www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Endüstriyel Ethernetin pazar payı artıyor – fieldbus için düşüş devam ederken kablosuz ise yerini koruyor

HMS Networks’e göre 2020 endüstriyel network pazarı payları

Endüstriyel Ethernetin pazar payı artıyor – fieldbus için düşüş devam ederken kablosuz ise yerini koruyor
HMS Networks'e göre 2020 pazar payları - fieldbus, endüstriyel Ethernet ve kablosuz teknoloji

Cihazlar ve makineler için endüstriyel ağ bağlantısı, akıllı bağlantıya sahip fabrikalar yaratmak adına çok önemlidir. Endüstriyel ağ pazarına yönelik olarak HMS Networks tarafından yapılan yıllık çalışmaya göre Endüstriyel Ethernet'in pazar payını yeni kurulan düğümlerin % 64'üne (geçen yıl % 59) artırırken, fieldbus'ların% 30'a düştüğünü göstermektedir (35). Her biri %17 paya sahip lider ağlar EtherNet / IP ve PROFINET ise birinciliği paylaşıyorlar. Kablosuz teknolojiler ise %6 Pazar payında devam ediyor.

HMS Networks, endüstriyel ağ pazarı yıllık analizini, küresel olarak fabrika otomasyonu içindeki yeni kurulan baz alarak sunmakta. Endüstriyel iletişim ve Nesnelerin Endüstriyel İnterneti için bağımsız çözüm tedarikçisi olarak HMS, endüstriyel ağ piyasasının iç yüzüne dair önemli bir bilgiye sahip. 2020 çalışması, fieldbus'lar, endüstriyel Ethernet ve Kablosuz için tahmini pazar paylarını içermekte. Tahmini büyüme oranları bu yıl çalışmaya dahil edilmedi. Bunun nedeni ise Coronavirus durumundan kaynaklanan genel pazar koşulları.

Fieldbus’lar düşmeye devam ederken, endüstriyel Ethernetin Pazar payı artıyor.
Çalışmanın sonuçlarına göre, Ethernet fieldbus’lardan Pazar payı almaya devam ediyor. Endüstriyel Ethernet, Fabrika Otomasyonunda yeni yüklenmiş ağ düğümlerinin küresel pazarının %64’ünü oluşturuyor (geçen yıl bu rakam %59’du). Her biri %17 Pazar payına sahip EtherNet/IP ve PROFINET ise birinciliği paylaşıyor. EtherCAT küresel çapta %7 ile iyi bir yol almaya devam ederken, Modbus-TCP %5’lik oranıyla %4’te olan Ethernet POWERLINK’i kıl payı geçiyor.

Fieldbud pazar payı düşmeye devam ediyor
HMS’nin hesaplamalarına göre, fieldbus yeni kurulan ağ düğümlerinin %30’una kadar geriledi (geçen yıl bu oran %35’ti). PROFIBUS %8 ile hala bir numarayken, ilk defa toplam endüstriyel ağ pazarının %10’nundan daha az pay aldı. Onu ise %5 ile Modbus-RTU ve %4 ile CC-Link takip ediyor.

Endüstriyel Ethernet ve fieldbuslar’ın pazar payları üzerine düşünceler
“Endüstriyel network pazarının ileriki yıllarda da istikrarlı bir şekilde büyümesini bekliyoruz. Fakat şu an küresel olarak iş piyasasını etkileyen ve eşi benzeri olmayan Corona virüsü sebebiyle, 2020 analizinde büyüme rakamlarını değil, sadece pazar paylarını eklemeye karar verdik” diyor HMS Networks Pazarlama Direktörü Anders Hansson. “Bu yüzden, sadece pazar paylarına odaklandığımızda, Endüstriyel Ethernet’in EtherNet/IP, PROFINET ve üçüncü sırada da EtherCAT ile fabrikalardaki endüstriyel bağlantıyı sağladığını görüyoruz.” Hansson şöyle devam ediyor: “PROFIBUS hala en büyük fieldbus fakat fieldbusların genel düşüşüyle birlikte o da Pazar payı kaybetti. Diğer bir ilginç bulgu ise Modbus’un hem fieldbus Modbus RTU hem de Ethernet tabanlı Modbus-TCP ile iyi bir yol aldığı, ki bu da fabrikaların yeni kurulumlarda iyi çalışan teknolojileri kullanmaktan çekinmediğini gösteriyor."

Kablosuz istikrarını korurken, geleceğe göz kırpıyor.
Kablosuz teknolojiler pazar payını %6’da tutarken, WLAN en popüler teknoloji olmaya devam ediyor. Onu da arkasından Bluetooth izliyor. “Kablosuz teknoloji, payını büyüyen bir pazarda tutuyor ki bu da kötü değil, fakat biz Kablosuzun payını zaman içerisinde arttırmasını bekliyoruz” diyor Anders Hansson. ““Küresel düzeyde kablosuz hücresel teknolojilerle ilgili (örneğin Özel LTE / 5G ağları) bir sonraki seviye akıllı üretimi mümkün kılan faaliyetler devam ederken, kablosuz olarak bağlı cihazların ve makinelerin daha az kablolu ve esnek otomasyon mimarilerine dahil edilmesi için pazar talebi artacaktır.”

Bölgesel network varyasyonları
EtherNet/IP ve PROFINET, Avrupa ve Orta Doğuda liderken, onları PROFIBUS ve EtherCAT izliyor. Diğer popüler ağlar ise Modbus (RTU/TCP) ve Ethernet POWERLINK. EtherNET/IP ABD pazarını domine ederken, EtherCAT’de pazar payı kazanıyor. PROFINET ve EtherNet/IP parçalı Asya pazarına liderlik ederken, onları PROFIBUS, EtherCAT, Modbus (RTU/TCP), ve CC-Link/CC-Link IE Field izliyor.


Endüstriyel Ethernetin pazar payı artıyor – fieldbus için düşüş devam ederken kablosuz ise yerini koruyor

Anders Hansson, Pazarlama Kurulu Başkanı, HMS Industrial Networks

Kapsam:
Çalışma, HMS’nin Fabrika Otomasyonu dahilinde 2019'daki yeni kurulan düğüm sayısına göre 2020 için tahminini içeriyor. Düğüm, endüstriyel bir ağa bağlı bir makine veya cihaz olarak tanımlanır. Sunulan rakamlar, sektördeki meslektaşların görüşleri, kendi satış istatistiklerimiz ve pazarın genel algısı göz önüne alındığında, HMS'nin genel görüşünü temsil etmektedir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers