www.endustriweb.com
NSK

Yeni pompa rulmanları enerji santralinde yılda 28.970 € tasarruf sağlıyor

Suyun devridaimi için kullanılan santrifüj pompalarında sık sık arızalarla karşı karşıya kalan Romanya'daki büyük bir CHP (birleşik ısı ve güç) santrali, NSK ve yerel distribütöründen rulmanları yerinde incelemelerini istedi. Sonuç olarak, arızanın kaynağı olarak pompa rulmanlarının yetersiz yağlandığı saptandı ve NSK, DDU keçe ve yüksek sıcaklık gresine sahip bakım gerektirmeyen rulmanların kullanılmasını önerdi. Toplamda, bu rulmanlar 28.970 € yıllık maliyet tasarrufu sağlarken, aynı zamanda performansta da önemli bir iyileştirme sağladı.

Yeni pompa rulmanları enerji santralinde  yılda 28.970 € tasarruf sağlıyor
-Görsel1.jpeg - Artık Romanya’daki bir CHP santralindeki santrifüj pompaları, DDU keçe ve yüksek sıcaklık gresli NSK bakım gerektirmeyen rulmanlara sahip. Fotoğraf: Aliaksei Shupeika/Dreamstime

NSK çözümüne geçmeden önce CHP santrali, her üç ayda bir santrifüj pompalarında rulman arızaları yaşıyordu. NSK tarafından yapılan analizde, kötü keçe performansının bir sonucu olarak yataklardan yağ sızıntısı görüldü. 30 tane pompayla tesis, rulman değiştirme, yağ ikmali ve bakım konularında önemli miktarda harcama yapıyordu. Duruş zaman maliyetini eklediğimizde, yeni bir stratejinin gerekli olduğu belirginleşti.

CHP santrali, NSK’nın yerel distribütöründen rulman ömrünü uzatma ihtimalini değerlendirmelerini istedi. Donanımın yaşı ve keçenin kötü durumu göz önünde bulundurulduğunda, yağ sızıntılarını önlemek için bir tasarım değişikliği düşünülmedi. Bunun yerine, üç pompada yüksek sıcaklık gresli NSK DDU Keçeli Sabit Bilyalı Rulmanlar’ın kullanıldığı bir deneme yapıldı. Altı aylık çalıştırmadan sonra herhangi bir arıza meydana gelmemesi ile birlikte, tüm pompalar için NSK çözümünün uygulanması kararı alındı. Kullanımı takip eden 12 ayın ardından sıfır arıza kaydedildi.

NSK'nın DDU Keçeli Sabit Bilyalı Rulmanları yüksek kaliteye sahip, rulman ömrünü% 80'e kadar arttıran ultra temiz çelikten imal edilmiştir. Süper hassas taşlanmış yuvarlanma yolları gürültüyü en aza indirgemek, yağlama maddesinin dağıtımını ve ömrünü artırmak için özel olarak honlanırken, patentli keçeler en zorlu ortamlarda kirliliğe karşı direnç gösterir. Bu tip rulmanların bir diğer avantajı da preslenmiş çelik kafesidir; burada sıkı bir şekilde kontrol edilen boşluklar ve sürgülü kafes cepleri sürtünmeyi azaltır ve yağlama maddesinin eşit dağılımını sağlar. Yağ, su ve kirliliğe karşı iyi bir direnç ile birlikte yüksek sıcaklık direnci ve hız kabiliyeti sunar.

Sonuç olarak, düşük rulman maliyetlerinin yanı sıra duruş zamanı, bakım ve yağ yenileme maliyetlerini de ortadan kaldırarak CHP santrali için hesaplanan yıllık maliyet tasarrufu sağlandı.

Yeni pompa rulmanları enerji santralinde  yılda 28.970 € tasarruf sağlıyor

-Görsel2.jpeg - DDU keçeli NSK Sabit Bilyalı Rulmanlar kullanılırken % 80'e kadar daha uzun çalışma ömrüne ulaşılabilmektedir
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers