www.endustriweb.com
SUNON

Sunon’un EC soğutma fanları %80 oranında daha az enerji tüketiyor ve ATEX onayı sunuyor

Sunon’un EC soğutma fanları %80 oranında daha az enerji tüketiyor ve ATEX onayı sunuyor
Soğutma teknolojisi çözümleri alanında piyasanın önde gelen uzmanlarından olan Sunon ticari soğutucular, dondurucular ve şarap dolapları gibi uygulamalara yönelik yüksek performanslı süper EX aksiyal soğutma fanlarını piyasaya sunuyor. Yüksek tasarruflu fırçasız DC motorları (bir AC güç kaynağı ile sağlanan) çalışan EC serisi fanlar geleneksel gölge kutuplu AC motorlarıyla kıyaslandığında yaklaşık %80 oranında daha az güç tüketimi sunuyor. Daha önemlisi, IP68 su geçirmez/toz geçirmez türlerin yanı sıra ATEX onaylı modeller de mevcuttur.

Üçü 120’ye 120 mm boyutlarında ve 38 mm derinliğinde kare biçimli olmak üzere EC serisinde beş model bulunuyor. Bu türler 1,8 – 5,1 W güç, 2000 – 3500 rpm hızı ve 64,3 – 109 CFM hava akışı sunuyor. Aynı zamanda iki adet dairesel model bulunuyor. Birincisi 200 mm çapında ve 77,7 derinliğinde ve 2,3 – 6,6. W güç ve 950 – 1400 rpm ve 186 – 278,8 CFM hava akışı sunuyor. Bu model aynı zamanda -40°C derecede ultra-düşük çalışma kapasitesine sahip. Daha küçük çapa sahip olan model (90 mm) 82 mm derinliğinde ve 16 W maksimum gücü ve 1550 rpm sabit hızına sahip.

Bu yüksek performans niteliklerine ek olarak, EC ürünlerindeki tüm modeller ATEX patlamaya karşı dayanıklı onay ile sunuluyor. Yeni ekipmanlarda HCFC (hidrokloroflorokarbonlar) kullanımı yasaklandığından beri bu husus önemli bir endüstri talebi haline geldi. Yeni soğutucu ekipman üreticileri de sızıntının gerçekleşmesi durumunda patlama potansiyeline sahip olan R600 gibi çevre dostu alternatifler kullanmaya başladı.

Bununla birlikte, Sunon’un yeni EC ATEX-onaylı fanları motor ısısını azaltmak ve sabitlemek için devre sistemi içerisinde daha hassas ve güvenli elektrik parçalar kullanıyor. Buna ek olarak ATEX testleri fan kitlenmesi veya kısa devre halinde kıvılcım olmadığını ve maruz kalan yüzeylerden sadece düşük ısı sızacağını garanti ediyor. Aslında EC fanı için maksimum sıcak nokta 61,2°C derecedir ve modern soğutucuların tipik tutuşabilirlik sıcaklığı olan 80°C derece ile kıyaslandığında tüm ticari soğuk depolama uygulamaları için daha büyük bir güvenlik aralığı sağlıyor.

EC fanları aynı zamanda IP68 toz ve suya karşı dayanıklı modeller halinde de mevcut. Burada tüm motor patentli bir koruma tekniği kullanılarak sarılıyor. Diğer avantajları düşük gürültü çıktısı ve kurulum kolaylığıdır ve sadece dört montaj vidası gereklidir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers