www.endustriweb.com
NSK

Büyük dişli kutuları için geliştirilen NSK makaralı rulmanları uzun ömürlüdür

NSK, rüzgar gücü jeneratörleri ile diğer endüstriyel makinelerde kullanılan büyük dişli kutularının güvenilirliğini arttırmak amacıyla uzun ömürlü, büyük boyutlu bir makaralı rulman tasarlayarak piyasaya sürmüştür. Yeni rulmandaki en temel yenilik, üstün pullanma mukavemeti sunan, (beyaz yapı pullanması dahil) özel ısıl işlem teknolojisi ile NSK’ya özel malzemenin birleştirilmesidir. Sonuç olarak standart çelik (SUJ2) rulmana göre yedi kat daha uzun hizmet ömrü sağlanır.

Büyük dişli kutuları için geliştirilen NSK makaralı rulmanları uzun ömürlüdür
NSK’nin makaralı rulmanları büyük dişli kutuları için yedi kat daha uzun ömür sunar.

Rüzgar gücü jeneratörleri ile madencilik, çelik imalatı ve inşaat ekipmanlarında bulunan dişli kutuları için ağır yüklere destek sağlayabilen makaralı rulmanlar gerekir. Buna ilave olarak, bu tür rulmanlar üretilen rüzgar gücü jeneratörlerinin boyutlarının artması ve endüstriyel makinelerin zorlu çalışma koşulları ile birlikte mükemmel güvenilirlik sağlamalıdır.

NSK’yı sınıfında lider güvenilirlik sunan, sağlam, büyük bir rulman oluşturmak için harekete geçiren bu faktörlerdir. Bu görev, çatlakların oluşmasını ve yayılmasını engelleyebilen özel bir ısıl işlem sürecinin geliştirilmesini gerektirmiştir.

Bu yeniliklerin sonucu olarak NSK’nın büyük dişli kutuları için geliştirdiği makaralı rulmanları, beyaz yapı pullanmasında geleneksel standart çelik rulmandan yedi kat daha uzun ömürlü olduklarını göstermiştir. Ayrıca, yüzeyden kaynaklanan pullanma ömrü üç kat daha uzunken, alt katmandan kaynaklanan pullanma ömrü ve çatlak dayanımı iki kattır. İlave bir avantaj olarak, NSK makaralı rulmanının büyük dişli kutusu için sunduğu boyutsal değişim oranı, geleneksel alternatiflerinden 50 kat daha azdır.

Sonuç olarak, günümüzün büyük dişli kutusu tasarımcıları, zorlu ortamlarda daha fazla güvenilirlik için NSK’nın uzun ömürlü makaralı rulmanlarını kullanmayı değerlendirmelidir. NSK bu ürün için dünya genelinde 2017 yılına kadar 8 milyon € civarında satış yapmayı hedefliyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers