www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

eWon Flexy veri ediniminde MQTT’yi destekliyor

HMS Endüstriyel Ağlar, IIoT ağ geçidi ürünü eWON Flexy’nin ( yeni Flexy 205’te dahil olmak üzere tüm yeni modelleriyle) artık ağ trafiği ve cihaz kaynak gereksinimlerini en aza indirmeyi amaçlayan basit ve hafif mesajlaşma protokolü olan Mesaj Kuyruğu Telemetri Taşıma (MQTT) protokolünü de desteklediğini duyurdu.

eWon Flexy veri ediniminde MQTT’yi destekliyor
Öncelikli olarak petrol ve gaz dağıtım firmalarına boru hatlarını kontrol etmelerinde yardımcı olmak için 1999 yılında hayata geçirilen MQTT, Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) hızlı yükselişi ve düşük güçlü akıllı cihazlar arasında iletişimi kolaylaştırma ihtiyacından ötürü son zamanlarda büyük bir rağbet görmeye başladı.

MQTT esasen düşük güçlü bütünleşik cihazlara odaklı bir yayın/abonelik protokolüdür. MQTT kaynakların az olduğu düşük güçlü bütünleşik cihaz ortamlarını hedeflemektedir.

MQTT protokolünü eWON Flexy ile birlikte kullanmanın avantajlarından bir tanesi ise operasyonları herhangi bir duraksama noktasından itibaren veri kayıpları yaşamadan tekrar devam ettirebilme yetisine sahip olmaktır. Bununla birlikte, ağ kesintintileri sırasında ağ iletişime tekrar devam edene ve istemci cihaz veriyi okuyana kadar veri ara belleğe alınabilir. Bu sadece veri kaybını önlemekle kalmaz, aynı zamanda müşterilerin bilgi akışını ağ düğümlerine kadar yönetmelerini de sağlar.

Yüksek hacimli verilerin düşük bant genişliği, yüksek gecikme süresi veya güvenilir olmayan ağlar tarafından kısıtlanmış çok sayıda sunucu ve istemciye aktarımını kolaylaştırmak için tasarlanan MQTT, dinamik iletişim ortamları için idealdir. Adından da anlaşılacağı üzere, MQTT protokülünün asıl amacı uzaktan izleme olarak da bilinen telemetridir.

Halihazırda birkaç eWON Flexy kullanıcısı bu protokolün faydalarını görmüş ve kendi projelerine entegre etmeye başlamışlardır. Bunlardan bir tanesi olan W2W Solutions, MQTT kullarak müşterilerinin transformatörlerinin ömrünü nasıl uzattıklarını bizimle paylaşmıştır. İlgili yazıya şu adresten ulaşabilirsiniz:

https://www.ewon.biz/applications/success-stories/give-your-transformer-an-extra-life.

Eğer Flexy yönlendiricileri ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz, lütfen eWON websitesini ziyaret ediniz.

https://www.ewon.biz/products/ewon-flexy

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers