www.endustriweb.com
NSK

NSK AIP+ Katma Değer Programı parçası olarak sunulan montaj aletleri

NSK, tüm rulmanların hasar görmeden doğru şekilde ele alınmasını ve monte edilmesini sağlamak amacıyla yeni AIP+ Katma Değer Programının bir parçası olarak montaj ve söküm için çeşitli aletler sunar. Yapılacak iş için doğru aletlere sahip olmak rulmanların güvenli ve verimli şekilde monte edilmesini ve sökülmesini sağlar.

NSK AIP+ Katma Değer Programı parçası olarak sunulan montaj aletleri
NSK montaj ve söküm aletleri şirketin AIP+ Katma Değer Programının bir parçası olarak sunulur.

Optimum performansın elde edilmesi için rulmanlar hem mile hem de yatağa doğru şekilde takılmalıdır. Rulmanın bir bileziği sıkı geçme olacağı için montajda takılan bileziğe gerekli kuvvetin eşit olarak uygulanmasını sağlayacak özel aletler gerekir. Alternatif olarak yine AIP+’nin bir parçası olarak tedarik edilen NSK aletleri kullanılarak montajın yapılması için ısı uygulanabilir.

Maalesef, pek çok firma doğru aletlerin veya tekniklerin kullanılmaması nedeniyle suçludur. Bu durum montaj veya sökme süreçlerinde rulmanın hasar görmesine neden olur. Bu hasarlar rulman yuvarlanma yolundaki çentiklerden, keçe deformasyonuna ve hatta rulman bileziğinde çatlaklarına kadar değişebilir. Benzer şekilde, söküm işlemi esnasında rulman ve çevresindeki bileşenlerde meydana gelen hasarlar maliyetli olabilir ve gelecekteki montajlarda soruna neden olabilir. Tüm bu durumlarda rulman belirlenen hizmet ömrüne göre performans göstermeyecek, makinenin erken arızalanmasına ve yüksek bakım maliyetlerinin oluşmasına neden olacaktır.

NSK, bu sorunların üstesinden gelmek için, rulmanın doğru şekilde takılabilmesini ve çıkartılabilmesini sağlayan özel aletler sunuyor. Bu yüksek kaliteli aletler şirketin rulmanlarının kalitesi ile uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır ve mühendislere güvenli ve verimli montaj prosedürleri geliştirmeyi öğreten NSK eğitim kursları ile desteklenebilir.

Rulmanların ve takıldıkları makinenin tasarımına bağlı olarak rulmanların monte edilmesinin çok çeşitli yolları vardır: mekanik aletler kullanarak, genellikle istenen uyuma ulaşmak amacıyla eşit kuvvetin uygulandığı küçük ve orta boyutlu rulmanlar için kullanılan soğuk montaj; daha büyük rulmanların doğru takılmasını sağlamak için gerekli derecede kuvveti sağlayan hidrolik aletlerin kullanıldığı hidrolik montaj (özellikle konik mile veya manşona takılan rulmanlar için uygun); ve rulman bileziklerinin genişlemesi için ısı kullanılarak yapılan ve rulmanın mil üzerinde kolayca kayarak yerine oturmasını sağlayan sıcak montaj.

NSK, rulmanları için özel tasarlanmış çeşitli mekanik aletler sunuyor. Konik delmeye ve manşon gövdelerine kilit somunu takmak ve çıkarmak için tasarlanmış basit somun anahtarlarının yanı sıra, şirket çeşitli montaj aleti kitleri ve rulman sökme kitleri de sunmaktadır.

Hidrolik alet kullanıcıları daha büyük rulmanlar için daha fazla kuvveti dereceli ve mile paralel şekilde uygulayan hidrolik somunların yanı sıra hidrolik itici, çekici ve basınç plakaları çeşitleri arasından seçim yapabilir. Çeşitli hidrolik pompalar da mevcuttur.

NSK, sıcak montaj için ağırlık ve güç gereksinimlerine bağlı olarak farklı boyutlarda çeşitli kompakt ve verimli indüksiyon ısıtıcıları sunabilir. Isıtıcılar, ağırlığı 1200 kg’a kadar olan rulmanlara uygun şekilde sunulabilir ve seriye hem otomatik sıcaklık bazlı ve zaman bazlı kumanda modülleri de dahildir.
NSK AIP+ Katma Değer Programı parçası olarak sunulan montaj aletleri
NSK montaj ve sökme aletleri tüm rulmanların doğru şekilde ele alınmasını ve takılmasını sağlar.

NSK rulmanlarına güvenen kişiler için, NSK aletlerini kullanmak çok önemlidir; çünkü bu aletler, doğru montajın ve sökümün yapılmasını garanti etmenin tek yoludur. Tüm NSK montaj aletleri stokta mevcuttur. Eğer gerekirse, aletlerin nasıl doğru şekilde kullanıldığını ve en iyi montaj ve sökümün nasıl yapılacağı konusunda eğitim içeren bir paket sunulabilir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers