www.endustriweb.com
NSK

NSK Silver-Lube® rulmanlar, gıda endüstrisi uygulamalarında uzun hizmet ömrü sunuyor

Sıkı hijyen standartları ile sürekli yüksek hızda ve zorlu koşullarda gerçekleştirilen işlemler için yiyecek ve içecek fabrikaları uygun maliyetlerde üretim sağlayan sağlam ve güvenilir rulmanlara ihtiyaç duyar. Bu uygulamalarda kullanılan rulmanlar, sıkı yıkama sürecinden geçen üretim hatlarında sıklıkla karşılaşılan korozyona bağlı sorunları önleyebilmelidir.

NSK'nin yiyecek ve içecek endüstrisine yönelik tavsiyelerinin başında RHP Silver-Lube® rulman üniteleri serisi gelmektedir. Bu yenilikçi rulmanlar, yüksek kaliteli paslanmaz çelik bilezikler ve bilyeler, kafes, flingerlar ve tespit vidalarına sahip rulmanlar da dahil olmak üzere bir dizi korozyona dayanıklı bileşen içerir. Ayrıca, rulmanlar paslanmaz çelik gresörlüğe sahip yüksek mukavemetli PBT termoplastik yatağın içine oturur.

Korozyona, kimyasallara ve deterjanlara karşı sunduğu üst düzey koruma sayesinde Silver-Lube® dünyanın dört bir yanındaki gıda fabrikalarında karşılaşılan zorlu çalışma koşullarına karşı dayanıklılık gösterir. Bunun bir örneği, önde gelen süpermarketlere satmak üzere mini yapraklı sebze ürünlerini işleyen bir tesistir. Tesise ait yaprak hasat makinesinde daha önce çeşitli çaplardaki milleri destekleyebilmek için çok sayıda düşük maliyetli rulman ünitesi kullanılmıştı. Ne yazık ki makine, rulmanlara giren kir ve su nedeniyle sürekli arızalanıyordu. Bunun sonucunda üretim sürecinde sık sık kesintiler meydana geliyor, hatta bazı durumlarda eldeki ürünler de bozuluyordu.

NSK uzmanları, tesisin üretim sürecini ve çalışma koşullarını gözden geçirme davetini kabul etti. Bu değerlendirmenin sonunda, monte edilmiş mevcut üniteler yenilikçi flinger keçe aranjmanının yanı sıra paslanmaz çelik rulmanlara sahip Silver-Lube® ile değiştirildi. Bir sonraki hasat mevsiminde ise yalnızca iki rulman arızası meydana geldi. Böylece üretimin artmasıyla üretim kayıpları da azaldı ve 63.300 € tasarruf edildi.

Bu başarı öyküsünden de anlaşılacağı üzere, Silver-Lube® rulman üniteleri, sık yıkama, optimum hijyen standartları ve geniş sıcaklık aralığında yüksek kimyasal direnç gerektiren uygulamalar için idealdir.

Korozyona karşı sağladığı ideal korumanın yanı sıra Silver-Lube®, su veya kir nüfuzuna karşı da koruma sağlayan sağlam ve ısıya dayanıklı silikon kauçuk keçelere de sahiptir. Bu özellik arızaları önlemek ve rulmanın geniş sıcaklık aralıklı USDA H1 gıda-sınıfı gres kaybını önlemek açısından oldukça önemlidir. Keçenin tamamlayıcı bileşeni, bakteri girişini önleyen ve keçeyi darbelerden kaynaklı hasara karşı koruyan paslanmaz çelik flingerdir.

Silver-Lube®’un diğer avantajları arasında şunlar yer alır: herhangi bir ufalanma veya pul pul dökülme riskini ortadan kaldırmak için boyasız reçine yuva; kir yapışmasını önlemek için pürüzsüz bir yüzey; bakteri veya küf barındırabilecek 'böcek tuzaklarından' korunmak için boşluksuz tasarım; -20 ila +90°C çalışma sıcaklıkları için uygun tasarım; uzun hizmet ömrü ve düşük maliyet. NSF onaylı Silver-Lube® ayrıca, halk sağlığına yönelik yüksek standartları da karşılar.

Dikkate değer bir diğer nokta, Silver-Lube® rulman ünitelerinin montaj hatalarından kaynaklanan herhangi bir yanlış hizalamayı telafi etme yeteneğidir. Bu da onları çalkalayıcılar, doldurucular, santrifüj ayırıcılar, şişeleme makineleri ve konveyörler gibi yiyecek ve içecek tesislerinde bulunan makinelerde kullanım için ideal bir çözüm haline getirir.
Silver-Lube® rulman üniteleri, yastık blok, iki cıvatalı flanş, dört cıvatalı flanş ve germe ünitesi konfigürasyonlarında mevcuttur.

1) Minik yapraklı bitki hasat makinesi, çeşitli çaplardaki milleri destekleyebilmek adına çok sayıda rulman ünitesine sahiptir


NSK Silver-Lube® rulmanlar, gıda endüstrisi uygulamalarında uzun hizmet ömrü sunuyor

2) Korozyona, kimyasallara ve deterjanlara karşı sunduğu mükemmel koruma sayesinde Silver-Lube® gıda fabrikaları için oldukça cazip bir seçenek haline gelmiştir


NSK Silver-Lube® rulmanlar, gıda endüstrisi uygulamalarında uzun hizmet ömrü sunuyor

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers