www.endustriweb.com
Walter Tools News

Walter Lightweight segmentteki ürün yelpazesini genişletiyor ve küresel varlığını güçlendiriyor

Walter, üretici olan FMT (Frezite Metal Tooling) şirketinin satın alınması da dahil olmak üzere 20 yılı aşkın bir süredir büyüyen Lightweight segment sektöründeki ürün yelpazesini ve uzmanlığını genişletmiştir.

  www.walter-tools.com
Walter Lightweight segmentteki ürün yelpazesini genişletiyor ve küresel varlığını güçlendiriyor

Hafif malzemeler endüstriyel üretimde giderek daha önemli hale gelmektedir. Bu durum özellikle otomotiv ve havacılık sektörleri için geçerlidir: Ağırlık ne kadar düşük olursa, enerji tüketimi de o kadar düşük olur - özellikle sadece ekonomiklik üzerinde değil, aynı zamanda CO2-emisyonları ve örneğin elektrikli arabaların menzili üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olduğu için kilit bir faktördür.

Bu çerçevede Walter, üretici olan FMT (Frezite Metal Tooling) şirketinin satın alınması da dahil olmak üzere 20 yılı aşkın bir süredir büyüyen Lightweight segment sektöründeki ürün yelpazesini ve uzmanlığını genişletmiştir. Bu sayede Walter FMT, alüminyum işleme için son derece kapsamlı bir takım portföyü sunmaktadır. Aynı durum alüminyum ve alüminyum alaşımları gibi hafif metallerin işlenmesine yönelik PCD portföyü için de geçerlidir.

Özelleştirilmiş süreç çözümleri
Walter PCD İş Geliştirme Sorumlusu Roland Hanischdörfer, "PCD takımlarının yaklaşık yüzde 98'i, ilgili müşterinin özel gereksinimlerine ve uygulamalarına göre uyarladığımız özel takımlardır" diyor. "Bu nedenle müşterilerimizle birlikte özelleştirilmiş işleme çözümleri geliştiriyoruz. Bu süreçte biz ve müşterilerimiz Walter FMT'nin Lightweight segment sektöründeki kapsamlı deneyiminden faydalanıyoruz."

Örneğin, bir uçak kanadını güçlendiren her bir kanat iskeleti bir diğerinden farklı olarak üretilir. Öte yandan otomotiv sektöründe, seri üretimde özellikle yüksek miktarlar ve kısa döngü sürelerinde ustalaşılması gerekmektedir. Bu çok farklı işleme senaryolarını karşılamak için Walter FMT proses çözümleri özelleştirilmiştir ve potansiyellerini Walter'in portföyündeki geniş standart ürün yelpazesinden ve özel çözümlerden alır.

İşleme ve takımlar için yüksek talepler
Bu tür yüksek teknolojili iş parçaları, işleme ve kullanılan takımlar üzerinde özellikle yüksek talepler doğurmaktadır. Walter Component Müdürü Stefan Benkóczy, "Örneğin yüksek silikon içeriğine sahip alüminyum malzemeler aşındırıcıdır, oysa 7000 alaşım grubundan alüminyum yüksek dayanımlı olabilir" diyor. „Diğer alüminyum grupları ise akış talaşı oluşumuna ve bulaşmaya eğilimlidir“.

Bu ve çeşitli farklı kalıplar ve/veya malzemeler, esnek işleme stratejileri ve takımları gerektirir. Bunlar; Walter'in kapsamlı standart takım portföyü, PCD özel takımları ve deneyimi ile tam olarak doğru cevapları verdiği zorluklardır.

Otomotiv endüstrisi için yeni çözümler
Walter PCD'nin otomotiv endüstrisine yönelik portföyüne eklenen yeni takımlar, şirketin büyük bir deneyim ve uzmanlığa sahip olduğu bir alan olan şasi parçalarının işlenmesine yönelik takımları da içermektedir. Walter tabii ki elektromobilitenin gelişimini de desteklemektedir, örneğin elektrik motorlarının dış gövdesi olan stator gövdelerinin işlenmesine yönelik takımlarla.

Walter'in hafif metal işleme alanındaki mevcut ürün yelpazesi, toplamda yaklaşık 12.000 farklı standart takımdan oluşmaktadır. Ayrıca özel PCD ve karbür takımların yanı sıra, Walter'deki PCD ve Lightweight segment uzmanlarının çözüm uzmanlığını yansıtan hibrit varyantlar da mevcuttur. Bu takımların tümü, kısa işleme süreleri ve ortalamanın üzerinde takım ömürleri sayesinde yüksek ekonomiklik ile öne çıkar.

Küresel varlık güçlendirildi
Walter, PCD ürün yelpazesini genişletmenin yanı sıra, Doğu Avrupa ve Orta Amerika da dahil olmak üzere üretim ve servis lokasyonlarının ve taşlama merkezlerinin sayısını da artırdı. Bu da şirketin hizmet ve ürünlerini dünya çapında daha iyi ve daha hızlı bir şekilde sunmasını sağlıyor.

www.walter-tools.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers