www.endustriweb.com
NSK

NSK ağır yük vidalı mil destek rulmanlarının boyutunu büyütüyor

NSK, OEM’lerin daha büyük, elektrikle çalışan enjeksiyonlu kalıp makineleri üretmesine yardımcı olmak için NSKTAC03 ağır yük vidalı millerinin destek rulmanlarının boyutunu 120 mm’den 180 mm’e çıkartıyor.

NSK ağır yük vidalı mil destek rulmanlarının boyutunu büyütüyor
NSKTAC03 serisi rulmanlar artık, elektrikle çalışan enjeksiyon kalıplama makinelerindeki ağır yük vidalı millerini destekleyebilir.

Elektrikle çalışan enjeksiyon kalıplama makinelerinin yaygınlaşması, otomotiv sektörü tarafından yönlendirilen bir piyasa trendi. Araç ağırlığını ve yakıt sarfiyatını azaltma ihtiyacı, tek parçalı tamponlar, kapı modülleri ve iç mekan bileşenleri gibi daha büyük plastik bileşenlere olan talebi arttırıyor. Buna ilave olarak, bu tür makineler daha temiz (yağsız) ve enerji açısından daha verimli ve güvenilir oluyor.

Oynak bilyalı rulmanlar (bugüne kadarki geleneksel çözüm) ile karşılaştırıldığında, NSKTAC03 eğik bilyalı rulmanlarının limit hızı daha yüksektir ve bu durum daha hızlı enjeksiyon işleminin yapılmasını sağlarken makinenin çalışmasını hızlandırır. Buna ilave olarak, torkun sadece yarısı gereklidir. Bu da, durağanlığı azaltır ve hem ileri hem de geri yönde sorunsuz dönüşe olanak sağlar.

Eğik bilyalı rulmanların montajı da daha kolay ve hızlıdır, ağır yük rulmanlarının aksine, ön yükü ayarlamaya ihtiyaç yoktur. Benzer şekilde şaft gerekli değildir.

Bir diğer önemli özellik de oynak bilyalı rulmanlarından NSKTAC03 rulmanlarına geçilmesinin, yağdan bakım gerektirmeyen grese geçiş yapmaya olanak sağlamasıdır. Böylece, yeniden dolum ihtiyacı ortadan kalkar. Buna ilave olarak, kaldırma cıvatası delikleri standart hâle gelmiştir. Cıvata delikleri ağır rulmanların enjeksiyon kalıplama makinelerine montajında vinçlerin kullanılmasını kolaylaştırır, bu da OEM tesislerinde üretim verimini iyileştirir.

Daha yüksek yük kapasitesinde vidalı mile olan talep daha büyük elektrikle çalışan enjeksiyon kalıplama makinelerine ve servosuz makinelere ihtiyaç duyulmasından kaynaklanır. Bu da ağır yükler altında daha fazla performans sağlayabilen destek rulmanlarına duyulan ihtiyacı ortaya çıkarır.

Ağır yük vidalı milleri için özel destek rulmanları ilk defa NSK tarafından, 1996 yılında piyasaya çıkartılmış ve o günden beri de şirket, bu önemli çözüm portföyünü geliştirmeye devam etmiştir. NSK, 2018 yılına kadar ağır yük ürün serisinde dünya genelinde 7,8 milyon € yıllık satış yapmayı öngörmektedir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers