www.endustriweb.com
NSK

Lineer

Önceki serinin modellerinden (LH/LS serisi) iki kat daha sağlam olan yeni NH/NS lineer kılavuzlar aynı ebatlara sahip, ancak geometrik olarak optimize edilmiş bilya kanalları sayesinde %30 daha yüksek temel yük değerine sahip. Ayrıca üç kata kadar daha yüksek maksimum hızı destekliyor, 150’den 300 m/d’ya kadar.

Lineer
HMS Industrial Networks, endüstriyel iletişim için bağımsız bir ürün ve hizmet tedarikçisidir. Ürünleri, endüstriyel cihazların farklı endüstriyel ağlara bağlanmasını sağlar ve dolayısıyla HMS, endüstriyel ağ pazarı hakkında önemli ölçüde öngörüye sahiptir. Şu anda endüstriyel iletişim dahilinde gördükleri trendlerden bazıları aşağıdaki gibidir.

Fieldbus sistemleri ve endüstriyel Ethernet ağları büyüyor, ancak Ethernet daha hızlı büyüyor.
Fabrika otomasyonu dahilinde yeni kurulan düğüm noktalarına küresel olarak bakıldığında, fieldbus sistemlerin %66 pazar payıyla en yaygın şekilde kullanılan ağ türü olduğu görülmektedir. HMS'nin gördüğü ilginç gerçeklerden biri de fieldbus sistemlerinin yılda yaklaşık %7 büyüyor olmasıdır. Fieldbus sistemlerinin büyümesinin temel nedenleri sade, geleneksel ve güvenilir olmasıdır. Önde gelen fieldbus sistemi PROFIBUS'tır (endüstriyel Ethernet dahil toplam dünya pazarının %18'i), bunu Modbus (%7), DeviceNet (%6) ve CC-Link (%6) takip etmektedir.

Endüstriyel Ethernet ağları pazarın %34'ünü oluşturmaktadır ve fieldbus sistemlerinden (yılda %17) daha hızlı büyümektedirler, ancak HMS'e göre Endüstriyel Ethernet'in fieldbus sistemlerini geçmesi vakit alacaktır. Ethernet'in büyümesinin ana faktörleri daha yüksek performans ve ofis ağına entegrasyondur. PROFINET ve EtherNet/IP en büyük iki Ethernet ağı olup, toplam ağ pazarında %8'er paya sahiptirler. Bunları takip edenler EtherCAT, Modbus-TCP ve POWERLINK'tir.

Bölgesel değişimler
Avrupa ve Orta Doğu'da (EMEA), PROFIBUS'un önde gelen ağ olmasına karşın, PROFINET en hızlı büyüme oranına sahiptir. Bunları takip edenler Modbus ve EtherCAT'tir.

ABD pazarı, pazar payı açısından EtherNet/IP'nin DeviceNet'i geride bıraktığı CIP ağlarının hükmü altındadır. Bunları takip edenler PROFIBUS ve EtherCAT'tir. Ayrıca, PROFINET pazar payı kazanmaya devam etmektedir ve Modbus halen popülerdir.
Asya'da yer alan hiçbir ağ, pazar lideri olarak öne çıkmamaktadır, ancak PROFIBUS, DeviceNet ve Modbus yaygın şekilde kullanılmaktadır. Japonya'da CC-Link hüküm sürmekte, ayrıca EtherCAT'in de büyümesi hızlanmaktadır.

Gittikçe daha çok sayıda cihaz birbirine bağlanıyor
HMS Industrial Networks'ün Pazarlama Direktörü Anders Hansson şunları paylaştı; "Endüstriyel iletişimde 25 yılı aşkın tecrübemizle, endüstriyel ağ pazarı hakkında çok iyi bir öngörüye sahibiz. Sunduğumuz rakamlar, endüstrideki çalışma arkadaşlarımızın öngörülerine, satış istatistiklerimize ve genel pazar algısına dayalıdır. Genel olarak, endüstriyel Ethernet'e doğru bir eğilim olduğunu görmekteyiz, ancak Endüstriyel Ethernet'e geçiş ilk beklenen sürece göre daha uzun vakit alıyor. Mevcut durumda fieldbus sistemleri ve endüstriyel Ethernet için çok sayıda bağlanabilirlik talebi alıyoruz."

Bay Hansson sözlerine şu şekilde devam etti: "Ancak net olan durum ağ pazarının parçalı halde kalması ve gittikçe daha çok sayıda endüstriyel cihazın birbirine bağlanmasıdır. Bu, Industrial Internet of Things ve Industry 4.0 gibi trendlerle vurgulanmaktadır. Uzun vadeli sloganımız olan 'Cihazları Bağlamak' ile HMS, bu trendler dahilinde büyümeye elverişli bir konumdadır."
Lineer

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers