www.endustriweb.com
EPLAN

Eplan Pro Panel Professional için Yeni »Bakır» eklenebilir modül

Elektrik akımının geçtiği hemen hemen her yerde anahtarlama donanımı kullanılır. Eplan Pro Panel Professional için yeni »Bakır» eklenebilir modülü, kontrol kabinleri ve gerekli bara sistemlerinin serbest dizaynına, konfigürasyonuna ve sanal kurulumuna olanak tanımaktadır. Eplan Pro Panel »Bakır» modülü ile örneğin, alçak gerilim anahtarlama sistemlerinin konfigürasyonu ve dizaynı için kullanılan »Rittal Güç Mühendisliği» planlama aracından alınan bilgi, gerekli Rittal sistemi komponentlerini sanal 3D modeline yerleştirmek için kullanılabilmektedir.

Eplan Pro Panel Professional için Yeni »Bakır» eklenebilir modül
Şekil 1- Sistem konfigürasyonu - Rittal sistemi aksesuarlarını içeren 3 kutuplu Rittal Düz PLS bara sistemi


Geniş kapsamlı yeni mühendislik çözümü, anahtarlama sistemlerinin dizaynı ile başlamaktadır. Eplan Pro Panel »Bakır» ile kullanıcılar, kontrol kabininin sanal kurulumu ve montajına olanak sağlamak amacı ile dizayn sürecinin sonuçlarını Eplan genel projesine kolayca transfer edebilmektedirler. »Bakır» modülü; Rittal Ri4Power çözümü ya da RiLine60 modüler bara sistemleri ve TS 8 kontrol kabinine dayanarak anahtarlama sistemleri de dahil olmak üzere çeşitli komponentlerin planlamasına imkan vermektedir. Her türlü bara ve ilgili bağlantı elemanları sanal olarak ayrı ayrı dizayn edilebilmekte ve kurulabilmektedir.

Bakır tellerin öngörüsel kurulumu
Gövde ve aksesuarları, gereken ana şalter ve devre kesiciler gibi ekipmanları ve bakır baraları, online bir komponent kütüphanesinden Eplan içerisine dizilir ve kontrol kabininin sanal bir prototipini oluşturmak için bir araya getirilirler. Bara teknolojisinin durduğu yerde kullanıcılar bakır rayları ve bağlantı elemanlarını 3D kurulum yapısı içerisinde serbestçe dizayn edebilir, gereken durumlarda bunları gerektiği şekilde bükebilir ve adapte edebilirler. Bükülme yarıçapları ya da şirkete özel bükülme kuralları gibi dizayn ve üretim ile ilgili bilgiler, bara dizayn işlemi sürecince ve çizim için komponentlerin işlenmesi sırasında doğrudan kullanılır. Aynı zamanda üretim ve kurulum ile ilgili standardizasyon seviyesi artarken, ayrı bir şekil kütüphanesi de değişkenlerin sayısını kontrol altında tutar. Yenilikçi Eplan e-Dokunmatik Teknolojisi bakır tellerin öngörüsel olarak yerleştirilmesini sağlar. Kısaca anahtarlama sisteminin prototipi, ilk komponentler fiilen sipariş edilip, üretilip ya da yerleştirilmeden çok önce yerini alır.

Eplan Pro Panel Professional için Yeni »Bakır» eklenebilir modül

Şekil 2 - Baraların 3D olarak sanal bükülmesi- Kolayca yapılan bağlantı noktalı devre kesiciler


Olası problemlerin önceden saptanması
Matkap delikleri, oyukları ve panç delikleri, 3D kurulum dizaynında - ya norm-bazlı delik şablonu olarak ya da ayrı ayrı yerleştirilerek- bakır parçalar için her türlü bağlantılara yönelik tanımlanabilmektedir. Komponentleri üretmek ve işlemek için gereken bilgiler, manuel üretim veya NC-bazlı bükme, delme ya da baskı makinelerini kontrol etmek amacıyla Eplan´dan sağlanır. Sistem ve dahili çarpma-önleyici sistemler üzerinde yapılan test uygulamaları, anahtarlama donanımının tüm sanal prototipinin kontrol edilmesine olanak vermektedir. Mühendisler, ürün geliştirme süreci içerisinde mümkün olan en kısa sürede olası problemleri saptayabilirler. Bu, üretim ve kurulum aşamasında teslimatın gecikmesine sebep olan son dakika düzeltmelerini önler. Ancak, bir değişikliğin yapılması gerekiyorsa sistem otomatik olarak tüm bağlı komponentlerini, parça listelerini, raporları ve üretim çizimlerini günceller. Kullanıcılar, sürekli olarak zaman, maliyet ve malzemeden tasarruf ederler.

Eplan Pro Panel Professional için Yeni »Bakır» eklenebilir modül

Şekil 3 -Baraların mekanik işlemesi ile ilgili üretim bilgilerini içeren bağlantı kitli ana şalter


Ekipman tedariki kolaylaştı
Ekipman siparişi ve koordinasyonu ile ilgili bir dizi rapor tüm süreci hızlandırmaktadır. Sistem; malzeme siparişi, kesme listeleri, değerli üretim ve kurulum dokümanları ile ilgili raporları hazırlar. Ürün geliştirme ortamına sağlanan özel entegrasyon; ekipman tedariki, sipariş hazırlama ve koordinasyonu, üretim ve montaj ile ilgili verilerin kullanılmasını sağlar. Tutarlı bir iş akışı, sistem operatörlerine makine direktifine uygun olarak »nihai» dokümantasyon sağlamaktadır.

Eplan Pro Panel Professional için Yeni »Bakır» eklenebilir modül

Şekil 4 - EPLAN Pro Panel Professional »Bakır» - 3D kurulum dizaynı, bara yapımı üretim çizimlerinin otomatik olarak yapılması ve sipariş bilgisinin dışarıya aktarımı
 
 
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers