www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

Tork, güç ve keskinlik üçlüsü. Peki ya uygulama alanları? Görmek için ringe adım atın

Işık, kablolar veya uygulamanın bazı kısımlarının yönlendirilebildiği pek çok uygulama merkezi bir açıklığa sahip sürücü çözümlerine ihtiyaç duyar. Bunun örnekleri, lazer direksiyon sistemleri için optik ve fotonikte veya yarı iletken taşıma sistemleri için otomasyon ve robotikte bulunabilir. Şimdiye kadar, geleneksel sistemler her zaman burada tavizler vermiştir. İçi boş miller genellikle oldukça küçük olup, sürücüler yavaş, ağırdı veya mekanik entegrasyon çok fazla iş gerektiriyordu. Ama yeni bir doğrudan tahrik artık umut verici bir alternatif sunuyor. Geniş açıklığı 40 mm çapa sahip ve kademeli motor teknolojisi sayesinde, düşük ağırlık ve hacimle dengeli bir hız ve tork kombinasyonu sağlar.

Tork, güç ve keskinlik üçlüsü. Peki ya uygulama alanları? Görmek için ringe adım atın
Atlet Protezleri

Merkezi bir açıklığın gerekli olduğu durumlarda genellikle uygun olan birçok sürücü teknolojisi ve çözümü mevcuttur. Bununla birlikte, pratik kullanımda her birinin kendi dezavantajları bulunmaktadır. Örneğin hibrit kademeli motorlarda, gerekli bakır doluluk faktörü veya mıknatıslı boyunluk nedeniyle içi boş milin çapı genellikle yaklaşık 10 ila 12 mm ile sınırlıdır. Çok kutuplu tasarımları nedeniyle, tork motorları daha büyük açıklıklara izin verir, ancak büyük hareketli kütleleri nedeniyle yüksek hızlara ulaşamazlar. Ek olarak, nispeten pahalıdırlar ve genellikle entegre edilmeleri zordur. Bu nedenle birçok uygulama, "normal" bir motor tarafından çalıştırılan merkezi bir açıklığa sahip döner tablalar kullanır. Bununla birlikte, bu tür çözümler iletim ve karmaşık mekanik gerektirir. Ortaya çıkan kaçınılmaz geri tepme, bu tip motorun yüksek hassasiyetli uygulamalarda kullanılabilmesi için ayrıntılı önlemler yoluyla telafi edilmelidir. Bu durum da sistem entegrasyonunu bir hayli ölçüde karmaşık hale getirir. Ayrıca, yüksek bakım gereksinimlerine yol açan çok sayıda aşınan parça söz konusudur. Hibrit kademeli motor tarafından çalıştırılan döner tablalar da benzer şekilde genellikle tercih edilen araçtır, ancak büyük bir hacme sahiptir ve daha yüksek performans değerleri gerektiğinde ağırdır. Bu nedenle, uygulama açıklık gerektirdiğinde pratik bir çözüm bulmak şimdiye kadar kolay olmamıştır.


Tork, güç ve keskinlik üçlüsü. Peki ya uygulama alanları? Görmek için ringe adım atın
DM66200H


Tork, güç ve keskinlik üçlüsü. Peki ya uygulama alanları? Görmek için ringe adım atın
Ringstepper Görseli
 
Yeni yaklaşım - yeni olanaklar
Bu nedenle sürücü uzmanı FAULHABER, bu konuya yoğunlaşıp özellikle büyük bir açıklık gerektiren uygulamalar için tasarlanmış DM66200H serisinin kademeli motoruyla tamamen yeni bir tahrik çözümü geliştirdi. Bu çözüm toplam 66 mm çapında olup, 40 mm'lik çok büyük bir içi boş mil iç çapı sunar. Ek olarak, yalnızca 24 mm kalınlığında ve yalnızca 218 g ağırlığındadır. Sonuç olarak, kompakt sürücünün montajı kolaydır ve çok az kurulum alanı gerektirir. Açıklığı olan rotor, açıklığın etrafında düzenlenen ve bunu iletim olmadan yapan mekaniği doğrudan tahrik eder. Sonuç olarak, telafi edilmesi gereken mekanik bir geri tepme yoktur.


Tork, güç ve keskinlik üçlüsü. Peki ya uygulama alanları? Görmek için ringe adım atın
DM66200H Patlaması

Esas olarak optik ve fotonik uygulamaları için tasarlanmış olan yeni içi boş şaft doğrudan tahrik, tahrik şaftlarının yer nedeniyle motordan yönlendirildiği durumlarda veya yapay diz veya omuzlu protezlerde tekerlek tahrikleri gibi diğer birçok alanda da ilginç olanaklar sunar. Prensip olarak, kabloların açıklıktan geçirilmesi gereken her yerde veya gazların, sıvıların veya ışık sinyallerinin açıklıktan geçmesi gereken durumlarda kullanılabilir. Mikroskop aşamaları, açıklıklar, yakınlaştırma lensleri, lazer ışını kontrolleri vb. gibi optik alanları dışında çok çeşitli kontrol ve konumlandırma görevleri için kullanılabilir. Tipik uygulamalar arasında ayrıca döner tablalar, anten ayakları ve ayrıca hava ve gaz delikleri bulunur.


Tork, güç ve keskinlik üçlüsü. Peki ya uygulama alanları? Görmek için ringe adım atın
Optik Fotonik Lazer

Optimum kombinasyonda yüksek performans değerleri

Doğrudan tahrik, FAULHABER'ın kanıtlanmış step motor teknolojisine dayanmaktadır. Sabit mıknatıslı çok kutuplu, iki fazlı motor, devir başına 200 adım sağlar. Tam adım modunda 1,8 ° 'lik yüksek çözünürlük ile konumlandırma görevlerini açık döngü işleminde hassas bir şekilde yürütebilir. 200 mNm'ye kadar dinamik bir torka ulaşır ve buna göre büyük yükleri hareket ettirebilir. Maksimum statik tork 307 mNm'dir ve hatta güçlendirildiğinde 581 mNm değerine ulaşır. Bu nedenle frenlere ihtiyaç duyulmaz. Dakikada 2.000 devire kadar hızlara ulaşılabilir. Pek çok uygulama için, kompakt doğrudan tahrik bu şekilde mükemmel bir hız ve tork dengesi sunar. Tek aşınan parça bilyalı rulman olduğu için bakım gerektirmeyen sürekli çalışma sağlar. Özel yağlayıcılar, müşteriye özel sargılar, özel kablolar ve konektörler ile montaj flanşları gibi uygulamaya özel değişiklikler talep üzerine mümkündür.


Tork, güç ve keskinlik üçlüsü. Peki ya uygulama alanları? Görmek için ringe adım atın
Robotik kol

Çok geniş diyafram açıklığına ve yüksek performansa sahip doğrudan tahrik (faulhaber.com)

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers