www.endustriweb.com
innodisk

Innodisk’ten, Yapay Zekâ ve Bilgisayarla Görüntüleme(Computer Vision) Uygulamaları için Yeni Kamera Modülü Serisi

Endüstriyel depolama ve gömülü çevre birimleri alanında dünyanın lider üreticisi olan Innodisk, görüntü tanıma teknolojisini(image recognition) daha da ilerletmek için yeni bir kamera modülü ailesi geliştirdi. Yakın zamanda, yapay zekâ (AI) alanına odaklanacağını açıklayan firma, bu alandaki çalışmalarının yüzde 50’sini, görüntü tanıma teknolojisi üzerinde yürütüyor.

Innodisk’ten, Yapay Zekâ ve Bilgisayarla Görüntüleme(Computer Vision) Uygulamaları için Yeni Kamera Modülü Serisi
Innodisk’in yeni kamera modülleri, piyasada yer alan diğer modellere oranla 3 büyük avantaj sunuyor: Uygulamaya özel geliştirme kabiliyeti, farklı platformlarla uyumluluk ve görüntü sinyal işlemcileri (Image Signal Processor / ISP) ile entegrasyon. Bunların yanı sıra, tüm Innodisk ürünlerinde olduğu gibi kalite ve uzun ömürlü hizmet kapsamında bu serideki ürünler de 3 yıl garanti kapsamında olacak.

Kamera modülleri, ATM’lerden hasta yataklarına entegre bilgi-eğlence sistemlerine kadar birçok farklı alanlarda kullanılıyor. Innodisk’in uygulama alanına göre optimize edilmiş kameraları ise yapay zekâ görüntü tanıma dâhil, bu uygulama alanlarının geniş bir yelpazedeki gereksinimlerini karşılayacak. Örneğin, bu kameralar; üretim hattındaki hatalı ürünleri otomatik olarak tespit edebilecek, parkmetrelerde veya elektrikli araç şarj istasyonlarında plakaları tanıyabilecek. Gerektiğinde, küçük boyutlu bir MIPI (Mobile Industry Processor Interface / Mobil Endüstri İşlemci Arayüzü) kamera olarak da kullanılabilecek. Innodisk, bu kameralar ve katı hal diskleri (SSD) için geliştirdiği InnoREC gibi video kayıt çözümleri ile birlikte, entegratörler için video kayıt alanında uçtan uca çözüm sağlayan bir konuma ulaşacak.

Innodisk’in Uluslararası Akıllı Çevre Birimi Uygulama Bölümü Direktörü Johnny Wu, yeni kamera çözümleriyle ilgili şunları kaydediyor: “Innodisk AI’yi, platformlar ve algoritmalar gibi anahtar teknolojilerin de dâhil olduğu, yazılım ve donanım çözümlerinin entegrasyonu olarak tanımlayabiliriz. Innodisk AI kapsamında lansmanını yaptığımız yeni kamera modülü ürün ailesi, farklı yapay zekâ ve akıllı uygulama projelerinde yer alıp kendini kanıtlayacak ve gittikçe daha fazla önem kazanan yapay zekâ destekli bilgisayarla görüntüleme uygulamalarında, sınıfının en iyisi olarak öne çıkacak.”

Innodisk, yakın zamanda EV2U-RMR2, EV2U-SGR1 ve EV2U-RMR1 modellerini de içeren USB 2.0 ve ISP entegre edilmiş MIPI kamera modüllerini piyasaya sundu. Şirket, bu alandaki ürün ailesini optimize etmeye ve geliştirmeye devam edecek. Innodisk, otomatik odaklama özelliğine sahip 4K kameraları piyasaya sürmeyi de planlıyor.

Innodisk, kamera alanında tanıttığı yeni çözümleri ve yapay zekâ üzerine yaptığı çalışmalarla müşterilerine, akıllı uygulamalarla zenginleşmiş bir dünya yaratma yolunda yardımcı olmayı hedefliyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers