" diyor Pilz'de Pazar Geliştirme Mühendisi Albert Cot.

Pilz, Hydrogen Technology Expo Europe 2024: Salon A3, Stant: 3I110'da.

www.pilz.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers