www.endustriweb.com
NSK

Yüksek hızlı trenlerde yüksek performanslı NSK rulmanları kullanılıyor

NSK, yüksek hızlı trenlerin Japonya’da seyahat etmesini kolaylaştırmaya yardımcı olmak amacıyla prestijli yeni bir demiryolu projesi için yüksek performanslı aks, motor ve tahrik ünitesi rulmanlarının seçildiğini açıkladı. Rulmanların ilk bölümünün Mart 2016 tarihinde açılacak olan Shin-Aomori ile Sapporo arasında inşa edilen Hokkaido Shinkansen yüksek hızlı tren hattında yer alacak H5 demiryolu araçlarında kullanılacağı belirtildi.

Yüksek hızlı trenlerde yüksek performanslı NSK rulmanları kullanılıyor
Güvenlik ve güvenilirlik tüm demiryolu projelerinde dikkat edilecek önemli unsurlardır. Hızların yaklaşık 320 kph (200 mph) olduğu ultra yüksek hızlı trenlerde özellikle önemlidir. Bu nedenle en yüksek performanslı rulmanların haricinde hiçbiri yeterli olmayacaktır.

Yüksek hızlı trenlerde yüksek performanslı NSK rulmanları kullanılıyor

Sonuç olarak, Hokkaido Demiryolu Şirketi, yüksek hızlarda hareketler nedeniyle ortaya çıkan talepleri ve sorunları karşılamak amacıyla özel olarak tasarlanmış NSK rulmanlarından bir seri seçmiştir. Örneğin, akslar için NSK’nın yağ banyolu, çok az ısı üreterek yüksek hızda dönüşleri kolaylaştırabilen çift sıralı silindirik makaralı rulmanları seçilmiştir. Kullanıcı için temel avantajı, uzun mesafeli, yüksek hızlı demiryolu yolculuğu için önemli olan daha uzun hizmet süresidir.

Ana cer motorları için seramik kaplamalı yalıtılmış rulmanlar seçilmiştir. Bu rulmanların kanıtlanmış güvenlik kayıtları ve hafiflikleri güvenilirliği arttıracak ve rulmanın ömrünü tehdit ettiği bilinen rulman yüzeyinin elektrik karıncalanmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Ciddi miktarda titreşime maruz kalan tahrik üniteleri için Hokkaido tarafından seçilen NSK rulmanlarında, şok direncini arttırmak için nitritleme işlemi uygulanan yüksek dayanımlı kafesler mevcuttur.

Rulman tedarikçisi olarak NSK’nin seçilmesinin nedeni ürün kalitesini sağlamak amacıyla yapılan titiz kalite ölçümleridir. NSK, hem enerji tüketimini hem de çevresel etkiyi azaltmak amacıyla rulmanlarını daha küçültmek ve hafifletmek için çaba sarf etmektedir.

Yeni yüksek hızlı tren hattında NSK teknolojisinin kullanılmasının bir başka nedeni de ilk defa 1964 yılında piyasaya çıkan “0 serisi”nden beri, şirketin Japon Shinkansen demiryolu araçlarının tüm çeşitlerine uygun rulmanlar tedarik eden tek rulman üreticisi olmasıdır. Japonya’nın oldukça soğuk ve karlı kış mevsimlerinde bile yarım yüzyıldır performans, güvenilirlik ve güvenlik açısından kalitesi kanıtlanmış olan bu ürünler Hokkaido için oldukça caziptir.

Japon’yada demiryolu rulmanları açısından en büyük pazar payına sahip olan NSK, son yıllarda Çin, Avrupa ve Güney Doğu Asya pazarlarında da genişlemek için çalışmalar yapıyor, trenlerin daha iyi performans göstermesini sağlamak amacıyla tasarlanmış yeni, demiryoluna özel daha çevre dostu ürünler sunuyor.
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers