www.endustriweb.com
Rail Cargo Group News

MULTIMODA TÜRKIYE BAĞLANTILARI: KITALAR ARASI BIR KÖPRÜ

ÖBB Rail Cargo Group (RCG), Türkiye'deki uluslararası yük terminali ile tüm Avrupa arasında konteynerler, takas gövdeler ve vinçle taşınabilir treylerler için kapıdan kapıya çözümler sunmaktadır.

MULTIMODA TÜRKIYE BAĞLANTILARI: KITALAR ARASI BIR KÖPRÜ

RCG, İstanbul (Halkalı) ve Köseköy yük terminallerine giriş ve çıkışlı olmak üzere tüm Avrupa'ya ve BDT devletlerine anten bağlantılı Bratislava ve Budapeşte çıkışlı doğrudan bağlantılar sunmaktadır. Sanayi müşterileri, RCG'nin multimodal Türkiye bağlantıları sayesinde yüklerini karayolu üzerinden BDT devletlerine gidiş gelişli olmak üzere taşıyabilmektedir. RCG düzenli olarak cazip transit zamanlı ve isteğe bağlı elleçleme imkanlarıyla, şirketin lokasyonunun kendisine ait bir ilave demiryolu bağlantısına sahip olup olmadığından bağımsız olarak sabit sefer planlarına göre çıkışlar sunmaktadır.

Çok yönlü ve esnek ekipman
Multimodal taşıma çözümleri arasında hem üstten hem yandan yükleme imkânına sahip olan takas gövdeleri, konteynerler, Bulk ve treylerler dâhildir – RCG böylece normalde karayolunda taşınan her şeyi yük alanı kaybına uğramadan demiryolu üzerinde de taşıyabilmektedir. Hizmetler, komple lojistik zincirini kapsamaktadır: boş konteynerlerin tahsis edilmelerinden kamyon ile teslim alınıp teslim edilmelerine kadar.

Meşrubat sektörü örneği
RCG, meşrubat sanayisinden bir müşteri için tüketim malları alanında uluslararası bir kapıdan kapıya çözümü geliştirdi. Bu multimodal taşıma, kıtalar arasında aşağıdaki şekilde gerçekleşmektedir: Boş ekipmanın hazır edilmesi ve konteynerlerin yüklenmesi Hollanda'da gerçekleşmektedir. Konteynerler oradan kamyon ile Almanya Neuss'daki çıkış terminaline taşınmaktadır. RCG ardından TransFER Neuss–Budapest ve TransFER Budapest–Istanbul bağlantıların kombinasyonu ile ray üzerinde dağıtım merkezine taşımayı üstlenmektedir. İstanbul'a varış sonrası mallar Halkalı yük terminalinde aktarılmaktadır – müşterinin talebine göre ya brandalı ya da soğutucu vagonlara (diğer adı ile Frio-Trucks). Taşımanın devamı için gümrük işlemleri de burada gerçekleşmektedir. Mallar ardından Türkiye'den kamyon ile Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Almatı Kazakistan'a aktarılmaktadır. Trafik taşıyıcıları rayın ve karayolun yanı sıra gemi de devreye giriyor zira mallar Ro-Ro feribotu ile Hazar Denizi ürerinden taşınıyor.

Marmaray tünelinin müstesna kullanımı
Türkiye'nin Asya yakasındaki 43 kilometrelik ile Avrupa yakasındaki 19 kilometrelik demiryolu, Boğazın altından geçen 14 kilometrelik Marmaray tünel ile birbirine bağlıdır. 76 kilometrelik güzergâh, İstanbul bölgesindeki toplu taşımanın ve ulusal ve uluslararası trafiğin yanı sıra şehir içi toplu taşıma devre dışıyken geceleri ayrıca yük taşımacılığı için kullanılmaktadır. Bu da kıtalar arası aralıksız bir yük taşımacılığını mümkün kılmaktadır. Rail Cargo Group güncel olarak 45 fit HC konteynerlerin ve WAB'nin yanı sıra römorkların geçişi için de izne sahip olan tek uçtan uca demiryolu lojistiği şirketidir. RCG günümüzde vinçle taşınabilir römorklarla intarmodal trenlerin taşımasını bir otomotiv müşterisi için Avrupa'dan Asya'ya Marmaray tünelinden geçerek gerçekleştirmektedir.

www.railcargo.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers