www.endustriweb.com
EPLAN

Daha çok kullanıcı ısıtma/havalandırma/iklim kontrolünden yararlanıyor Bina otomasyonunda makrolar

Bir motor için yağ neyse bir proje için de ana veri odur. Onlar sayesinde süreç daha pürüzsüz – kısaca daha iyi işler. Kullanıcılar, baştan makro yaratmak zorunda kalmadan bütün makroları kullanabildiklerinde zamandan bir hayli tasarruf ederler. 2.8 versiyonu itibariyle çözüm üreticisi Eplan, bina otomasyonu alanında toplu makro koleksiyonunu sunmaya başlıyor. Bu ücretsiz veri kullanıcı faydalarını arttırıp, Eplan Data Portal içerisinde yer alan kapsamlı cihaz verisini tamamlıyor. Konuya ilgi duyan taraflar Frankfurt’ta düzenlenen Light & Building ticaret fuarında veriye ilk kez göz atma imkanı buldu.

Daha çok kullanıcı ısıtma/havalandırma/iklim kontrolünden yararlanıyor  Bina otomasyonunda makrolar
Açık hava klima makrosu: Açık hava klima sistemi makrosu, örnek olarak temizleyici, ısıtıcı ve basit bir sıcaklık / nem kontrol sisteminden oluşur.

Eylül 2018’de piyasaya sürülecek olan yeni Eplan Platformu Version 2.8, ısıtma/havalandırma/iklim kontrolü alanlarındaki kullanıcıları şaşırtacak. Eplan, ilk kez bina otomasyonu için sistem diyagramları içeren bir makro proje sunuyor ve bu tür sistemlerin tasarlanması için iş süreçlerini önemli ölçüde basitleştiriyor. Bu makrolar borulama ve enstrümantasyon (P&I) şema veya diyagramlarıdır. Pek çok uygulamada kullanılabilirler.


Güncel normlar destekleniyor


Pencere makroları Eplan formatında ücretsiz olarak temin ediliyor. Eplan yakında bazı özellikleri içeren bir web sitesi de kuracak. PCT mantık döngülerini de içeren sayfa makroları, halihazırda var olan geçerli DIN EN ISO 16484-3 ve 3813/3814 normlarının ikisini de kapsamaktadır. Bina otomasyonu kullanıcıları ek ana veriler ile çok daha hızlı çalışmaktadırlar. Şematik yaratmada yüzde 50-70 arası tasarruf elde edilebileceği hesaplanmaktadır. Ön planlamanın bir parçası olarak, mühendislik süreçlerinin Eplan Platform üzerindeki teknik yönlerine istinaden kullanıcılar sürecin başında ön planlamayı başlatabilir. Ön planlama aşamasında, sistemin teknik kapsamı için konseptler geliştirilir ve ilk sayı ve miktar yapıları hesaplanır. Amaç, teknik olarak en avantajlı çözümü belirlemek ve sonraki detay planlaması için spesifikasyonları tanımlamaktır. Şematik oluşturma ve sistem için daha fazla detaylandırma daha sonra ön-planlamaya bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Koleksiyon sistematik olarak genişletildi


Eylül ayında piyasaya çıkması planlanan Eplan Platformu’nun 2.8 Versiyonu ile birlikte, çözüm sağlayıcısı Eplan bina otomasyonu alanında daha fazla ana veri için ilk adımı atıyor.

Daha çok kullanıcı ısıtma/havalandırma/iklim kontrolünden yararlanıyor
Bina otomasyonunda makrolar
Makro Klima: Bir başka makro örneği - dış sıcaklığa bağlı ön çalışma sıcaklık kontrolüne sahip.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers