www.endustriweb.com
Fluke Process Instruments

Fluke® Process Instruments, Spot Pirometreler İçin Geliştirdiği SpotScan™ Hat Tarama Eklentisini Tanıttı

Fluke® Process Instruments, sınıfının en iyisi olan spot pirometre ailesi için geliştirdiği SpotScan™ hat tarama eklentisini tanıttı. Endurance™, Marathon, Modline® 5 ve Modline 7 infrared temassız sıcaklık ölçüm sensörleri serisiyle uyumlu olan eklentide, kullanıcıların hedef üzerindeki geniş bir alana ait sıcaklık verilerini toplamasını sağlayan yenilikçi bir tarama mekanizması bulunuyor.

Fluke® Process Instruments, Spot Pirometreler İçin Geliştirdiği SpotScan™ Hat Tarama Eklentisini Tanıttı
Spotscan hat tarama eklentisi metal işleme, indüksiyon ısıtma ve karbon grafit üretimi gibi uygulamalarda infrared termometrelerin performansını en iyi seviyeye getirmeye yardım ediyor. Eklenti özellikle web ve konveyör sıcak nokta veya soğuk nokta görüntüleme için son derece uygun.

SpotScan eklentisiyle endüstriyel tesisler hem ölçümü yapılacak olan hedef üzerindeki küçük spot boyutlarını dahi yakalamak için Fluke Insturments infrared sıcaklık sensörlerinin gelişmiş optiklerini kullanmaya devam edebilir, hem de daha geniş bir alanı görmek için hedef üzerinde spot taraması yapabilir be böylece kritik üretim süreçlerinde ek bilgileri toplayabilir. Kullanıcılar geniş bir alan üzerindeki sıcak bir noktayı görebilir ve belirlenen limitleri aşan sıcaklık değişimleri için analog çıkışını sürekli olarak izleyebilir.

SpotScan eklentisi, tesis operatörlerine farklı şekillerde sıcaklık verilerini alabilmeleri için sinyal iyileştirme seçeneklerini kullanmalarına izin verir. Örneğin, "pik seçici" (peak picker) fonksiyonu sayesinde geniş bir alan üzerindeki sıcak noktalar tespit edilebilir. Ortalama süre/cevap süresi fonksiyonları ise geniş bir aralıktaki ortalama sıcaklığı gösterir. Her iki durumda da operatörler, süreç koşullarını geniş bir şekilde izleyebilir ve bu koşullarla ilgili yüksek bir farkındalık kazanır.

SpotScan eklentisi, infrared enstrümanı görüntüleme ve görüntüleme doğruluğunu periyodik olarak kontrol etme seçenekleriyle mevcuttur. Bir arada bulunan kontroller sayesinde taramanın sadece sıklığı değil, merkez ve uç konumları da yönlendirilebilir. Lazerli bir sensör için kullanıcı, kolayca üniteyi açabilir ve sensörün tam olarak nereye hedeflendiğini görebilir. Lensli ünitelerde uç noktalardaki tarama, gerekli hedefleme ayarlarının yapılabilmesi için durdurulabilir.

SpotScan hat tarama eklentisi, mevcut olan DC sensörü güç kaynağını kullanır. Dayanıklı IP65 kaplaması, 60°C (140ºF) dereceye kadar olan ortam sıcaklıklarına dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca tozlu ve kirli ortamlarda kullanılabilmesi için hava temizleme seçeneği de mevcuttur.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers