www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Otomatik Konteyner Limanlarında ağ bağlantısı çözüldü

BTG, farklı endüstriyel ağlar üzerinden gerçek zamanlı veri göndermek için IRM400 konumlandırma ölçüm sistemleri serisine ihtiyaç duyduğunda, HMS Networks'ten Anybus'u buldu. Ve böylece güzel bir dostluk başlamış oldu.

Otomatik Konteyner Limanlarında ağ bağlantısı çözüldü

Uluslararası deniz taşımacılığının verimliliğini artırma çabası, konteynerli kargoyu gemiden kıyıya hızlı ve güvenli bir şekilde nakletmek için yüksek performanslı vinçlere dayanmaktadır. BTG, otomatik konteyner limanları için konumlandırma ölçüm sistemleri geliştirme, üretme ve kurma konusunda uzmanlaşmıştır. Şirketin çalışmalarının çoğu, vinçlerin kargoyu gemilerden otomatik güdümlü araçlara (AGV'ler) taşımasını sağlamak için sensörler sağlamaya dayanıyor. Ancak ağ oluşturma karmaşık ve zahmetlidir. Vinçler ve AGV'ler genellikle farklı endüstriyel ağlar kullanır, ancak zorlu ortamlarda gerçek zamanlı verileri aktarmaları gerekir. İşte burada Anybus devreye giriyor. Anybus, BTG'nin konum ölçüm sistemlerine odaklanmasını sağlayan ağ ile ilgileniyor ve birlikte otomatik konteyner limanlarında verimliliği artırmaya yardımcı oluyor.

BTG Hakkında
BTG, otomatik konteyner terminallerindeki her türlü vinç ve araçta kullanılan konum ölçüm sistemlerinde uzmanlaşmış Hollandalı bir şirkettir. BTG, 25 yılı aşkın bir deneyime ve dünya çapındaki tüm ana otomatik konteyner limanlarında ürünlere sahiptir.
BTG'nin temel ürünlerinden biri, IRM400 ölçüm sistemleri serisidir. Sallanmayı, eğilmeyi ve eğimi kontrol etmek ve böylece vincin yayıcılarının ve bunların değerli yükünün doğru konum kontrolünü sağlamak için tasarlanmıştır.

Bir dizi modüler eleman olarak tasarlanan IRM, birçok farklı türde ve boyutta vinç için yapılandırılabilir. Sistem bir kızılötesi verici ve yüksek çözünürlüklü bir alıcı üniteden oluşur. Verici, vincin yayıcısına monte edilir ve alıcı, vericinin üzerine dik olarak monte edilir. Sistem, uçuş sırasında yükün her yöne sallanma açısını sürekli olarak ölçer. Aynı zamanda yayıcı eğiklik açısını ve isteğe bağlı olarak kırpma ve kayma açısını da ölçer.

Üç boyutta yüksek hızda hareket eden çok tonlu yüklerin bu düzeyde dinamik kontrolünü elde etmek için, gerçek konum ve hızın her zaman bilinmesi ve ayarlanabilmesi için çeşitli kaynaklardan gerçek zamanlı olarak veri toplanmalı ve anında işlenmelidir.


Otomatik Konteyner Limanlarında ağ bağlantısı çözüldü

BTG'nin IRM Dağıtıcı Ölçüm Sensörü, bir verici ve bir alıcıdan oluşur. Anybus CompactCom B40, alıcıya yerleştirilir.

BTG COO'su Daan Potters, "Zorlu endüstriyel ortamlardaki konum ölçüm sistemleriyle ilgili çok fazla deneyime ve bilgiye sahibiz, ancak endüstriyel ağlar konusunda uzman değiliz" diyor. "Bu yüzden Anybus'ı seçtik."

Ağ gereksinimleri
BTG, IRM sensörüne gömülebilen ve sensörün PROFIBUS, PROFINET ve CANopen ağları üzerinden iletişim kurmasını sağlayan bir ağ teknolojisi gerektiriyordu. BTG küresel bir şirket olduğundan ve dünyanın farklı yerlerinde farklı ağlar hakim olduğundan, BTG'nin gelecekte daha fazla ağı kolayca kapsama olanağına ihtiyacı vardı. Ağ çözümünün ayrıca eski ekipmanlarla uyumlu olması, denizcilik ortamlarının üstesinden gelebilecek kadar sağlam olması ve gerçek zamanlı veri iletişimini işleyecek kadar hızlı olması gerekiyordu.

İşte Anybus CompactCom ile tanışma zamanı!

Anybus CompactCom:

Tüm ağlar

HMS Networks'ten Anybus, endüstriyel cihazları herhangi bir büyük endüstriyel ağa bağlama konusunda uzmanlaşmış bir ürün markasıdır. PROFIBUS, PROFINET ve CANopen ağları dahil olmak üzere tüm büyük Fieldbus veya endüstriyel Ethernet ağlarının entegrasyonu için bir CompactCom ürünü vardır.

Gömülü tasarım
CompactCom, ilgili cihaza, bu örnekte de sensörün alıcısına yerleştirilmiştir. Gömülü tasarım çeşitli avantajlar sağlar. Kurulumu kolaydır ve bu nedenle yeni ürünler için pazara sunma süresini kısaltır. BTG'nin yeni elektronik kontrol sistemlerini mevcut vinçlere uyarlamasını sağlayarak eski ekipmanı yeniden kullanmak mümkündür. CompactCom, ekipmanın deniz ortamlarında bulunan zorlu koşulların üstesinden gelebilmesini sağlamak için IP67 dereceli bir muhafazaya yerleştirilebilir.

Gerçek zamanlı iletişim
Anybus CompactCom, her yönde 1448 bayta kadar işlem verisi içeren en zorlu senkronize hareket uygulamalarının bile üstesinden gelebilecek yüksek performanslı veri alışverişi sağlar. Daan Potters, "CompactCom B40'ı seçtik ve bunun için de memnunuz" diyerek sözlerini sonlandırıyor. "CompactCom B40, tüm ağ ihtiyaçlarımızı çözdü, gerekli tüm ağlarla uyumlu ve konum ölçüm sistemlerinde gerekli olan gerçek zamanlı iletişim sağlıyor. Anybus ayrıca, CompactCom B40'ı mümkün olan en kısa sürede uygulamamıza yardımcı olmak için mükemmel destek sağladı”.

Daha fazla bilgi için www.anybus.com veya www.btg-positioning-systems.com adreslerini ziyaret edeblirsiniz.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers