www.endustriweb.com
NSK

NSK Silver-Lube® rulmanları, şişeleme hattı konveyöründeki yıkama akışkanlarına karşı dayanıklıdır

Proses akışkanları ile temasın kaçınılmaz olduğu işlemlerde, zamanından önce arızalanan uygunsuz şekilde belirlenmiş rulmanlar, bakım işçiliği ve üretim kesintileri açısından maliyetli olabilir. Bu nedenle, artan sayıda yiyecek ve içecek tesisi, NSK'nın Silver-Lube® rulman ünitelerinin faydalı özelliklerine yöneliyor. Silver-Lube®, yıkama suyu ve deterjan girişine karşı optimum koruma sağlarken aynı zamanda korozyon direnci de sunar.

Silver-Lube® 'un sunduğu avantajlara kefil olabilecekler arasında pazar lideri bir süt işleme ve şişeleme tesisi bulunmaktadır. Tesis, şirketin yaklaşık 16 haftada bir rulmanları değiştirdiği beş konveyör hattında tekrarlayan rulman arızaları yaşıyordu. Her değiştirme işleminin tamamlanması yaklaşık bir saat sürdüğü için tesis, NSK'nın uzman ekibini bir çözüm önermesi için davet etti.

AIP Katma Değer Programının bir parçası olarak, NSK'nın uzman mühendisleri, arızalı rulmanları analiz ederek, yıkama işlemi sırasında su girişinin dahili korozyona ve erken arızalara neden olduğu sonucuna vardı. Uygulama ve çalışma koşullarını daha derinlemesine inceleyen NSK ekibi, kalitesi kanıtlanmış Silver-Lube® muhafazalı rulman ünitelerinin kullanımını önerdi.

Tesis, şişeleme hattı konveyörlerinden birinde gıda sınıfı gres içeren Silver-Lube® rulmanlarını denedi ve sonuç olarak süreçlerde iyileşme sağlarken kullanım ömrü daha uzun rulman ünitelerine kavuşmuş oldu.

Silver-Lube®, sıvı girişine karşı koruma sağlayan ve yağlama gresinin yıkanmasını önleyen sağlam ve ısıya dayanıklı silikon kauçuk keçelere sahiptir. Keçenin tamamlayıcı bileşeni, bakteri girişini önleyen ve keçeyi darbelerden kaynaklı hasara karşı koruyan paslanmaz çelik flingerdir. Silver-Lube® rulmanlar, ayrıca yüksek kaliteli paslanmaz çelik bilezikler ve bilyeler, kafes, flingerlar ve tespit vidalarına sahip rulmanlar da dahil olmak üzere çeşitli korozyona dayanıklı bileşen içerir. Ayrıca, rulman, paslanmaz çelik gresörlüğe sahip yüksek mukavemetli PBT termoplastik yatağın içine oturur.

İlk denemeden sonra tesis, beş süt şişesi konveyör sisteminin tamamına Silver-Lube® muhafazalı rulman ünitelerini uyguladı. Sonuç: makine arıza süresi, bakım işçiliği ve rulman değiştirme maliyetlerinde azalma ve bununla birlikte gelen yıllık 7.625 € tutarında tasarruf. Silver-Lube rulmanlarında beş yıldan fazla bir süre boyunca herhangi bir arıza meydana gelmemiştir.

Daha da önemlisi, Silver-Lube® rulman üniteleri, montaj hatalarından kaynaklanan yanlış hizalamaları telafi eder ve bu da onları yiyecek ve içecek endüstrisi tarafından kullanılan şişeleme makineleri ve konveyörler için ideal bir çözüm haline getirir. Diğer özellikleri: herhangi bir ufalanma veya pul pul dökülme riskini ortadan kaldırmak için boyasız reçine yuva; bakteri veya küf barındırabilecek "böcek tuzaklarından" korunmak için boşluksuz tasarım; kir yapışmasını önlemek için pürüzsüz bir yüzey; -20 ila +90°C çalışma sıcaklıkları için uygun tasarım.

1) Süt şişeleme tesisi, ortalama olarak her 16 haftada bir konveyör rulman arızalarına maruz kalıyordu. Fotoğraf: 279photo Studio/Shutterstock


NSK Silver-Lube® rulmanları, şişeleme hattı konveyöründeki yıkama akışkanlarına karşı dayanıklıdır
 
2) NSK Silver-Lube® yataklı rulman ünitelerinin sağladığı yüksek sızdırmazlık performansı ve korozyon koruması, hizmet ömrünü beş yıldan fazla bir süreye uzattı. Fotoğraf: NSK


NSK Silver-Lube® rulmanları, şişeleme hattı konveyöründeki yıkama akışkanlarına karşı dayanıklıdır

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers