www.endustriweb.com
SUNON

Sunon V serisi sunucu fanları %15 daha fazla verim sunuyor

Termal/soğutma teknoloji çözümlerinde uzman ekibiyle sektöründe öncü olan Sunon, 2016 yılında sunucu ve telekom uygulamalarına yönelik inovatif yeni V serisi fanlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Sunon V serisi sunucu fanları %15 daha fazla verim sunuyor
Üç fazlı VG birimleri ve tek fazlı VF modellerinden oluşan Sunon V serisi, mevcut PF serileri için önemli avantajlar sunuyor. Örneğin, VG6038 ve PF6038 gibi aynı özelliklerdeki modelleri karşılaştırdığımızda, PQ %45 daha yüksek oranda etkileyicidir (PQ, fan giriş ve çıkışında uygulanan basınç nedeniyle oluşan kayıptan kaynaklanan hava hacmi ve statik basınç arasındaki ilişkidir). Yüksek statik basınç elde etme yeteneği, konik muhafaza tasarımında yapılan önemli boyutsal ve dinamik değişiklikler yoluyla gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca, benzer PF modelinde %15,6 artışa sahip %41,5'e kadar çıkan geliştirilmiş fan verimliliği. Üstelik, titreşim etkileyici biçimde %48 (ortalama) oranında azaltılırken, özel akıcı akustik tasarım özelliklerinin getirilmesi sayesinde gürültü %2.4 (1.6 dBA) oranında daha azdır. Bu faktörlerin her ikisi de, son kullanıcılar için daha yüksek bir kullanım süresi sağlamaktadır. Aslında, kablo göbeğine havalandırma delikleri eklenerek yatak ömrü de arttırılmıştır. Bu, yatağın çalışma sıcaklığının 10°C azaltılmasını sağlar (fan ömrü yatakların soğutma sistemleri geliştirerek arttırılmaktadır).

Yeni VG serisinin geliştirilmiş özelliklerinin arkasındaki sırlar, motor verimliliği ve titreşim açısından tek faz PF serisi üzerinde önemli performans gelişimleri sunan yenilikçi üç fazlı motor tasarımı kavramlarıdır. Ancak, üç fazlı VG ile karşılaştırıldığında yeni tek fazlı VF'nin performansı büyük benzerlikler göstermektedir. Aslında, örneğin, VG6038 ve VF6038 arasında maksimum fan verimliliği açısından sadece %1,5'lik bir fark vardır. Üstelik VF6038, PQ aynı kalırken VG6038 gibi benzer titreşim performansı sağlayabilecek özel bir tasarımdan geçmektedir. V serisinde yer alan tüm fanların bir başka avantajı ise azaltılmış hava akışı kaçağıdır. Bu durum, soğutma amaçlı olarak daha fazla hava akışına olanak tanınmasına yardımcı olan bir etki olan ters serbest devir hızının azaltılmasıyla elde edilmiştir.

V serisi içerisinde yer alan boyut açısından 38 ila 172 mm arasında değişen birçok modelin 2016 yılında piyasaya sunulması planlanmaktadır.

Soğutma çözümlerinde 30 yılı aşkın tecrübe ve kanıtlanmış başarıya sahip Sunon, telekom, güneş enerjisi ve sunucu gibi daha birçok sektörde geniş bir yelpazede uygulanabilen EC motor ürünleri ve diğer yeniliklerin tanıtımını yapacağı bu yılki SPS IPC Drives fuarında yer alacaktır.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers