www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Ağ iletişimi endüstriyel joystickler için yeni fırsatlar doğuruyor

Bir çelik kirişi kaldırmak, konteynırı hareket ettirmek veya vinci kontrol etmek günümüzde çok fazla ham güç gerektirmiyor. Aksine, tek gereken el becerisi ve bir joystick. Merkezi İsveç'te yer alan Kristianstads Lyftdon AB, vinçleri ve endüstriyel operasyonları kontrol ettiğiniz operatör kabinleri için ergonomik çözümler üretme konusunda köklü bir deneyime sahipt. HMS Anybus teknolojisinin de yardımıyla, sundukları yeni joystickler PROFINET kullanan endüstriyel uygulamalarda da kullanılabiliyor.

Ağ iletişimi endüstriyel joystickler için yeni fırsatlar doğuruyor
Lyftdon AB veya kısaca KLAB, endüstriyel kullanım için ergonomik kaldırma operasyonları ve sürücü koltukları konusunda uzman bir şirkettir. Çelik endüstrisi, ısıtma tesisleri, atık işleme istasyonları ve benzeri pek çok alanda kullanılan daha büyük vinçler için operatör kabinleri geliştirmekte ve inşa etmektedirler. Ergonomiye odaklanarak, operatör kabini içinde ihtiyaç duyulan her şeyi üretirler. Operasyonel kısım için ise en önemlisi yönlendirme cihazının ta kendisidir, ki bu da operatörün makineyi kontrol etmek için kullandığı joysticktir.

KLAB'ın sahibi ve başkanı Sven Holmer şöyle diyor; "1978 yılından bu yana joystick üretiyoruz ve endüstrinin neye ihtiyacı olduğu konusunda geniş bir fikre sahibiz”. Ve devam ediyor ; “Yeni joystick'imizi tasarlarken, ona bus iletişimi de sağlamak istedik. Bu çözümler önceden genelde kablolu olarak yapıldır. Endüstri giderek Ethernet iletişimine doğru ilerlediğinden ve birçok büyük müşterimiz de Orta Avrupa'da yer aldığından, joystick için temel olarak iletişim kurmasını istediğimiz ağ PROFINET oldu.”


Hangi ağ olduğu farketmez
KLAB'ın teknoloji ortağı, joystick'in PROFINET üzerinde iletişim kurmasını sağlamak için HMS'den Anybus CompactCom kullanmalarını tavsiye etmiş. Adından da anlaşılacağı gibi Anybus, joystick'in herhangi bir ağda (fieldbus veya endüstriyel Ethernet) iletişim kurmasına olanak tanıyor. Başka bir Anybus CompactCom'a kolayca geçilebiliyor ve böylece EtherNet/IP, EtherCAT, Modbus-TCP veya CC-Link IE Field gibi diğer ağlarda iletişim kurulabiliyor. Bu da joystick'i dünyanın diğer yerlerinde yeni pazarlarda satmak için yeni fırsatlar doğuruyor.

"PROFINET ile başladık" diyor KLAB'den Sven Holmer. Ama tabii ki artık joystickin diğer pazarlardaki endüstriyel ağlarda iletişim kurabilmesi için yeni fırsatlar da görüyoruz."

Keza hangi form faktörü olduğu da
Anybus CompactCom, form faktörü açısından da esneklik sağlar. Kullanıcılar, gerekli tüm yazılımı içeren çip veya PCB montajı için donanım ve yazılımı içeren Brick olarak adlandırılan başka bir çipi entegre etmeyi seçebilirler. Üçüncü bir alternatif ise son ürüne basit bir şekilde takılan CompactCom Modülüdür.

KLAB, boyut, işlevsellik ve fiyat açısından joystick'e en uygun olan Brick çözümünü, yani Anybus CompactCom B40'ı seçmiştir.

Gömülü web serveri veriyi elde edilebilir kılar
Anybus çözümünün bir diğer önemli avantajı, KLAB'in hem kontrol hem de analiz için joystick'ten veri depolamasına izin veren yerleşik bir web sunucusuna sahip olmasıdır. Bu da KLAB ve müşterilerinin joystick'in operatörler tarafından nasıl kullanıldığına dair önemli bilgiler edinebileceği anlamına gelir. Aynı zamanda ürünü farklı uygulamalar için iyileştirme ve iyileştirme fırsatları da sunar. Web sunucusu, çözüme her yerden erişmeyi ve yapılandırmayı da mümkün kılar.

Kolay uygulama
Sven Holmer, Anybus teknolojisinin uygulanmasını nispeten kolay olarak tanımlıyor: Fikir aşamasından bitmiş ve çalışan bir ürüne kadarki süreç yaklaşık bir yıl. "Kesinlikle daha hızlı da yapabilirdik, ancak yapacak çok işimiz var ve bunun gibi geliştirme projelerinin genellikle biraz beklemesi gerekiyor" diyor. "Ancak büyük bir sorunla karşılaşmadık ve HMS'nin iyi desteğiyle iletişim çözümü sorunsuz bir şekilde hayata geçti."


Ağ iletişimi endüstriyel joystickler için yeni fırsatlar doğuruyor

KLAB'ın joystick'i herhangi bir operatör kabinine yerleştirilebilir. Anybus CompactCom mevcut olduğunda, potansiyel pazarı artıran PROFINET (ve ayrıca başka herhangi bir ağ) üzerinde iletişim kurabilir.



Ağ iletişimi endüstriyel joystickler için yeni fırsatlar doğuruyor

Joystick'in altında, PROFINET için Anybus CompactCom B40'ı görüyoruz. (alta entegre edilmiştir.)



Ağ iletişimi endüstriyel joystickler için yeni fırsatlar doğuruyor

"Joystick'in diğer pazarlardaki diğer endüstriyel ağlarda iletişim kurabilmesi için artık yeni fırsatlar görüyoruz," diyor KLAB'ın Sahibi ve Başkanı Sven Holmer.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers