www.endustriweb.com
NSK

NSK servo motorlar için düşük partikül emisyonlu rulmanları piyasaya sürdü

NSK, servo motorlarda gres ve yağ gibi partikül maddelerin emisyonunu azaltan yüksek performanslı bir rulmanı piyasaya sürüyor. Bu çığır açan gelişme, robotlar gibi kritik endüstriyel makinaların kararlı bir şekilde çalışmasına katkıda bulunacaktır.

  www.nskeurope.com
Uzun süredir bilinen, rulmanlardan kaynaklanan partikül emisyonları sorununun üstesinden gelmenin potansiyel bir yolunu belirlemek için NSK, bu endüstri sorununun altında yatan mekanizma üzerine araştırma gerçekleştirdi. Şirket, gerçek bir servo motora benzer bir konfigürasyon ve ortama sahip daha yüksek hassasiyetli bir değerlendirme ve test makinasının devreye alınmasının yanı sıra, gelişmiş tasarım unsurlarına sahip tamamen yeni bir rulman yapısı tasarladı.

NSK, triboloji (yağlayıcılar ve malzeme yüzeyleri aracılığıyla sürtünme ve aşınmayı kontrol etme teknolojisi) konusundaki kapsamlı deneyimini kullanarak, geleneksel ürünlerin iki katı oranında gelişmiş düşük partikül madde emisyonu performansı sunan yeni gres ve keçe teknolojisine sahip bir rulman geliştirmeyi başardı. Gres, ayrıca geleneksel kullanım ömrünü iki katına çıkarırken, kauçuk keçe daha düşük tork sağlar.

Birçok ülkenin küçülen işgücü havuzu ile karşı karşıya kalmasıyla birlikte, endüstriyel robot pazarı büyümeye devam ediyor. Bununla birlikte, robot kullanımları manuel süreçlerden otomatik süreçlere geçmek için yüksek düzeyde güvenilirlik gerektirmektedir. Robot güvenilirliği ana bileşenlerine bağlıdır. Örneğin, tipik bir eklemli kol robotu, çeşitli eksenlerinde robot konumlandırmasını ve hızını kolaylaştırmak için altı adede kadar servo motora sahip olabilir. Her servo motor iki rulman içerir; servo motorun mil çıkış ucunda mili destekleyen bir yük tarafı rulmanı ve fren diski ile kodlayıcı diski arasında bulunan bir karşı yük tarafı rulmanı.

Servo motorlar gibi yüksek sıcaklık koşullarına sahip ortamlarda, rulmanlar dönerken küçük gres ve yağ partikülleri saçma eğilimindedir. Bu partiküller disklere yapışır ve kodlayıcı okuma hataları ve fren kayması gibi çeşitli sorunlara neden olabilir. Bu tür uygulamalarda düşük partikül emisyonu performansına sahip rulmanlara duyulan ihtiyaç belirgindir; bu nedenle NSK yüksek düzeyde hava sızdırmazlığı sağlayan, etrafa saçılmayı önleyen gres ve keçeler geliştirmeye başlamıştır.

Yeni NSK gresi, servo motorlar gibi yüksek sıcaklığa sahip ortamlarda buharlaşmayı kısıtlar ve düşük partikül emisyonları ile tutukluğa karşı daha iyi direnç sağlamak için greste üstün ısıl dirençli bileşenler kullanılır. NSK'nın yeni kauçuk keçesi de yine düşük partikül emisyonlarını destekleyen ve aynı zamanda %10 daha düşük tork sağlayan yeniden tasarlanmış bir dudak formuna sahiptir.

NSK'nın yeni rulmanı, servo motorların yanı sıra, çok çeşitli endüstriyel makinalarda kararlı bir şekilde çalışmaya katkıda bulunan, düşük partikül madde emisyonu performansı gerektiren diğer ürünlerde kullanım için de uygundur.
 

NSK'nın servo motorlara yönelik geliştirdiği yeni rulmanı, geleneksel ürünlere göre iki kat daha gelişmiş düşük partikül emisyonu performansı sunuyor.


NSK servo motorlar için düşük partikül emisyonlu rulmanları piyasaya sürdü
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers