EEC One: Otomasyonda kolay bir başlangıç
Uzmanlar aynı görüşte: Mühendislikteki tasarruf potansiyellerinin altında otomasyon ve standardizasyon yatmaktadır. Yeni EPLAN Engineering Center One (EPLAN Mühendislik Merkezi - Bir) geleneksel mühendislik ile mekatronik mühendisliği arasındaki büyük uçurumu kapatmaktadır. Makro ve değer dizileri gibi ön tanımlı standartlar MS Excel aracılığı ile otomatik olarak bir şemada birleştirilebilmektedir. Çözüm tedarikçisi EPLAN bu yeni gelişmeyi bu yılki Hanover Fuarı’nda görücüye çıkartacaktır.
Eplan Yazılım& Hizmeti Hanover Fuarı´nda
Dijital Fabrika: Hall 7 / Stand D18
Dijital Fabrika´nın Salon 7´ye taşınması bu yılki Hanover Fuarı´nın öncesinde yaşanan tek sürpriz gelişme değil. EPLAN ayrıca yeni EPLAN Engineering Center One, kısaca EEC One´ı duyurarak bir sürpriz daha yaptı. Bu sistem, standardizasyon ve otomasyon aracılığı ile CAE yazılımının tanıtılmasından, mekatronik mühendisliğine kadar her adımda şirketlere yardımcı olan ve istikrarlı bir otomasyon stratejisinde kullanıcıyı kesin sonuca götüren önemli bir yapı taşıdır. MS Excel´e dayanan sistem, elektrik ve akışkan şemalarının otomatik olarak oluşturulmasına olanak tanımaktadır.
Sağlam bir temel
EPLAN Platform kullanıldığında tasarımcı hemen otomasyonla işe başlayabilir. CAE sistem proje şablonlarında kısmi devreler (makrolar) veya raporlar yapılandırılabilir. Motor gücü ya da bağlantı uçlarının değer dizileri gibi standartlar tanımlandıktan sonra EEC One devreye girer. Ayrı ayrı geliştirilmiş proje standartları MS Excel front-end aracılığı ile çalışma kitabında birleştirilebilir. Değişkenleri rahat bir şekilde görüntüleyen dahili makro ön izleme özelliği sayesinde seçme işi kolaylaşır. Seçilen makrolar sürükle-bırak yöntemiyle çalışma kitabında birleştirilebilir. Kesin pratik avantaj: Makroların ücretsiz yapılandırılabilen parametreleri MS Excel front-end otomatik olarak bulunmaktadır. Ayrıca, MS Excel´de kapsamlı bir komut dizisi oluşturularak parametreleri manuel girmek gibi zahmetli bir işe de gerek kalmaz. İşlem sırasında oluşturulan tasarım kılavuzları, şemalarda maksimum şeffaflık ve üst düzey kalite sağlar. Dolayısıyla elektrik veya akışkan şemaları tek bir butona tıklamak suretiyle otomatik olarak oluşturulabilir. Şirketler bu otomasyon stratejisi ile üç açıdan kâr sağlarlar: Standartlar bir seferde ve yüksek kalite ile oluşturarak, komut dizileri yöntem bilgisini merkezileştirerek ve dokümantasyon otomasyonunu tedarik sürelerini ciddi ölçüde kısaltarak.
Mekatronik mühendisliği
Küçük bir ölçekte gösterilen başarı, büyük ölçekte de işe yarar. CAE verilerinin mevcut standardizasyonu disiplinler boyunca uygulanır. Bir sonraki yapılandırma seviyesi olan EPLAN Engineering Center ile makine, PLC veya dokümantasyon verileri standardizasyonda yer alır. EEC bütün dokümantasyonu tek bir butona tıklamak suretiyle oluşturur: Şemalar ve akışkan planları, mekanik tasarımlar ve tam teşekküllü PLC programları. Bu durum bir çapraz disiplin modülünün etkisidir, bu sayede makine fonksiyonel bir şekilde monte edilebilir. Bu durumun avantajları açıktır: Bütün veriler sistemde merkezi olarak kayda geçirilir. Oluşturulan bütün dokümantasyon öğeleri birbirleri ile mükemmel bir uyum gösterirler. Son olarak, işletmeye alma gibi ilave işlemler için daha az değişiklik gerekir ya da hiç gerekmeyebilir.
Sonuç:
Yeni EPLAN Engineering Center One geleneksel mühendislik ile mekatronik mühendisliği arasındaki büyük uçurumu kapatmaktadır. Bu yeni istikrarlı otomasyon stratejisi baz alınarak, şirketlere artık CAE yazılımının tanıtılmasından, mekatronik mühendisliğine kadar her adımda yardım edilmektedir.