www.endustriweb.com
CUMMINS News

CUMMINS, IAA TRANSPORTATION 2024'DA HELM™ MOTOR PLATFORMLARINA SAHIP ENTEGRE TAHRIK KONSEPTINI TANITIYOR

Entegre tahrik hattı, üç aktarma sistemi seçeneğini vurgulamak için Cummins'in kapsamlı ürün kapasitesini kullanır - gelişmiş dizel, dizel hibrit ve sıfır karbonlu hidrojen.

  www.cummins.com
CUMMINS, IAA TRANSPORTATION 2024'DA HELM™ MOTOR PLATFORMLARINA SAHIP ENTEGRE TAHRIK KONSEPTINI TANITIYOR

Küresel güç lideri Cummins şirketin daha geniş ürün portföyünü vurgulamak ve esnek, sürdürülebilir güç çözümleri sağlama taahhüdünü sürdürmek için tasarlanmış entegre bir tahrik konseptiyle IAA Transportation 2024'da en son yeniliklerini sunar.

Entegre tahrik hattı, üç aktarma sistemi seçeneğini vurgulamak için Cummins'in kapsamlı ürün kapasitesini kullanır - gelişmiş dizel, dizel hibrit ve sıfır karbonlu hidrojen - şirketin yaklaşan Avrupa emisyon standartlarına sahip araç üreticilerini desteklemeye yönelik çok çözümlü yaklaşımını göstermektedir.

Tahrik hattı, Cummins HELM™ platformlarından gelişmiş dizel ve hidrojen içten yanmalı motorların yanı sıra Cummins'in sıfır emisyonlu markası Olan Cummins'in ön ve arka akslarına, frenlerine, son işlem sistemlerine ve Teknolojilerine™ sahiptir. Şirketin son yıllarda Meritor, Siemens Ticari Araçlar ve Jacobs Araç Sistemlerini satın alması, Cummins'in artık tam aktarma sistemi kapasitesi sunabileceği anlamına geliyor.

Cummins HELM™ ile tanışın
Şirketin güç konusunda ileri görüşlü yaklaşımını temsil eden Cummins HELM™, gelişmiş içten yanmalı motor teknolojisini ve yakıt esnekliğini, egzoz borusu emisyonlarını azaltırken sektörün operasyonel gereksinimlerini karşılayacak şekilde bir araya getiriyor.

Cummins HELM™ yakıt agnostik platformları, ortak bir temelden türetilen bir dizi motor sürümüne sahiptir. Her motorun başlık contasının altında büyük ölçüde benzer bileşenler vardır ve baş contasının üstünde, gelişmiş dizel, doğal gaz veya sıfır karbonlu hidrojen gibi farklı yakıt türleri için farklı bileşenler olacaktır. Her motor sürümü farklı bir tek yakıt kullanarak çalışır.

240-335 kW (320 - 450 hp) değerlerine sahip X10 motor, Cummins'in ağır hizmet performansını 10 litrelik hacmine kadar uzatırken, Euro 7'nın katı ultra düşük emisyon standartlarını karşılar. 2300 Nm'lik azami torka sahip X10, olağanüstü motor tepkisi ve araç taşınabilirliği sunarak 26-44 ton kamyon uygulamalarında ağır hizmet performansı için yeni bir ölçüt oluşturur.


CUMMINS, IAA TRANSPORTATION 2024'DA HELM™ MOTOR PLATFORMLARINA SAHIP ENTEGRE TAHRIK KONSEPTINI TANITIYOR

Cummins'in tahrik hattı, şirketin 15 litrelik platformunun bir parçası olan X15H'den hidrojen içten yanmalı motor teknolojisine de sahiptir. 298-395 kW (400-530 hp) güç değerleri ve 2600 Nm azami tork ile X15H, daha ağır hizmet veya daha uzun menzilli uygulamalar için ideal olan mevcut dizel motorlarla karşılaştırılabilir bir çalışma aralığı sunar. Bu on yılın sonuna doğru üretim için planlanan X15H, Cummins'in üretime hazır 700 bar hidrojen yakıt dağıtım sisteminin yanı sıra NPROXX ortak girişiminin Tip IV araç içi depolama gemileri ile birlikte gösterildi.


CUMMINS, IAA TRANSPORTATION 2024'DA HELM™ MOTOR PLATFORMLARINA SAHIP ENTEGRE TAHRIK KONSEPTINI TANITIYOR

Hibrit aktarma organları
Dizel hibrit konseptine sahip Cummins ve Accelera, hibrit araçlar için ayrı ayrı veya entegre tahrik seçeneklerine sahip tüm temel teknolojilere sahiptir. Hibrit çözümler, yaklaşan düzenlemeye uygun olarak karbon azaltma hedeflerine ulaşmada bir rol oynayabilirken, sıfır emisyon teknolojileri için altyapı ölçek kazanır.

Cummins Küresel Karayolu ve Teslim Alma İşLerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jane Beaman şunları söyledi: "Avrupa'daki ticari araç endüstrisi Euro 7 ve CO2 Ağır Hizmet Araçları düzenlemelerine yaklaşırken, çeşitli güç çözümlerine olan ihtiyaç her zamankinden daha kritiktir. Karbon azaltma hedeflerinin yoğunlaştığı ve altyapının zorlu olduğu önümüzdeki on yıla baktığımızda hibrit aktarma organları, aralık kaygısını ortadan kaldırmaya, operasyonel esnekliği artırmaya ve araç üreticilerinin CO2 azaltma hedeflerine önemli ölçüde katkıda bulunmaya yardımcı olabilir."

Esnek bir gelecek
Hem gelişmiş içten yanmalı motorları hem de tam elektrikli aktarma sistemlerini içeren geniş bir portföyle Cummins, müşterileri ve hizmet ettikleri topluluklar için seçim ve esneklik yaratarak daha temiz, daha sürdürülebilir güce geçişi desteklemek için iyi konumdadır.

www.cummins.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers