www.endustriweb.com
NSK

NSK rulmanları mikro uygulamalarda makro faydalar sağlıyor

NSK, 2030 yılına kadar mikro mobilite pazarının yükselişe geçmesiyle OEM'lerin bu önemli talepten yararlanmasına yardımcı olmak için birincil konumda bulunuyor. NSK Rulmanları e-bisiklet, e-scooter veya kargo bisikletleri gibi ürünleri içeren herhangi bir projede başarılı olmak için gereken tüm mukavemet, ısıl işlem ve kompakt boyut özelliklerine sahiptir.

Pazar araştırması uzmanı The Brainy Insights tarafından Ağustos 2022'de yayınlanan bir rapora göre, küresel mikro mobilite pazarının 2030 yılına kadar 202.41 milyar dolara (190.3 milyar Euro) ulaşması bekleniyor ve bu rakam 2022-2030 tahmin döneminde %17.45 oranında etkileyici bir büyüme oranına (yıllık bileşik büyüme oranı) tekabül ediyor. Özellikle, pandemi sonrası dünyada küresel turizmin toparlanması, mikro mobilite ve ekonomik tur seçeneklerine olan talebi artırmaktadır. Bu tür ulaşım modları da yeni geliştirilen “akıllı” şehirlerin planlarının merkezinde yer alıyor. Gerçekleşmesi beklenen büyümenin son derece büyük ölçekli olması nedeniyle, bazı büyük otomotiv tedarikçileri mevcut durumda kendi ürün yelpazesini mikro mobilite sektörüne hizmet amacıyla çeşitlendirmenin yollarını arıyor.

Tabii ki, bir çözüme olan talep yüksek olduğunda, OEM'ler kanıtlanmış tedarik zinciri performansının arka planında yüksek kaliteli, güvenilir ürünler sunabilecek güçlü teknoloji ortaklarını tespit etmelidir. Rulman tedarikçileri de buna istisna değildir.

E-mobilite uygulamalarında bazı özel rulman gereksinimleri ortaya çıkmaktadır. Örneğin e-bisikletleri ele alalım. Bu makineler, sürücü, güç aktarma organları ve yol tarafından uygulanan yüksek kuvvetlere dayanmaları gerektiğinden kompakt olmakla birlikte, nispeten ağır yüklüdür. Bu durumla doğrudan ilişkili olarak, rulmanlar da kompakt olmalı, ancak gerektiği kadar yüksek mukavemet göstermelidir. Başka bir talep ise e-bisikletin kullanımını kolay hale getirmek için sürtünme torkunun asgariye indirilme ihtiyacıdır.

Kompakt boyutlara gereksinimin en çok öne çıktığı bileşenler, hem bir elektrik motoruyla hem de bir vites kutusuyla donatılması gerektiği halde mümkün olduğunca dar olması gereken e-bisiklet tahrik üniteleridir. Bu tasarım talebini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için, OEM'ler hem yüksek yüklere hem de yüksek torka dayanabilen NSK'nın kanıtlanmış ince kesitli rulmanlarından faydalanabilirler. NSK, müşteriye özel gereksinimlere yönelik geniş ürün yelpazesine sahip standart ince kesitli rulmanlar ile birlikte ayrıca özel tasarım teklifler de sunabilir.

NSK tarafından üretilen ince kesitli rulmanlar, zorlu yol koşullarının yol açtığı nem ve kirletici maddelerin girişini önleyerek kullanım ömrünü en üst düzeye çıkaran sağlam keçelere sahiptir. Ayrıca, rulmanların düzgün çalışma ve düşük sürtünme özellikleri, sürücünün konforunu artırmaya ve gürültüyü en aza indirmeye yardımcı olur.

NSK’nın ince kesitli rulmanlarında mevcut mukavemet kabiliyeti, yük altında deformasyonun önlenmesine yardımcı olan özel malzemeler ve ısıl işlem de dahil olmak üzere, bir dizi mühendislik özelliğinden kaynaklanmaktadır. Bu rulmanlar, elektrikli dağ bisikletleri gibi uygulamalarda da faydalıdır; olası zorlu arazi koşullarından dolayı rulman, sürtünme kaybı olmadan tahrik ünitesine etkili tork aktarımını kolaylaştırmalıdır.

Özetle, NSK’nın ince kesitli rulmanları tüm mikro mobilite uygulamaları kapsamında ürün boyutlarını küçültme ve daha hafif ürün geliştirme faaliyetlerine katkıda bulunur. Ayrıca, daha düşük sürtünme torku ve daha az tork değişimi sayesinde rulmanlar tork iletimini iyileştirir ve yumuşak dönüş sağlarken, aynı zamanda yüksek hızları da destekler.

1) NSK’nın ince kesitli rulmanları, mikro mobilite uygulamalarında kullanım için ideal bir çözümdür.


NSK rulmanları mikro uygulamalarda makro faydalar sağlıyor
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers