www.endustriweb.com
NSK

Ray endüstrisinde redüktör rulmanlarıyla daha fazla emniyet

Ray endüstrisindeki başarılı geçmişiyle NSK, eski nesil ürünlerindeki emniyet düzeyini daha da geliştirerek yeni bir dizi redüktör rulmanı geliştirmiştir. Demiryolu taşıtı redüktörlerindeki gerek büyük gerek küçük şanzımanları desteklemekte kullanılabilen bu rulmanlar, yüksek ve düşük hız uygulamaları için idealdir.

NSK'nin küçük dişli milleri için geliştirdiği rulmanlar, daha yüksek emniyet ve daha az bakım gereksinimleri sayesinde değer katmada yeni bir çığır açıyor. NSK'nin büyük dişli milleri için olan rulmanları da üst düzey emniyet sağlar. Müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için standartlarını farklı ölçüleri kapsayacak şekilde genişletmiştir.

Redüktör rulmanları, raylarda ilerleyen tekerlerde oluşan titreşim ve alınan darbeler altında ağır koşullarda çalışmaktadır. Böylesi zor koşullar, rulmanların düzenli bakımını bir ihtiyaç haline getirir, bu da iş yükünün artması anlamına gelir. Dişlileri ve pinyon şaftlarını desteklemekte kullanılan konik makaralı rulmanların montaj, bakım işlemleri ve uygun rulman boşluğunun ayarlanması uzman bakım mühendisleri tarafından yapılabilen oldukça meşakkatli işlerdir. Bu işlemler, demiryolu işletmelerinin sahip olma maliyetini (TCO) yükseltir ayrıca ciddi zaman kaybına ve iş yüküne sebep olur.

NSK bu zorluklara karşı daha yüksek emniyet taleplerini göz önüne alarak tescilli teknolojileri içinde barındıran yeni rulmanlar geliştirmiştir. NSK yeniliklerinin genel anlamda faydası, montajı (yalnızca küçük dişli rulmanlarında) önemli ölçüde geliştirmek, bakım periyotlarını uzatmak ve TCO'yu düşürmeye katkı sağlamaktır.

Düşük bakım maliyetlerine imkan sağlayan tasarımı, küçük dişli millerinde kullanılan rulmanların en temel özellikleri arasında gelir. Yeni silindirik rulmanlarla dört nokta temaslı bilyalı rulmanların kombinasyonu, rulman boşluğu ayarlama ihtiyacını ortadan kaldırarak montaj ve bakım süreçlerini basitleştirmektedir. NSK, bu rulmanları önceden belirlenmiş boşluklarla birlikte gönderir ve böylece oldukça optimize sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Bir diğer gelişme, yoğun darbe ve titreşimin olduğu yerlerde hayati önem arz eden kafes dayanımıyla alakalıdır. NSK bu konuda, 'R şekilli' köşelerin bulunduğu optimize edilmiş cepleri olan bilezik klavuzlu bir kafes geliştirmiştir. Bu özgün tasarım, kafes yapısındaki gerilimi %75 oranında düşürür.

Küçük dişliler için olan yeni rulmanlar da, yüksek sıcaklıklarda uzun süreli kullanım koşullarında bile boyutsal kararlılığı sağlayabilmek adına özel ısıl işlem görmüş bir iç bilezik barındırmaktadır. Çok yüksek boyutsal kararlılık, sürtünmeyi önleyerek rulmanların mil boyunca kaymasını önler.

Büyük dişli millerinde kullanılan yüksek emniyetli konik makaralı rulman serileri için NSK, giderek artan taleplere cevap verebilmek için ürün yelpazesine pek çok standart yeni ölçü ilavesi yapmıştır. Demiryolu taşıtı imalatçıları, yeni tasarımlarında bu geniş ölçüde test edilmiş standart rulmanları hızlı ve kolay bir şekilde tedarik edebilmektedir.

Bir asrı aşan uzmanlığıyla imal edilen, kalitesi ve güvenilirliği ispatlanmış NSK demiryolu rulmanları, 20'den fazla ülkedeki en büyük ray operatörleri tarafından tercih edilen ürünlerdir.

NSK'nın yeni yüksek emniyetli rulmanları hem yüksek hem de düşük hızlı demiryolu aracı uygulamaları için idealdir.


Ray endüstrisinde redüktör rulmanlarıyla daha fazla emniyet

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers