www.endustriweb.com
Kioxia News

KIOXIA, Yeni Nesil Çevreci Veri Merkezleri için Optik Arayüzlü Geniş Bant SSD Geliştirdi

KIOXIA Europe, 6-8 Ağustos tarihleri ​​arasında ABD, Kaliforniya, Santa Clara'daki FMS'de yeni nesil veri merkezleri için bir prototip optik arayüzlü geniş bant SSD sergileyecek.

  europe.kioxia.com
KIOXIA, Yeni Nesil Çevreci Veri Merkezleri için Optik Arayüzlü Geniş Bant SSD Geliştirdi

Veri merkezlerindeki cihazlarda elektrik kablolarının optik kablolarla değiştirilmesi, enerji verimliliğini ve yüksek sinyal kalitesini korurken, cihazlar arasındaki fiziksel mesafelerin önemli ölçüde genişletilmesini ve kabloların azaltılmasını sağlıyor. Ayrıca veri merkezi sistem tasarımı ve uygulamalarında daha fazla esnekliği mümkün kılıyor.

Optik bir arayüzün benimsenmesiyle, SSD'ler ve CPU'lar gibi sistemleri oluşturan ayrı bileşenleri bir araya getirmek ve bunları sorunsuz bir şekilde birbirine bağlamak mümkün oluyor. Böylece kaynakları iş yüküne göre verimli bir şekilde kullanabilen “ayrıştırılmış bir bilgi işleme sistemi“ geliştirilebiliyor. Ek olarak, yüksek sinyal bütünlüğü ile optik arayüzün, uzay gibi zorlu ortamlarda çalışan yüksek performanslı bilgi işleme sistemi uygulamalarına katkıda bulunması bekleniyor.

KIOXIA Europe GmbH CTO’su ve Başkan Yardımcısı Axel Störmann, “Optik arayüz prototipine sahip KIOXIA geniş bant SSD, veri merkezi altyapısındaki diğer optik tabanlı cihazlar ve sistemlerle birlikte hayata geçirildiğinde, bugün bildiğimiz veri merkezlerinde devrim yaratma potansiyeline sahip.“ şeklinde açıklıyor ve ekliyor. “Yeni SSD'ler, yalnızca genel enerji verimliliği değil, aynı zamanda daha fazla depolama verimliliği, ölçek ve performans (gelişmiş iş hacmi ve gecikme süresi) sunan geleceğin ‘daha çevreci’ sunucu ortamlarının geliştirilmesine olanak sağlayacaktır.“

Bu kazanımlar, Yeşil İnovasyon Fonu Projesi olan “Yeni Nesil Dijital Altyapının İnşası” projesi kapsamında Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknoloji Geliştirme Organizasyonu (NEDO) tarafından finanse edilen Yeni Nesil Yeşil Veri Merkezi Teknolojileri Geliştirme projesinin bir sonucu olarak elde edildi.

Hedeflerinden biri de mevcut veri merkezlerine kıyasla %40'tan fazla enerji tasarrufu sağlamak olan bu hibe projesinde yeni nesil teknolojiler geliştiriliyor. Bu projenin bir parçası olarak KIOXIA, yeni nesil yeşil veri merkezlerinde veri depolama için optik arayüze sahip geniş bant SSD'ler geliştiriyor.

www.kioxia.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers