www.endustriweb.com
EPLAN

Stratejik Ortaklar: Mitsubishi Electric Avrupa ve Eplan

Elektrik mühendisliği ve PLC programlaması için daha fazla entegrasyon Elektrik mühendisliği verilerinin doğrudan PLC programlamasına aktarılması—Eplan Electric P8 ve GX Works2’nin bir araya gelmesi sayesinde ortaya çıkan son teknoloji. Bununla birlikte, e-F@ctory Alliance’de ortak olarak Mitsubishi Electric Avrupa ve Eplan, kullanıcılar için proje kalitesini ve veri tutarlılığını daha fazla arttırmaya yönelik olarak çalışmaya devam ediyorlar.

Stratejik Ortaklar: Mitsubishi Electric Avrupa ve Eplan
Hartmut Pütz.jpg: Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyonu Başkanı (European Business Group) Hartmut Pütz: “GX Works2’nin entegre edilmesi sayesinde proje kalitesi ve veri tutarlılığı artıyor ve ayrıca ortak müşterilerimiz için maliyet ve geliştirme süresi azalıyor.”

Mitsubishi Electric ve Eplan’ın geliştirme birimleri, elektrik mühendisliği ile PLC programlamasını en iyi şekilde bir araya getirmek için ortak çalışmalar yapıyor. Eplan Platform ve Mitsubishi Electric’in MELSEC Serisi PLC’lerine yönelik programlama yazılımı GX Works2 yeni bir arayüzle birbirine bağlı hale getirildi. Bu sayede ortak müşteriler geliştirme maliyetlerinde %50’den fazla tasarruf sağlıyorlar. Bu sistemin nasıl kullanılabileceğini bir örnekle açıklayalım: bir elektrik mühendisi, bir kablo şeması oluşturuyor ve fareye tıklayarak, G/Ç adresleri ve işlev metinlerine yönelik bilgileri (örnek olarak) GX Works2 kontrollerini programlayan PLC programcısına gönderir. Bu otomatik veri alışverişi, zaman harcayan ve maliyetli sorguları ortadan kaldırmaktadır.

Bu şekilde, tesisler ve sistemler için harcanan geliştirme ve işletmeye alma sürelerinin oldukça önemli oranda azalması sağlanıyor. Bu platform kapsamında Eplan Electric P8, elektrikli donanım planlaması ve kontrol teknolojisi ile kapsamlı dokümanlara yönelik verileri bir araya getiriyor. Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyonu Başkanı Hartmut Pütz bu konuda şunları paylaştı: “GX Works2’nin entegre edilmesi sayesinde proje kalitesi ve veri tutarlılığı artıyor ve aynı zamanda ortak müşterilerimiz için maliyet ve geliştirme süresi azalıyor”. Eplan Başkanı Maximilian Brandl bu konuda şunları ekledi: “Mitsubishi Electric’in ortaklık ağının bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimiz E-CAD ve PLC arayüzünün ve Eplan Veri Portalı’ndaki yüksek elverişliliğin avantajını yaşıyor. Ayrıca, Mitsubishi Electric Avrupa ile yaptığımız bu işbirliği yeni girdiğimiz Japonya piyasasındaki gücümüzü arttıracak.”

Stratejik Ortaklar: Mitsubishi Electric Avrupa ve Eplan
 
Maximilian Brandl.jpg: Eplan Başkanı Maximilian Brandl: “Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimiz E-CAD ve PLC arayüzünün ve Eplan Veri Portalı’ndaki yüksek elverişliliğin avantajını yaşıyor.”

Merkezi Eplan Platformu, ön planlama aşamasından detaylı mühendisliğe kadar tüm verileri içeriyor. Bu bilgiler PLC odaklı otomasyon teknolojisinde gelecekteki proje aşamalarına temel teşkil edecek şekilde kullanılabiliyor. Ayrıca, Mitsubishi Electric’in makroları (kitaplıklar) ve CAD ürün verileri, bileşen seçimini, konfigürasyonu ve şematik tasarımları hızlandırmak için entegre edilebiliyor. Eplan’da depolanan verilerin tamamı elektrik mühendisliği süreci tamamlandıktan sonra doğrudan GX Works2’e aktarılabiliyor ve GX Works2 de sistemin hızlıca ve kolayca yapılandırılmasını ve programlanmasını sağlıyor. Kitaplıklara kaydedilen projeler ayrıca gelecekteki uygulamalar için de kullanılabiliyor. Yani tasarlanan, test edilen ve onaylanan bir işlev, program veya sistem yapısı daha sonra birkaç dakika içinde yeni bir sisteme entegre edilebiliyor ve bu da gelecekte tasarımların çok kolay bir şekilde oluşturulmasını sağlıyor. Mühendisler, proje aşamalarının ve geliştirme süreçlerinin ötesinde, çeşitli alanlarda bu yenilikçi mühendislik çözümlerinin avantajını yaşıyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers