www.endustriweb.com
Teledyne Flir OEM

Valeo ve Teledyne FLIR, Otomotiv Güvenlik Sistemleri için Anlaştı ve İlk Sözleşmeyi Duyurdu

Dünya çapında mobilite sektöründeki organizasyonların ana teknoloji ortağı olan Valeo ile Teledyne Technologies Incorporated’in bir parçası olan Teledyne FLIR, sürücülerin ve yayaların güvenliğini artırmak amacıyla otomotiv sektörüne termal görüntüleme teknolojisini getirmek için stratejik iş birliği başlattı.

Valeo ve Teledyne FLIR, Otomotiv Güvenlik Sistemleri için Anlaştı ve İlk Sözleşmeyi Duyurdu


Valeo ve Teledyne FLIR, Otomotiv Güvenlik Sistemleri için Anlaştı ve İlk Sözleşmeyi Duyurdu

Söz konusu ikili, 2023'ün sonlarında küresel bir otomotiv orijinal malzeme üreticisi (original equipment manufacturer / OEM) şirketiyle, gelişmiş sürücü yardımcı sistemleri (advanced driver-assist systems / ADAS) için yeni nesil termal görüntüleme kameralarının tedariki için büyük bir sözleşme imzalamıştı. Bu sistemler, araç ve yol güvenliğini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Valeo ve Teledyne FLIR, dünyanın ilk ASIL-B (Otomotiv Güvenlik Bütünlük Seviyeleri / Automotive Safety Integrity Levels) seviyesinde gece görüşü ADAS termal görüntüleme teknolojisini piyasaya sunacak. Bu sistem, Valeo'nun geniş sensör yelpazesini eksikliğini tamamlayacak ve Valeo'nun ADAS yazılımlarına dayanarak yolcu araçları, ticari araçlar ve otonom araçlar için gece koşullarında otomatik acil frenleme (automatic emergency braking / AEB) gibi fonksiyonlara kavuşacak. Bu iş birliği ile, otomotiv kamera teknolojilerinde dünya lideri Valeo ile termal görüntüleme teknolojisinde dünya lideri Teledyne FLIR birlikte yeni nesil çok bantlı entegre sensör sistemleri yaratacak.


Valeo ve Teledyne FLIR, Otomotiv Güvenlik Sistemleri için Anlaştı ve İlk Sözleşmeyi Duyurdu

Valeo, otomotiv vizyon sistemleri konusundaki geniş uzmanlığı ile Teledyne FLIR’in getirdiği termal vizyon teknolojisini birleştirerek söz konusu OEM’e Valeo'nun Yapay Zekâ ve Grafiksel Görselleştirme yığınına dayalı algılama yazılımının da kullanıldığı tam bir gece görüşü çözümü sunacak.

Valeo Konfor ve Sürüş Yardımı Başkanı Marc Vrecko, konuyla ilgili şunları söyledi: “Valeo, piyasadaki en geniş algılama çözüm portföyüne sahip ve termal görüntüleme sistemlerine portföyümüze eklemek için Teledyne FLIR ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Bu yeni kamera ve algılama yazılımı, verdiğimiz teklifi tamamlayacak ve ADAS ve otonom araç sistemlerinin genel performansını geliştirerek özellikle gece koşullarında sürücülerin ve yayaların güvenliğini artıracak.”

Teledyne FLIR Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Paul Clayton, iş birliği için şu ifadeleri kullandı: “Teledyne FLIR, satış sonrası entegre edilebilen sürücü yardım sistemlerinden otonom robotaksilere kadar geniş bir yelpazede otomotiv güvenlik sistemlerine termal görüntülemeyi entegre etme ve geliştirmede olağanüstü ilerlemeler kaydediyor. Valeo ile iş birliğimiz sayesinde, termal görüntüleme teknolojisini yolcu otomobillerinden tırlara kadar her boyutta araçta, her yerde kullanıma sunuyoruz. Böylece tam karanlıkta, karışık ortamlarda ve şu anda piyasada olan sensörlerin zorlandığı kötü hava koşullarında daha fazla sürücünün ve otomatik araç güvenlik sistemlerinin görebilmesini sağlayacağız.”

Yayalar ve Diğer Savunmasız Yol Kullanıcıları İçin Yol Güvenliğinde Artış
Amerika Birleşik Devletleri'nde aktif olarak yol güvenliği üzerinde çalışan bir dernek olan Valilerin Otoyol Güvenliği Derneği'nin verilerine göre, derneğin istatistik tutmaya başladığı 1981 yılından bu yana, 2022 yılı yayalar için en ölümcül yıl oldu ve bu ölümlerin dörtte üçü gece gerçekleşti. Bu rekor, yayalar, bisikletçiler ve büyük hayvanlar gibi savunmasız yol kullanıcılarını daha fazla koruma ihtiyacını vurguluyor. Bu ihtiyaca yanıt olarak, Amerikalı yetkililer otomatik acil frenleme (AEB) sistemleri için gece testleri de dahil daha sıkı test standartları öneren düzenlemeler getiriyor. Ancak, mevcut AEB sistemleri, düşük ışık koşullarında ve kötü hava durumlarında canlı nesneleri tespit etmek ve sınıflandırmak için hayati olan termal görüntülemeyi içermiyor.

Teledyne FLIR otomotiv programı hakkında daha fazla bilgi için https://www.flir.com/adas adresini ziyaret edin.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers