www.endustriweb.com
Kennametal

Kennametal, Havacılık ve Uzay endüstrisi bileşenlerini daha hızlı işleme için FBX Matkapını tanıttı

Yeni modüler matkap, yapısal bileşenler için maksimum talaş kaldırma oranları sağlar


Kennametal, havacılık ve uzay endüstrisi yapısal parçalarında düz tabanlı deliklerinin delinmesi için FBX matkabı piyasaya sürdü. Patentli FBX matkap, ısıl dirençli alaşımlar, paslanmaz çelik ve diğer malzemeleri işlemede son derece yüksek üstün kararlılık ve yüzde 200'e kadar varan daha yüksek talaş kaldırma oranları sağlar. Yeni modüler matkap, çevrim süresini kısaltmak için HARVI Ultra 8X ve HARVI Parmak freze serisi dahil olmak üzere bu tür uygulamalar için Kennametal tarafından özel olarak tasarlanan üç parçalı bir takımlama kavramının kritik ilk adımıdır.

Kennametal, Havacılık ve Uzay endüstrisi bileşenlerini daha hızlı işleme için FBX Matkapını tanıttı
FBX matkap, havacılık ve uzay endüstrisi yapısal bileşenlerini işlerken talaş kaldırma oranlarını en üst düzeye çıkarmak ve çevrim sürelerini kısaltmak için özel olarak geliştirilmiş bir takımlama kavramının parçasıdır.

Büyük miktarlarda malzemenin hızla kaldırılması, bu tür bileşenler için bir sorun olmaya devam etmektedir. Geleneksel olarak, ilk işlem adımı, eğimli girişle (rampalama) işleme tekniklerini kullanılarak malzemeye girmektir. Bu yöntem zaman alan bir süreçtir ve standart alışagelmiş düşük talaş kaldırma oranları ile işleme olağandır.

"FBX matkap, bir düz tabanlı delik delme matkabı ile z ekseni dalma frezesinin avantajlarını birleştirerek işleme sürecini önemli ölçüde hızlandırmaktadır. Kennametal Ürün Müdürü Georg Roth; "Düz tabanlı delik delme tasarımı radyal kuvvetleri ortadan kaldırırken, dört etkin kesme kenarı daha yüksek ilerleme ve hız oranları sağlayarak geleneksel eğimli işleme tekniklerine göre yüzde 200'e varan daha yüksek talaş kaldırma oranlarına erişerek havacılık endüstrisi üreticileri için kapasite sınırlarını zorlamaktadır" diye açıklıyor.

Matkap, bileşenin temel yapısını şekillendirdikten sonra, değiştirilebilir kesici uçlarla ve karbür parmak frezelerle kaba işleme ve hassas son işleme bir sonraki sürecin adımlarıdır.

Eşsiz tasarım özellikleri
Dört etkin kesme kenarı, bir dizi birbiri ardınca sıralı delikleri delme gibi zorlu uygulamalarda sürdürülebilir kararlılığı sağlarken, geniş talaş kanalları sorunsuz bir talaş boşalması sağlar.Isı oluşumu birikimini ortadan kaldırmaya yardımcı olmak üzere bir dizi farklı konumlandırılabilen soğutma sıvısı üfleçleriyle desteklenen matkap ucu, iki etkin kesme kenarları ve talaş yarıcılara sahip merkezi kesici uç ile ayırt edici özellikleri sayesinde maksimum ilerleme kapasitesine erişir.

Matkap gövdeleri 60, 75 ve 90 mm çaplarda mevcut olup uzun ve kısa tipler olarak da (150 mm ve 95 mm) kullanıma sunulmaktadır. Bu modüler matkap, Kennametal’in çeşitli işmili bağlantı tiplerine uyumlu olan cıvata bağlantılı konik flanşlı (BTF) montaj adaptörleri ile bağlanır.

Kennametal, Havacılık ve Uzay endüstrisi bileşenlerini daha hızlı işleme için FBX Matkapını tanıttı
FBX düz tabanlı delik matkabının benzersiz tasarımı, kesme kuvvetlerini doğrudan tezgah işmiline yönlendirerek sapmayı en aza indirirken takım ömrünü ve talaş kaldırma oranlarını artırır.

Tek takımda çok yönlülük ve performans

FBX, ısıl dirençli alaşımlar, paslanmaz çelik, çelikler ve dökme demirler gibi çeşitli dolu malzemelerde sıralı bir dizi delikleri delmede ve daldırma uygulamalarında idealdir. Genel imalat mühendisliği ve enerji üretim alanlarında benzer uygulamalarda eşdeğer düzeyde çok yönlü ve yüksek performanslıdır.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers