www.endustriweb.com
NSK

Ayrılabilir tip silindirik makaralı rulmanlar, çelik tesisi operasyonlarını yüksek düzeyde geliştiriyor

NSK'nın özel olarak çelik endüstrisi konvertörleri ve sürekli döküm hatlarına uygun olarak tasarladığı, optimize edilmiş silindirik makaralı rulmanların sunduğu avantajlar arasında, daha büyük yükler taşımak için %30'a kadar daha geniş silindirik makaraların kullanılması da yer alıyor. Rulmanlar ayrıca daha uzun değiştirme aralıkları sunuyor ve son kullanıcıların duraklama süresini azaltmasına yardım ediyor.

Ayrılabilir tip silindirik makaralı rulmanlar, çelik tesisi operasyonlarını yüksek düzeyde geliştiriyor
Optimize edilen rulmanların bir diğer avantajı da, yeni geliştirilen ve hadde üzerinde sıcaklık değişimleri neticesinde rulman malzemesinin genleşme veya sıkışma yapmasından bağımsız olarak sıkı bir sızdırmazlık sağlayan, yeni geliştirilen labirent contadır. Tasarımda yapılan bu yenilik, keçe dudağının rulmanın iç bileziğinin dış kısmıyla sürekli temas halinde kalmasını sağlıyor.

NSK'nın optimize edilen silindirik makaralı rulmanlarının daha yüksek yüklere tolerans gösterebilmesi, daha küçük kılavuz makaraların ve segment başına daha fazla makaranın takılabilmesini sağlıyor. Bunun sonucunda hem ağır çelik levhalar için yük kapasitesi hem de yerleştirilebilecek ince  döküm levha sayısı önemli ölçüde artıyor.

Uzayan değiştirme süreleri tipik olarak çelik sektörü konvertörlerinde ve sürekli döküm hatlarında bulunan silindirlerin kullanım ömrünü aşıyor. Bunun avantajı, rulmanların ve makaraların eş zamanlı olarak değiştirilebilmesi ve böylece bakım zamanından tasarruf edilmesidir. Ayrıca ayrılabilir tip rulmanlar bakım hizmetlerini önemli ölçüde basitleştiriyor, duraklama süresini minimuma çekiyor ve maliyeti azaltıyor. Tesisler ayrıca (önceki rulmanlarda olmayan) çelik sektöründe daha yaygın hale gelen yağ-hava yağlaması opsiyonundan da yararlanabilecek.

Müşteriler 100 ilâ 190 mm arasında değişen şaft çaplarına uyan NSK'nın ayrılabilir tip silindirik rulmanlarını seçebilirler. 160 mm'den itibaren daha büyük ebatlar tipik olarak kılavuz makaralarında kullanıma yöneliktir. NSK bireysel müşteri gerekliliklerine paralel olarak yağlama, soğutma ve kurulum seçeneklerini müşteriye özel ayarlayabilmektedir. Yeni kurulumların yanı sıra rulmanlar, çelik tesislerin daha yüksek yüklere uyması veya daha uzun kullanım ömrüne sahip olması açısından mevcut sürekli döküm hatlarında uyarlama yaptığı iyileştirmeler için de oldukça uygundur.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers