www.endustriweb.com
NSK

Müşteri değer önerisinin desteklenmesi

Kısa bir süre önce NSK bünyesindeki European Industrial Business Unit'e (EIBU) atanan Michael Preinerstorfer müşteriler için üstün bir katma değer oluşturarak şirketin gücünü nasıl daha fazla geliştirmeyi amaçladığını anlatıyor. NSK'nın AIP katma değer programı, büyük kısmı %100 kurum içi ürün geliştirmeye olan bağlılığı, kapsamlı servis hizmeti ve toplam kalite taahhütü ile dünya çapındaki müşterilere büyük faydalar ve tasarruflar kazandırıyor. Sayın Preinerstorfer aynı zamanda gelecek sene NSK’nın yüzüncü yılı olduğunu vurguladı ve şirketin 2016 yılı için ciro hedefini 7 milyar Avro olarak açıkladı.

Müşteri değer önerisinin desteklenmesi
Sayın Preinerstorfer, neden NSK'ya katılmaya karar verdiniz?
Son görevimin büyük oranda dağıtım ile ilgili olması nedeniyle kendimi önde gelen sanayi müşterileri ile olan etkileşimde eksik buldum. Yeni ve zorlu bir iş ararken, NSK'nın bana bunu fazlasıyla vereceğini biliyordum. Açıkçası NSK'nın global pazardaki ilk üç firmadan biri  pozisyonunda olması ve şirketin markasının inanılmaz büyüme potansiyelinden yararlanma fırsatı çok ilgi çekiciyd Böylece, NSK'nın etkileyici müşteri listesini gördükten ve son derece profesyonel takımı ile buluştuktan sonra Ağustos 2014'te şirkete katılmaya karar verdim.

Hedefleriniz nelerdir?
Pazar tarafından üstün değer katan bir tedarikçi olarak görülmemiz hayati önem taşıyor. Basitçe söylemek gerekirse, müşterilerimiz NSK ürünlerini tercih ederek rakiplerinden daha fazla makine ve ekipman satabilmelidir. Sonuç olarak gerek teknoloji gerekse pazar liderliğini hedeflediğimiz Avrupa´da niş hedefleri belirlemiş bulunuyoruz. Talaşlı imalat  sektörü buna iyi bir örnektir. Yakın gelecekte yeni nesil tezgahları geliştirmek isteyen tasarımcıların tercih ettiği tedarikçi olmamızı arzuluyorum.

NSK, ürünlerini nerede üretiyor?
Geniş bir müşteri tabanı oluşturmak için yıllardır gerçekten çok çaba sarf ettik ve bu da doğrudan stokçular ile çalışmayı gerektiriyor. Zira ürünlerimizin %50´si deniz aşırı ülkelerden geliyor. Yaklaşık 3 yıl önce NSK yerel üretimi hızlandırma kararı aldı ve dağıtım ve lojistik girişimlerini arttırdı. Bu da bu ürünlerin teslim sürelerini azaltmış oldu. Ayrıca, son 8 ayda distribütörlerin elindeki stok miktarlarını %20 artırarak stok bulunabilirliğini ciddi miktarda arttırdık.

Geliştirilmiş lojistik aracılığıyla, deniz aşırı üretim gerçek bir şirket gücü haline gelebilir mi?
Kesinlikle, çünkü müşterilerimizin zihninde teknik uzmanlık ve desteğimiz ile pazarın lideri olduğumuz bu rekabeti önde götürüyoruz. Geçmişte uzun termin süresi ile ilgili talihsiz sorunlar yaşadığımızı söylemek gerekir. Ancak, kısa bir süre önce optimize  ettiğimiz lojistik sistemimiz bize bu durumu düzeltme olanağı verdi. Bunun sonucu olarak son aylarda distributor satışlarımızda  %20 dolaylarında bir büyümeye tanıklık ediyoruz.

Öncelik verdiğiniz iş faaliyetleri nelerdir?
Son zamanlardaki büyümemizin bir sonucu olarak endüstriyel dağıtımda büyük bir potansiyel olduğu açıkça görülmektedir. Bunun dışında  yeni bir otomotiv dağıtım departmanı  oluşturduk ve niş alanlara odaklanıyoruz. Elbette ki müşterilerimiz inanmalıdırlar ki, teslimat  performansımızı geliştirmeye ve onlarla birlikte çalışarak yeni jenerasyon makinalar için yenilikçi ürünler geliştirmeye devam edeceğiz.

Portföyünüzün sayısını arttıracak mısınız?
Evet, kesinlikle. Aslında şu sıralar ekipman ve Bakım Hizmetlerini tanıtmayı planlıyoruz. Ekipmanların son derece yüksek kalite standartları noktasındaki beklentileri karşılayabilmesi için bu çalışmamızı aceleye getirmeyeceğiz. Satış sonrası ürün ve hizmet çeşitliliğimiz de müşterilerimizin tek noktadan tüm çözümlere ulaşabilmesi için genişletiliyor. Yakın bir zamanda rulmanların montajı ve demontajı için gerekli ekipmanların tedariği de ürün gamına dahil olacaktır. Lazer ölçüm ekipmanları da doğru şaft hizalamayı sağlamak üzere müşterilerin kullanımına sunulacaktır. Buna ek olarak, sorunların meydana gelmesi durumunda müşterilerimize proaktif bir destek sağlayacak durum izleme ekipmanlarını da sunmayı düşünüyoruz. Sonuçta, NSK lineer  ve hassas ürün teknolojileri ile benzersiz bir pazar konumunun keyfini çıkarıyor ve biz bu potansiyeli kullanmaya devam edeceğiz. Gerçekte, takım tezgahları sektörü için dünyada fener mili , vidalı miller ve lineer kılavuzları tek bir noktadan sunabilen tek üretici biziz.

Hizmet katkısı hususunda NSK´nın eşsiz satış noktası nedir?
Katma Değer Programımız, AIP, müşterilerimize özel uygulamalar için doğru rulmanların ve lineer ürünlerin seçilmesinde ve kullanılmasında yardım eder. NSK müşterileri AIP´i kullanarak şimdiye kadar yılda 50000 avro ile 1 milyon avroyu aşan bir miktar arasında önemli bir katma değer tasarruf elde etti. Tüm gerçekleştirilen çözümler şirketin dünya çapındaki ağına kaydedilir ve saklanır. Bana göre başarımızı gösteren baştan sona bir hizmet sağlıyor olabilmemizdir; OEM müşterilerimize daha iyi makinalar üretebilmelerini sağlayan ürünler sunmamız, satış sonrası yedek parça tedariğimiz ve AIP sayesinde danışmanlık sağlamamız.

NSK´nın küresel ağından bahsettiniz. Nedir bu?
Çin, Japonya, Singapur ve ABD´de dünya çapında bir Ar-Ge ağımız var. Triboloji, malzeme mühendisliği, analiz teknolojisi ve mekatronik gibi NSK´nın birincil güçlü yanlarının yanı sıra rulman ve lineer ürünlerin tüm yönlerine odaklanan Japonya´daki merkezimizde binlerce mühendis bulunuyor. Burada geçirmiş olduğum kısa zaman içerisinde bile şirketin dünya çapındaki ağında bilgi paylaşımının etkinliğini görebiliyorum.

Bir üretim ağı var mı?
Evet, var. Avrupa´da bir tane üretim ağı mevcut. Kielce´deki Polonya tesisimiz diğer fabrikalar için üretime dönük bir tedarikçi olarak faaliyet gösteriyor. Bununla birlikte, NSK ürünlerinin dünya çapındaki tedarik güvenliğinin korunması için minimum iki fabrikada üretildiğinin altını çizmeliyiz.

2016 yılında NSK’nın 100. Kuruluş yıldönümü olacak. Bu sizin için ne anlam ifade ediyor ve bu yıldönümüne  damga vurmak için ne gibi hedefler belirlendi?
Gelir açısından bakıldığında, 2016 yılı için (yaklaşık 7 milyar avro) 1 trilyon yen tutarında bir hedef belirledik. Fakat varlığımızı önümüzdeki birkaç yıl içinde uluslararası alanda büyütmeye devam etmemizin de aynı derecede önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, personelimizin teknik kapasitesinin daha fazla geliştirilmesi ve müşterilerimiz için sunduğumuz eğitim kurslarının arttırılması 2016 yılı ile ilgili dikkate değer hedeflerdir. Oldukça olumlu bir örnek her yıl yaklaşık 10.000 insana eğitim verdiğimiz Brezilya´da görülebilir. Bu anlamda Avrupa´nın hala olağanüstü bir potansiyele sahip olduğu kanaatindeyim. Bununla birlikte eğitim kurslarında ürünlerimizin faydalarına müşterilerimiz tanıklık etmeye devam ettiği sürece bu ürünleri müşterilerimizin gelecekte seçmeleri de kesinlikle daha büyük bir ihtimaldir.

Şirket alımı ile büyümeye yönelik herhangi bir planınız var mı?
NSK, bir strateji olarak şirket alımları yoluyla Avrupa´da geçmişte büyüme elde etti. Daha ileriye giderek üretimimizin yerelleştirilmesini hızlandıracak gücü sunabilecek uygulanabilir öneriler arayışındayız.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Toplam Kalite dağıtımı yaklaşık yüzyıldır NSK tarafından taahhüt altına alınmıştır. Uzman ekibimiz, bilgi birikimimiz ve özelleştirilmiş ürünlerimiz sayesinde gelecekte de müşterilerimize sözümüzü tutmaya devam edeceğimizden eminim. Süregelen bu taahhüde katkıda bulunmaya yönelik yardımcı olmaktan son derece memnunum.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers