www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Ixxat Safe T100/FSoE ile EtherCAT üzerinden fonksiyonel güvenlik

HMS Networks ş Ixxat SafeT100 modülünün yeni bir versiyonunu piyasaya sürerek kullanıcıların FSoE için güvenli I/O'lar uygulamasına izin veriyor.

Ixxat Safe T100/FSoE ile EtherCAT üzerinden fonksiyonel güvenlik

Ixxat® Safe T100, cihaz üreticilerinin ve makine üreticilerinin SIL 3 ve PLe Cat.4'e kadar olan uygulamaları için yapılandırılabilir ve güvenli girişler ve çıkışlar uygulamasına olanak tanıyan hepsi bir arada bir güvenlik çözümüdür.

Safe T100, yine HMS Networks'ün Anybus® CompactCom ile birlikte çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Anybus CompactCom, EtherCAT ağıyla güvenli olmayan standart iletişimi yönetirken, Safe T100, bu durumda FSoE üzerinden güvenli iletişimi yönetiyor.

Ixxat Safe T100'deki güvenli protokol ve uygulama katmanının tam olarak uygulanması sayesinde, cihaz üreticileri ve makine üreticileri, ekipmanlarına işlevsel güvenlik özellikleri eklemek için hızlı bir yol elde ediyor. Ixxat Safe T100 için örnek bir uygulama da sürücüler, robotlar veya proses kontrolörleri gibi otomasyon ekipmanları için güvenli acil durdurma işlevidir.

Ön onaylı ve uygunluğu test edilmiş çözüm
Ixxat Safe T100 çözümü, TÜV Rheinland tarafından ön onay almış olup, FSoE standardı ETG 5100 V1.2.0'a uygunluğu ise ETG test laboratuvarında onaylanmıştır. Bu da kullanıcıların güvenli cihazlar ve sistemler oluştururken geliştirme süresini, maliyeti ve riski önemli ölçüde azaltarak faydalanmasını sağlar. Ixxat T100, Anybus CompactCom ile birlikte çalıştığından, son kullanıcı, tek bir iletişim ara yüzü ile hem güvenli hem de güvenli olmayan özellikler sağlayan bir cihaz veya makineden faydalanabiliyor olacak. Bu da tüm endüstriyel otomasyon sisteminin konfigürasyonunu ve projelendirmesini önemli ölçüde basitleştiriyor.

Önemli teknik özellikler
Ixxat Safe T100 modülü, harici kablolama hatalarını tespit edebilen üç adet iki kanallı girişe ve bir adet iki kanallı çıkışa sahiptir. Giriş ve çıkışların tümü 24 V sinyallerle çalışır. Ağın ve durum LED'inin kontrolü veya güvenli yapılandırma verilerinin iletimi gibi EtherCAT katmanında FSoE için gereken tüm hizmet ve işlem verisi arayüzleri Anybus CompactCom modülünde mevcuttur. Ek bir güvenlik özelliği olarak Anybus CompactCom modülü ile Ixxat Safe T100/FSoE arasındaki arayüz galvanik olarak yalıtılmıştır. Diğer dahili güvenlik özellikleri, entegre sıcaklık izleme ve güvenli durdurmanın yanı sıra kanal-parçalı hata sinyali ve hata işlemeyi içerir.

FSoE, PROFIsafe ve CIP Safety için ölçeklenebilir bir konsept
Güvenli olmayan Anybus CompactCom ile güvenli Ixxat Safe T100 modülü arasındaki dahili iletişim, "kara kanal" ilkesine göre yapılır. Güvenli ve güvenli olmayan iletişim katmanları arasındaki bu net ayrım sayesinde, müşterilerin üç ana güvenlik protokolünü (FSoE, PROFIsafe ve CIP Safety) yalnızca tek bir donanım tasarımıyla desteklemesi mümkün hale gelir ve çözümün ölçeklenebilirliği ve verimliliğini daha da artırır.

Özelleştirilmiş uygulama veya OEM çözümleri Kapsamlı uygulama yönergeleri ve kullanıcı belgeleri sayesinde Safe T100 modülü, cihaz üreticileri ve makine üreticileri tarafından uygulanabilir. Ancak HMS, taşıma ve sertifikalandırma hizmetlerinin yanı sıra uygulama hizmetleriyle de müşterileri destekler.

Form faktörü, fişler veya I/O sayısı gibi özel gereksinimler için, Ixxat Safe T100'ün müşteriye özel versiyonları da HMS tarafından geliştirilebilir.


Ixxat Safe T100/FSoE ile EtherCAT üzerinden fonksiyonel güvenlik

Ixxat Safe'ten daha da fazlası var.
Safe T100'ü entegre etmenin mümkün olmadığı uygulamalar için – örneğin güvenlik enkoderleri içindeki sınırlı alan nedeniyle veya zaten mevcut güvenlik donanımı tasarım esnekliğini sınırladığında – HMS ayrıca EtherCAT üzerinden İşlevsel Güvenlik (FSoE), EtherNet/IP üzerinden CIP Güvenliği ve Sercos üzerinden CIP Güvenliği için protokol yığınları sunar, ki bunlarda TÜV tarafından ön onay almıştır.

Yeni Ixxat Safe T100/FSoE hakkında daha fazla bilgi edinmek için: www.ixxat.com/safe



  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers