www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

Varyans ve hacim, türünün tek örneği olan bir seride ve avantajlı olarak bir araya getirildi

Şimdiye kadar, metal ve plastik işleme endüstrilerindeki kullanıcılar genellikle zor bir seçimle karşı karşıya kaldılar: CNC torna tezgahları ve freze makinelerinde, ya mümkün olan en büyük sapma ya da büyük hacimler, yani yüksek miktarlar tercih edildi. Hollanda'dan gelen yenilikçi bir çözüm, otomasyon eşiğini hem mümkün kılıyor hem de aynı anda düşürüyor. Servo kontrollü kavrayıcı çenelerde, FAULHABER'in entegre Hız Kontrolörlü fırçasız DC servo motorları gerekli hassasiyeti ve güvenilirliği sağlıyor.

Varyans ve hacim, türünün tek örneği olan bir seride ve avantajlı olarak bir araya getirildi

Hollandalı BMO Automation şirketi, 2008 yılında CNC torna ve freze tezgahlarını çok daha etkin bir şekilde yükleyebilmek vizyonuyla yola çıktı. Ağırlıklı olarak metal ve plastik işleme endüstrilerinki müşteriler, yüksek kaliteli, kullanıcı dostu ve esnek otomasyon çözümleri ile karakterize edilen işleme endüstrisi için modüler komple çözümlerden yararlanabiliyorlar. FAULHABER ile ortak yürütülen çalışma sonucunda ise, robot hücrelerinde robot koluna bağlanan servo tutucu ortaya çıktı. Bu hücreler CNC torna tezgahlarının ve freze tezgahlarının otomatik yüklenmesi ve boşaltılması için kullanılıyorlar

Ezber bozuyor

Hollanda'nın Limburg eyaletindeki Nederweert kasabasında yer alan BMO Automation, robot hücreleriyle, tek bir birim küçüklüğüne sahip miktarlarla çeşitli parti boyutlarının otomatik olarak üretilmesini sağlıyor. "BMO'da performans, esnekliğin karesi kadar üretkenlik olarak tanımlanır. Tarafımızdan geliştirilen servo tutucuyu kullanarak esneklik önemli ölçüde artırılıyor ve müşteriler 1'e kadar küçük parti boyutları için otomatikleştirme yapabiliyorlar!" diyor Pazarlama Müdürü Maarten van Bun. "Basit bir robot ya da kobot aynı işi 1000 kez yapıyor. Fakat biz geleceğin daha çok küçük ürün serilerinin tek geçişte otomasyonu olacağına inanıyoruz. Buna çok partili otomasyon diyoruz. Ayrıca, düşük hacimli olarak birden çok seriye bölünmüş 1000 adet parçayı otomatik olarak üretebiliyoruz. Sonuç olarak da yüksek karışım ve hacim elde ediyoruz.""

Yüksek karışım & Yüksek Hacim

Küçük miktarlardaki üretimdeki marjlar genellikle seri üretimdekinden daha yüksektir. Ancak aynı zamanda, iş parçalarının ayrı tornalama ve frezeleme işlemleri arasında manuel olarak yüklenmesi gerekiyorsa, bu daha fazla personel ve maliyet gerektirir. Bu nedenle, metal ve plastik işleme endüstrilerinde CNC torna ve freze makinelerini kullanırken hem yüksek varyanslara hem de yüksek hacimlere ulaşan bir çözüm, oyunun kurallarını değiştiriyor. Yaklaşımları için BMO Automation, palet otomasyonunun avantajlarını, ayrı iş parçalarını tam otomatik olarak yükleyebilme seçeneğiyle birleştiriyor. "Yüksek karışım - düşük hacim" ilkesi böylelikle "yüksek karışım ve yüksek hacim" haline geliyor.


Varyans ve hacim, türünün tek örneği olan bir seride ve avantajlı olarak bir araya getirildi

Bu da hassasiyeti ve güvenilirliği FAULHABER sürücüleri tarafından garanti edilen servo kontrollü kavrayıcı çeneler sayesinde mümkün olmaktadır. Servo tutucuda FAULHABER motoru, lineer bir kılavuz sisteminin parçası olan dişli milini çalıştırır. Kılavuzlu bloklara bağlanan kavrayıcı parmaklar bu sayede CNC makinesine yüklenecek ürün için istenilen konuma hareket eder. Tornalama veya frezeleme işleminin ardından iş parçasının boyutları değişebilir. Burada servo tutucu, tutucu parmakların konumunu otomatik olarak uyarlar ve bunu yükleme ve boşaltma döngülerini değiştirmeden yapar. Sonuç olarak, tutucuyu değiştirmeye gerek kalmaz.

Maarten van Bun, "Araştırma ve geliştirmeden sorumlu Harco Hermans, FAULHABER'i önceki projelerden biliyordu ve Motion Control ürünleriyle ilgili çok iyi deneyimleri bulunuyordu" diyor. FAULHABER web sitesindeki Sürücü Seçim Aracı kullanılarak uygun motor seçildi. Aynı zamanda BMO Automation, FAULHABER'den BMO Akıllı Kontrol Yazılımı ile iletişim için script dosyalarını kontrol etme konusunda da destek aldı.

Geliştirme, referans müşterilerle iki aylık bir test aşaması da dahil olmak üzere yaklaşık bir yıl sürdü. En büyük zorluk, mümkün olan en küçük boyutlarda ve düşük ağırlıkta mevcut olan ve dolayısıyla robotun yük kapasitesi üzerinde minimum etkisi olan güvenilir bir çözümü entegre etmekti. "Burada FAULHABER, hem mekanik hem de elektronik kısımda bizi ikna eden çok kompakt ve yüksek performanslı bir çözüm sunmuş oldu."

Son derece yenilikçi

CNC otomasyonu alanına odaklanma, uzun yıllara dayanan deneyim ve CNC makineleri üreticileriyle iyi ilişkiler, robot otomasyonunun talaşlı imalat üretimine tam entegrasyonunu sağlıyor. BMO bu konuda otomasyon ve dijitalleştirme alanında lider şirket. Zira bu da TechniShow Ödülülerinde üç adaylıkla da kanıtlandı. 2016'daki ilk adaylık, devam eden bir süreçte bireysel parçaların ve serilerin üretilebileceği bir otomasyon çözümüydü. Bu da sıkıştırma araçlarının, paletlerin ve ürünlerin değiştirilmesiyle mümkün oldu. Adaylığı esnasında bu gerçekten de bir ilkti. 2018 yılında BMO, Akıllı Endüstri 4.0 için devrim niteliğindeki Xenon yazılımıyla ödüllendirildi. Bu da bir işleme tesisinin CNC makinelerinden çeşitli verileri toplamak ve bağlamak için kullanılıyor. 2020'de şirket, Smart Centric E-Clamp için arka arkaya üçüncü kez aday gösterildi, ancak bu sefer başarılı olamadı.


Varyans ve hacim, türünün tek örneği olan bir seride ve avantajlı olarak bir araya getirildi

Otomatik olarak bir avantaj

Maarten von Bun, "CNC otomasyonu üretkenliği artırır, işlem süresini azaltır ve uzman eksikliğinden kaynaklanan sorunlardan kaçınmanın yolunu sunar" diyor. Otomatik robotik çözümünün avantajı, Covid-19 salgını sırasında da kendini kanıtladı. "Korona'nın metal endüstrisi üzerinde büyük etkisi oldu. Başlangıçta müşteriler yatırım konusunda daha tutucuydu. Ancak, CNC otomasyonunun sadece gelecek için değil bugün için de bir çözüm olduğu anlaşılınca segment hızla değişti. Robotlar hastalanmaz ve sınırlı çalışma saatlerinde bile bir insan operatör, BMO robotik çözümü ile birlikte üretim seviyesini koruyabilir.

Otomatik üretim ayrıca yerinde üretimi mümkün kılar ve böylece pandemi sırasında yaşanan kapalı sınırlar, seyahat ve mal hareketi kısıtlamaları, daha uzun sınır ve gümrük denetimleri ve yerel karantinalar gibi dış kaynaklı üretimin dezavantajlarını ortadan kaldırır.

"Otomatikleştirmek istiyorsanız, sürekli olarak yüksek düzeyde güvenliği garanti eden hassas bir sürecin oluşturulması önemlidir. Bu hassasiyet ve özellikle tekrarlanabilirlik önemlidir; çünkü her şey tam otomatik olarak gerçekleşir, hata oranları düşüktür ve otomasyon çözümlerimiz herhangi bir çalışana gerek kalmadan çalışır. Bu nedenle güvenilir bir süreç son derece önemlidir. Faulhaber'in ürünleri bize kaliteyi ve güveni sunarak endişe etmemiz gereken hiçbir şey bırakmıyor. Bunun iyi olduğunu biliyoruz ve Faulhaber'in sunduğu ürünlere güveniyoruz," diye özetliyor Maarten van Bun.


Varyans ve hacim, türünün tek örneği olan bir seride ve avantajlı olarak bir araya getirildi
Faulhaber BX4 5C

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers