www.endustriweb.com
ABB News

ABB ROBOTIK, ENERJI VERIMLILIĞI SERVISLERINI BAŞLATTI

Robotik Enerji Verimliliği servis maliyetlerini ve enerji tüketimini yüzde 30 'a kadar azaltarak sürdürülebilirliği artırır.

  global.abb
ABB ROBOTIK, ENERJI VERIMLILIĞI SERVISLERINI BAŞLATTI

ABB Robotik, üreticilere robotlarının enerji verimliliğini artırmaya yönelik bir danışmanlık, analiz ve araçlar paketi sağlayan Enerji Verimliliği Servisini başlattı. Servis, yakın zamanda yayınlanan Enerji Verimliliği Hareketi raporuna göre ankete katılan küresel üreticilerin yüzde 58'inin rekabet gücünü engelleyen yüksek enerji maliyetlerini hedef alarak yüzde 30'a kadar enerji tasarrufu sunuyor.

ABB Robotik Müşteri Hizmetleri İş Kolu Genel Müdürü Michael Hose "Enerji tüketimini azaltmak üreticiler için bir önceliktir; ankete katılanların yüzde 93'ünden fazlası, maliyetleri azaltmak ve daha sürdürülebilir operasyonlara doğru ilerlemeyi göstermek için önümüzdeki üç yıl içinde enerji verimliliği iyileştirmelerine yatırım yapacaklarını belirtti. Yeni servisimiz, performansa ince ayar yapmak ve en son robot teknolojilerini kullanmak da dahil olmak üzere robot enerji verimliliğini optimize ederek bu hedeflere ulaşmanın yollarını belirleyecek" dedi.

Endüstriyel robotların enerji verimliliğini ölçmek, geleneksel olarak birden fazla elektrikli komponentin ölçülmesini içeren karmaşık bir görev haline gelmiştir. Verimsiz kurulum, komponent boyutu, aşırı yükleme ve robotun orijinal performansında değişikliklere neden olabilecek uygulama değişiklikleri gibi faktörlerin etkisini ölçmek zor işlemler arasında yer almaktadır.

ABB Robotik Enerji Verimliliği Servisi, ABB'nin 50 yıllık endüstriyel robotik deneyimini bir dizi enerji ölçüm aracıyla birleştirerek, robot enerji verimliliğini değerlendirmek ve optimize etmek için kolay bir yol sağlayarak bu zorlukların üstesinden gelecektir.

Pakette üç ana araç bulunur: Durağan Durum Enerjisi Optimizasyonu, Program Optimizasyonu ile Enerji İzleme ve Karşılaştırma.

Durağan Durum Enerji Optimizasyonu aracı, müşterilerin robotlarının ve kontrol ünitelerinin gerçek enerji tüketimini değerlendirmek için kullanabileceği harici bir ölçüm aracıdır. Araç tarafından toplanan veriler, enerji tasarrufu yolları ve performansın ince ayarına yönelik ileri adımlara ilişkin tavsiyeler içeren bir rapor oluşturmak için kullanılır.

Program Optimizasyon aracı, enerji tasarrufu için iyileştirmelerin yapılabileceği alanları vurgulamak üzere bir robotun çalışma programını analiz eder. Araç, robottan alınan yedek verileri kullanarak, robotun programlanan hızını veya hareket yollarını ayarlamak gibi performansı artırabilecek ve enerjiyi azaltabilecek önlemleri tanımlar.

Enerji İzleme ve Karşılaştırma aracı, robot enerji tüketiminin sürekli izlenmesine ve karşılaştırılmasına olanak tanır. Enerji tüketimine ilişkin veriler, performansı artırmaya yönelik öneriler ve benzer uygulamalardaki robotlarla karşılaştırmalarla birlikte sunulur.

Servis aynı zamanda enerji tasarrufu özellikleri sunan yeni nesil teknolojilere geçişin etkisine ilişkin bir analiz de sunabiliyor. Örneğin ABB'nin yeni nesil OmniCore robot kontrol ünitesi, sınıfının en iyisi hareket kontrolünün yanı sıra, güç yeniden üretme teknolojisi ve fren enerjisi geri kazanımı gibi özellikler sayesinde yüzde 20 enerji tasarrufu sunuyor.

Enerji Verimliliği Servisi, ABB'nin süreçleri optimize etmek ve israfı en aza indirmek için otomasyon kullanarak işletmelerin sürdürülebilirliklerini dönüştürmelerine yardımcı olma stratejisindeki en son gelişmedir.

new.abb.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers