www.endustriweb.com
Seco Tools

Araştırmalar, Seco Müşterileri İçin Köprüler Kuruyor

Rachid M'Saoubi'nin Seco Tools bünyesindeki Kıdemli Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Uzmanı rolü kulağa karmaşık gelebilir ancak bu, kendisi için yalnızca rekabet güçlerini koruyup başarılı olmalarına yardımcı olmak için akademik dünya ile Seco Tools ve müşterilerinin ihtiyaçları arasında bir köprü kurmak demektir.


İsveç'in güneyindeki Lund Üniversitesi'nde bulunan Fransız bilim insanı, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki üniversiteler ve üretim araştırma enstitüleriyle birlikte bir dizi uluslararası iş birliği araştırma projesine katıldı.

Bu tür projeler genellikle müşteri ihtiyaçları ve endüstriyel uygulamalarla doğrudan bağlantılıdır. Bu bağlantı sayesinde yeni takım malzemeleri ve işleme çözümleri keşfedilip bunların daha verimli ve uygun maliyetli olmaları sağlanabilir. "Yeni ürünler ve işleme çözümleri geliştirmek için daha fazla kullanılan teknik platformların geliştirilmesini destekleme konusunda tutkuluyuz. Müşteri ihtiyaçlarını sürecin erken bir aşamasında gündeme getirmek yalnızca takım geliştirmek değil, aynı zamanda iş parçası üreticilerinin gereksinimlerini karşılayan eksiksiz çözümler de sağlamak anlamına gelir," diyor M'Saoubi. "Yalnızca sağladığınız malzeme de değil, aynı zamanda Seco'nun müşteriler için elinden gelenin fazlasını yapmayı istemesinin ayrılmaz bir parçası olan işleme stratejisi ve bununla birlikte sunulan destek de var."

Mekanizmaları anlama
M'Saoubi, Lund Üniversitesi'nde Üretim ve Malzeme Mühendisliği bölümündeki mekanik mühendislik bilimleri departmanında misafir profesördür. Bu da, bilimsel keşifler ile gerçek dünyadaki kullanım durumları arasındaki boşluğu doldurmak için kendisini mükemmel bir konuma koyar.

İş birlikleri; müşterileri, Seco Ar-Ge uzmanlarını ve doktora ile master öğrencilerini bir araya getirip üreticilerin karşılaştığı sorunları ele alır. Bu sorunlardan bazıları son derece özgünken bazılarıysa süregelen dayanıklılık, kalite ve üretkenlikle ilgili üretim sorunlarıdır. "Günün sonunda, işimiz iki önemli hedefi yakalamalıdır. Bunlardan ilki, işleme bilimi alanındaki yeni bilimsel bilgileri sunmaya yönelik olan bilimsel hedef, ikincisiyse bizim için aynı derecede önemli olan müşteri için etki yaratma hedefidir," diyor M'Saoubi. "Yürüttüğüm araştırmaların büyük bir kısmı, çoğunlukla işleme sürecinde kesici takıma ne olduğunu anlamaya çalışmasıyla temel bir özelliğe sahip. İşleme süreci sırasında takıma hasar verebilecek mekanizmaları ve bunun işlenmiş iş parçalarının yüzey doğruluğunu nasıl etkileyeceğini anlamaya çalışıyoruz."

Müşteriyle erken yapılan iş birliği ve akademi içindeki geniş bir ağ, M'Saoubi'nin çözüm arayışındayken ağını çok daha genişletmesine olanak tanıyor. "Dünyanın dört bir yanından gelen müşterilerin yanı sıra Birleşik Krallık, Fransa, İsveç, Almanya, ABD ve Kanada'dakiler de dahil olmak üzere birçok üniversiteyle birlikte çalışıyoruz," diyor M'Saoubi.

Temel işe odaklanma
Bazı sektörler belirli zorluklarla karşılaşsa da M'Saoubi, asıl odağı Seco Tools'un temel işinde toplamaktadır. "Müşteriler, yüksek talaş kaldırma oranı sağlamanın yanı sıra dayanıklı ve yönetimi kolay olan kesici takımları ve çözümleri ister. Buna ek olarak çoğu uygulamada işleme performansında da tutarlılık isterler. Sürdürülebilirliği malzeme ve takım geliştirme süreçlerine entegre etmek de giderek daha önemli hale geliyor. Kesimi zor olan metal ve alaşımlar için neredeyse veya tamamen kuru işleme çözümleriyle ilgili gelişmelerin son yıllarda ortaya çıktığı taşımacılık sektörü bunun bir örneği," diyor M'Saoubi.

Kendisine dünyanın dört bir yanında bulunma olanağı sağlayan kariyeri boyunca edindiği neredeyse 25 yıllık iş deneyimiyle birlikte M'Saoubi, fikirlerini somut çözümler haline getirebilmek için bilgi birikimini ve ağını kullanmaya devam etmeyi amaçlamaktadır. "Bizim karşı karşıya olduğumuz zorluk, üniversitelerdeki akademik araştırmalardan gelen temel bilgiler arasında köprü kurup bunu biz ve müşterilerimiz tarafından uygulanabilecek anlamlı bir girişe çevirmektir," diyor. "Her iki alanda da bulunan bir bilim insanı olarak, bunun oldukça heyecan verici bir konum olduğunu söyleyebilirim."


Araştırmalar, Seco Müşterileri İçin Köprüler Kuruyor
Lund University Engineering Facility


Araştırmalar, Seco Müşterileri İçin Köprüler Kuruyor
Rachid Msaoubi

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers