www.endustriweb.com
NSK

NSK, pazarın önde gelen hareket teknolojileri alanında 100. yılını kutluyor

2016 yılında NSK (Nippon Seiko Kabushiki-gaisha) mühendislik pazarına optimize edilmiş hareket teknolojileri sağlamaya başlamasının 100. yılını kutlayacak. Takehiko Yamaguchi tarafından, 350,000¥ (2655€) sermaye ile kurulan NSK Ltd. Japonya’da kurulan ilk rulman üreticisidir. Günümüzde Japonya’da rulman piyasasında en büyük paya sahip olan şirket, dünyanın da en büyük rulman tedarikçilerinden biri. NSK ayrıca, farklı alanlara da yönlenerek otomotiv ürünleri, hassas cnc makineler ve parçaları ile mekatronik ürünleri gibi pazarlarda başarılı bir şekilde yerini aldı. Bu sektörlerin tümü, yıllık net satışların (31 Mart 2015 tarihinde sona eren yıl için) 974.9 milyar ¥ (7,4 milyar €) olmasına yardımcı oluyor.

NSK, pazarın önde gelen hareket teknolojileri alanında 100. yılını kutluyor
Image1.jpeg - NSK Başkanı ve CEO’su, Toshihiro Uchiyama

NSK, yüz yıl önce yaptığı mütevazi başlangıçtan sonra, kısa süre içinde büyüyerek madencilik, demiryolu, tekstil ve gemi, inşası gibi Japon sektörlerine hizmet vermeye başladı. Tüm bu pazarlara bugün de hizmet vermeye devam ediyor.
NSK, pazarın önde gelen hareket teknolojileri alanında 100. yılını kutluyor
Image2.jpeg – NSK’nın 1916 yılında ürettiği ilk rulmanın örneği

I. Dünya Savaşı esnasında, gemi inşasında ve diğer endüstrilerde daha fazla gelişme görüldü ve Japonya, dünyanın önde gelen endüstrileşmiş uluslarından biri olarak sahip olduğu konumu sürdürme doğrultusunda doğru yolda ilerledi. Savaşı izleyen yıllarda, NSK’nin çok sayıda kayda değer kilometre taşına ulaşmayı başardı. Örneğin; 1932 yılında şirket, ulusal demiryollarında kullanılan benzinli araç aksları için Japonya’nın ilk konik makaralı rulmanını üretti. Bundan sadece beş yıl sonra ise NSK, Fujisawa rulman üretim tesisini kurdu. Şirketin en önce kurulan tesisi olan bu tesis, bugün de hala faaliyette (NSK’nın şu anda Japonya’da 22 üretim tesisi bulunuyor).

II. Dünya savaşı esnasında, Japon endüstrisinde üretim, askeri talebi karşılamak amacıyla değişti. Devletin siparişleri doğrultusunda NSK, uçak ve otomotiv rulmanlarının üretimine başladı. Savaş ilerlediği ve rulmanlar artık Japonya’ya ithal edilememeye başlandığı için NSK, bir dizi fabrika açtı ve üretim kapasitesini arttırmaya devam etti. Çok geçmeden, şirket Japonya’nın ilk modern tasarımlı bilyalı ve makaralı rulmanlarını üretmeye başladı.
NSK, pazarın önde gelen hareket teknolojileri alanında 100. yılını kutluyor
Image3.jpeg - NSK sabit bilyalı rulmanlar

1945 yılında NSK, Japon donanmasında kullanılan, ülkenin ilk turbojet motoru Ne20 için ana şaft rulmanlarını üreterek Japonya’da bir başka ilki gerçekleştirdi. Her zaman yeni alanlara girme zorluklarının üstesinden gelen NSK, uzun yıllardır çeşitli sektörlere (jet uçakları, termal güç tesisleri, yüksek hızlı tren Shinkansen, VSR’ler, uydular ve PC’ler için kullanılan yüksek çözünürlüklü HDD’ler bunlardan sadece bazıları) önemli katkılar sağlayarak endüstrilerin gelişmesine destek oluyor.

NSK, ilk defa 1949 yılında Tokyo, Osaka ve Nagoya’yı içine alan menkul kıymetler borsasında kote oldu. Bu, savaş sonrası Japonya’da hızlı ekonomik büyüme dönemi öncesinde yaşanan bir gelişmeydi. 1950’li yılların sonunda çok sayıda büyümekte olan yeni hedef pazarların ortaya çıkmaya başlamasıyla NSK, elektrikli süpürge, çamaşır makinesi ve buzdolapları gibi evlerde kullanılan temel cihazlar için rulmanlar sağladı. Aynı günlerde şirket, arabalardaki ve kamyonlardaki direksiyon sistemleri için hassas vidalı miller geliştirdi.

Bunu izleyen on yıllık dönemde, Birleşik Devletler Michigan’da bulunan Ann Arbor’da ilk deniz aşırı satış ofisini kuran NSK, deniz aşırı yerlerde işletmeler oluşturmaya devam etti. 1960’lı yıllarda, işlem esnasında ağrıyı azalmak amacıyla 450.000 rpm civarında hızla dönen yüksek hızlı dişçi matkapları için NSK, minyatür bilyalı rulmanlar üretti. Ayrıca, otomatik şanzımanlar için de parçaların üretimine başladı.

1970’li yıllarda NSK, Brezilya São Paulo yakınında üretim için bir alt kuruluşu hizmete aldı. Bunu, Kuzey Amerika, Birleşik Krallık ve Asya’da yine üretim amacıyla kurulan diğer alt kuruluşlar takip etti.

NSK 1982 yılında, elektronik teknoloji merkezini açtı ve uygulamalı elektronik alanına girdi. Bu, elektrik takviyeli direksiyon (EPS) ve insan destekleyici robotlar gibi günümüzün mekatronik teknolojilerine yön veren bir hareket oldu.

1990’lı yıllarda NSK, Birleşik Krallığın en büyük rulman üreticisi RHP markası ile tanınan UPI’yı satın aldı. Üretim ve satış birimlerini tüm Avrupa pazarlarına yayarak Avrupa pazarında daha güçlü varlık göstermeye başladı. Aynı on yıllık dönemde, NSK’nın operasyonlarını Asya piyasalarında, özellikle de Çin’de hızla arttırdığı görüldü. Şirket burada, yerel olarak araştırma ve geliştirme, satış ve teknik hizmetler gerçekleştirmek amacıyla kurumsal yapısını güçlendirdi. Hindistan ve Endonezya gibi gelişmekte olan diğer pazarlar da yeni yerel üretim tesisleri ile desteklendi.

2000’li yıllarda, Japonya’dan ihracatların artması ile birlikte, NSK deniz aşırı üretimlerini de arttırdı ve yeni ürün geliştirmelerine yön vermeye devam etti. Örneğin, 2004 yılında NSK, dış çapı sadece 2 mm olan, dünyanın o zaman için en küçük sabit bilyalı rulmanının seri üretimini yaptı.

Ortak Avrupa para birimi Euro’nun kullanılmaya başlanması ile birlikte, Avrupa genelinde ekonomik hırs ve büyüme yenilendi. Merkezi İngiltere Maidenhead’de bulunan NSK Avrupa, şirketin daha fazla optimize edilmiş hizmetler ile müşterilerine daha odaklanmış ve bireysel şekilde hizmet etmesine yardımcı olacak yeniden yapılanma aşamasının neredeyse sonuna yaklaşıyor.

Yıllık satışları 1 milyar € (Mart 2015 itibarıyla) olan NSK Europe’un 3500 çalışanı mevcut. Ayrıca, Almanya, Polonya ve Birleşik Krallık’ta üretim tesisleri bulunuyor. Bunun yanı sıra şirket, son on yılda çok sayıda tedarikçi ödülü de kazandı. Bunların arasında Bosch, BSH, Continental, DMG-Mori, Festool, Kessler, PSA, Toyota ve Volkswagen gibi küresel OEM’lerin verdiği ödüller de bulunuyor.
NSK, pazarın önde gelen hareket teknolojileri alanında 100. yılını kutluyor
Image4.jpeg - NSK'nın 2013 yılında kurulan Meksika tesisi

2009 yılı sonrasında küresel ekonominin düzelmesi ile birlikte NSK, küresel işletme yapısını sağlam yönetim ilkeleri üzerine inşa etmeye devam etti ve “Yıllık net satışı yaklaşık 1 trilyon ¥ olan bir şirket için uygun kurumsal temeller inşa etmenin” yollarını aradı. Mart 2015 itibarıyla, NSK Group’un 30 ülkedeki 214 tesisten oluşan küresel ağında toplam 31.088 çalışanı bulunuyor. En son açılan ve faaliyetlerine 2013 yılında başlayan üretim tesisi Silao, Guanajuato, Meksika’da bulunuyor. NSK’nın, dünya genelindeki 65 üretim tesisinde her yıl yaklaşık 2,2 milyar rulman üretiliyor ve endüstri dünyasına sınıfında lider hareket ve hassasiyeti getiriyor.
NSK, pazarın önde gelen hareket teknolojileri alanında 100. yılını kutluyor
Image5.jpeg - NSK'nın 1916 yılındaki orijinal Osaki tesisi

NSK, kalite, güvenlik ve uygunluğa odaklanarak, bir sonraki 100 yıl için ilk adımı atmaya hazır. İlk olarak, şirket mevcut işletmelerinin rekabet yeteneğini arttırmak için operasyonel mükemmelliğe ulaşmayı hedefleyecek ve sağlam bir yönetim temeli inşa edecek. Ardından, yeni teknolojiler, yeni ürünler ve işletmeler yaratarak topluma yeni değer sağlayacak ve büyümenin bir sonraki aşamasına yön vermek için yenilikçiliğin bir üst düzeyini takip edecek.

NSK’nın 100 yılı hakkında daha fazla bilgi edinmek için ziyaret edin: www.nsk.com/100th/index.html
 
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers