www.endustriweb.com
EATON

Eaton Corporation plc, Cooper Industries'in Satın Alma İşlemini Tamamlayarak Öncü Küresel Güç Yönetimi Şirketini Oluşturmaya Başladı

Çeşitli endüstriyel ürünler üreticisi Eaton Corporation plc (NYSE: ETN) ve elektrik ekipmanları üreticisi Cooper Industries plc (NYSE:CBE) bugün Eaton'ın Cooper satın almasını tamamladığını duyurdu.21 Mayıs 2012 tarihinde duyurulan satın alma, Eaton ve Cooper şirketlerini Eaton Corporation plc adında üstün nitelikli küresel bir güç yönetimi şirketine dönüştürüyor.

“13 milyar USD tutarındaki Cooper satın alması Eaton'ın 101 yıllık tarihindeki en büyük satın alma işlemidir ve pazar segmentimizi büyüten, ürün portföyümüzü, hizmetlerimizi ve çözümlerimizi genişleten, küresel coğrafi ayak izimizi güçlendiren tarihsel bir dönüşümdür,” diyor Alexander M. Cutler, Eaton chairman ve CEO’su.

“Cooper; kamu güç dağıtımı, akıllı şebekeler, aydınlatma, aydınlatma kontrolleri, kablolama cihazları ve güvenlik çözümleri konusunda Eaton'ın güç kalitesi, güç dağıtımı ve enerji hizmetleri konusundaki gücüne kendini kanıtlamış beceriler katacaktır,” diyor Cutler. “Bu tamamlayıcı teknolojiler Eaton'ın küresel entegre güç yönetimi şirketi olarak çağımızın en zor mega trendlerinden birine odaklanmış büyümesini daha da hızlandıracaktır: dünyanın artan enerji kullanımının artan maliyetleri ve artan çevresel etkileri."

Eaton ve Cooper'ın 30 Eylül 2012 tarihinde sona dördüncü çeyrek ortak sonuçlarına göre Eaton Corporation plc pro forma geliri olarak 21,8 milyar USD ve EBITDA (faiz, vergi ve amortisman öncesi kâr) olarak 3,3 milyar USD elde etmiştir.
Cooper hissedarları anlaşma tablosuna göre 14 gün içinde değerlendirme yapmaları gereken mütalaa alacaklardır.

Eaton ve Cooper hisseleri New York Borsasında bugünün sonuna kadar işlem görmeye devam edecektir ve Eaton Corporation Plc hisseleri ETN sembolü ile 3 Aralık 2012 tarihinden itibaren New York Borsasında işlem görmeye başlayacaktır.

“Birleşen faaliyetlerin organizasyonel yapısını yakında duyuracağız,” diyor Cutler. “Tanımlamış olduğumuz faaliyet sinerjilerini elde etmek için Eaton ve Cooper'dan belirlenmiş olan liderler, ortak entegrasyon ekibi olarak çalışacaklardır. Entegrasyon sürecinin, faaliyet koşullarına bağlı olarak 24 ila 36 ay arasında sürmesini bekliyoruz.”

Eaton Corporation plc, müşterilerine elektriksel, hidrolik ve mekanik gücü etkin bir şekilde yönetmeleri için yardımcı olan enerji verimliliği çözümleri sunan geniş tabanlı bir güç yönetimi şirketidir. Şirket, güç kalitesi, dağıtımı ve kontrolü, güç aktarımı, aydınlatma ve kablolama ürünleri, için elektrik bileşenleri, sistemleri ve hizmetleri; endüstriyel ve mobil ekipmanlar için hidrolik bileşenler, sistemler ve servisler; askeri ve sivil havacılıkta uçaklar için yakıt sistemleri, hidrolik ve pnömatik sistemler; kamyonlar ve otomobiller için performans, yakıt ekonomisi ve emniyet sağlayan aktarma organları ve güç organları alanlarında faaliyet gösteren global bir teknoloji lideridir. Eaton, Cooper Industries plc'yi 2012 yılında satın almıştır. Yeni şirket Eaton Corporation plc, yaklaşık 100,000 çalışana sahiptir ve 150'den fazla ülkede ürünlerini satmaktadır. Daha fazla bilgi için www.eaton.com adresini ziyaret edin.


Devralma Kuralları Gereği Beyan:
Eaton direktörleri bu bildirim içinde; Cooper, onunla ilişkili olanlar, Cooper direktörleri ve onların aile üyeleri, bunlarla ilgili kişiler dışında yer alan bilgilerin sorumluluğunu kabul eder. Eaton Direktörleri (bu durumda güvence olması için tüm makul gayreti göstermişlerdir), bilgisi ve inancı dahilinde bu iletişimdeki sorumluluğunu kabul ettikleri bilgi gerçeklerle uyumludur ve bu bilginin anlamını etkileyebilecek hiçbir şey atlanmamıştır.

Cooper direktörleri bu bildirim içinde; Eaton, onunla ilişkili olanlar, Eaton direktörleri ve onların aile üyeleri, bunlarla ilgili kişiler dışında yer alan bilgilerin sorumluluğunu kabul eder. Cooper Direktörleri; (bu durumda güvence olması için tüm makul gayreti göstermişlerdir), bilgisi ve inancı dahilinde bu iletişimdeki sorumluluğunu kabul ettikleri bilgi gerçeklerle uyumludur ve bu bilginin anlamını etkileyebilecek hiçbir şey atlanmamıştır.

Orijinal versiyon İngilizce yayınlanmıştır. Tereddüt durumunda, İngilizce versiyon geçerlidir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers