www.endustriweb.com
CUMMINS News

CUMMINS: HÜCRE VOLTAJI İZLEME (CVM) İLE AKÜ VERİMLİLİĞİNİ VE ARAÇ ÇALIŞMA SÜRESİNİ İYİLEŞTİRME

Uzun menzilli ağır hizmet uygulamaları için yakıt hücrelerinden akü elektrikli aktarma sistemlerine kadar şirketler, performansı ve verimliliği optimize eden entegre güç çözümleri sunmayı hedefliyor.

  www.cummins.com
CUMMINS: HÜCRE VOLTAJI İZLEME (CVM) İLE AKÜ VERİMLİLİĞİNİ VE ARAÇ ÇALIŞMA SÜRESİNİ İYİLEŞTİRME

Yakıt Hücreli Elektrikli Araçlar (FCEV'ler) ve Akülü Elektrikli Araçlar (BEV'ler), daha sürdürülebilir bir ulaşım endüstrisine doğru ilerlemenin ön saflarında yer almaktadır. Bu nedenle, dünyanın dört bir yanındaki birçok üretici, ticari taşımacılık için daha düşük emisyonlar için teknolojiler geliştirmek için hem FCEV'lere hem de BEV'lere yatırım yapıyor. Uzun menzilli ağır hizmet uygulamaları için yakıt hücrelerinden akü elektrikli aktarma sistemlerine kadar şirketler, performansı ve verimliliği optimize eden entegre güç çözümleri sunmayı hedefliyor. Cummins Inc. Ve Cummins'in Accelera'sı™ da FCEV ve BEV teknolojileri için yenilik getirmeye odaklanmıştır.

Bu teknolojileri daha da anlamak için FCEV'lerde ve BEV'lerde farklı bileşenlerin nasıl çalıştığını anlamak önemlidir. FCEV'lerde ve BEV'lerde temel yazılım ve elektronik bileşenlerin rolünü keşfettik, şimdi hücre voltajı izlemenin (CVM) nasıl çalıştığına bakalım. FCEV'ler ve BEV'ler, daha büyük, daha güçlü bir ünite oluşturmak için hücreler olarak bilinen birden fazla küçük ünitenin montajına güvenir. Bu makale, verimli filo çalışması için hayati önem taşıyan CVM'nin temel yüzüne odaklanarak yakıt hücresi yığınları ve aküleri kavramını ortadan kaldırır, kesinti süresini azaltır ve yakıt hücrelerinin ve akülerin daha iyi bakımını sağlar.

AKÜ SAĞLIĞI VE ARAÇ PERFORMANSINDA CVM'NİN ROLÜ
CVM, sistemin doğru çalıştığından emin olmak için bir yığın içindeki her hücrenin voltajını izleyen bir teknolojidir. Hücrenin performansına göre voltajı ölçen ve ayarlayan bir izleme sistemidir. Bu, bir arabayı istenen hıza çıkarmak için gaz pedalını aşağı basarak aracın güç çıkışını ayarlamak gibidir.

Bununla birlikte, zaman içinde hem akülerdeki hem de yakıt hücrelerindeki hücreler düşer, bu da daha az voltaj ve sonuç olarak daha az güç üretirler. Bu bozulma, sistemlerin aynı güç çıkış seviyesini korumak için daha fazla elektrik akımı çekmesini gerektirir. Bunu azaltmak için yarı iletkenler için silikon karbür gibi gelişmiş teknolojiler kullanılır ve kontrol algoritmaları yakıt hücresinin ömrü boyunca ayarlanmıştır. CVM, voltajı ölçerek ve optimum performansı korumak için ayarlamalar yapılmasına izin vererek yardımcı olur. Bu izleme, hücrelerin ömrünü tahmin etmek ve sistemin genel sağlığını sağlamak için kritik öneme sahiptir.

YAKIT HÜCRELERİNDEKİ VE AKÜLERDEKİ HÜCRE VOLTAJI NEDEN SİZİN İÇİN ÖNEMLİDİR?
Yakıt hücreleri ve aküler , güç çıkışlarını artırmak için bir araya getirilmiş çok sayıda küçük, ayrı hücreden üretilmiştir. Bu yaklaşım, ister FCEV'lerdeki yakıt hücresi yığını, BEV'lerdeki aküler, ister elektrolizörlerdeki hücreler olsun, moleküllerini hidrojen ve oksijene ayırmak için bir elektrik akımı kullanarak suyu bölerek hidrojen oluşturmak için kullanılan çeşitli uygulamalarda benzerdir.

Hücre voltajı nedir? Bir akünün voltajını depolanmış potansiyel enerjisi olarak düşünün, örneğin bir barajın arkasında depolanan suyun onu nasıl tuttuğu gibi. Bir akü şarj etmek barajıdoldurmak gibidir, bir akü kullanmak ise elektrik üretmek için su bırakmaya benzer. Yakıt hücreleri ve elektrolizörler için, bir hücre yığınına akım uygulamak veya hidrojen yakıtı tanıtmak voltaj üretir, bu da daha sonra güce dönüştürülebilir. Bu güç daha sonra bir aracın hareket etmesini sağlamak için kullanılabilir. Ancak FCEV'ler, BEV'lere kıyasla daha düşük voltajlarda çalışma eğilimindedir. Bu nedenle, daha düşük yakıt hücresi çıkış voltajını akünün daha yüksek voltajı ile eşleştirmek için güçlendirme DC-DC dönüştürücü adı verilen bir bileşen gereklidir.

Bununla birlikte, FCEV'ler hibrittir ve yakıt hücrelerinin yanı sıra bir akü paketi içerir. Bunun nedeni, yakıt hücrelerinin yanıt süresi gecikmesine sahip olmasıdır, bu nedenle yakıt hücresi yığınına ek olarak bir akü paketiyle çalışırlar. Bu, anında güç sağlayarak yanıt süresi gecikmesini telafi eder. Ancak, FCEV'lerde daha küçük bir akü kullanılır, çünkü yakıt hücresi sürekli olarak şarj eder ve güç sağlayarak aralık için aküye olan bağımlılığı azaltır. FCEV'lerdeki ve saf BEV'lerdeki aküler benzer teknolojiye ve voltaja sahip olabilir, ancak FCEV'lerdekiler daha az toplam güce sahip olurdu.

CVM'NİN PERFORMANS AVANTAJLARI
CVM, çeşitli nedenlerden dolayı çok önemlidir. İlk olarak, beklenmedik kesinti süreleri oluşmadan önce bakım görevlerini planlamaya yardımcı olan tahmine dayalı bakımı etkinleştirerek kesinti süresini azaltır ve maliyetlerden tasarruf sağlar. İkincisi, sistemin kazaları önleyen ve sistemlerin arızalanmamasını sağlayan tasarlanmış parametreleri içinde çalışmasını sağlayarak güvenliği artırır.

Modern CVM sistemleri, verileri bağımsız olarak analiz eden ve örnekleyen ve genel voltaj yönetim sistemini daha akıllı hale getiren gömülü algoritmaları içerebilir. Bu özellik, enerji sisteminin, yakıt hücresinin veya akülerin daha iyi kontrol, güvenlik ve daha uzun ömürlü olmasını sağlamaya yardımcı olur.

Cummins, FCEV'ler ve BEV'ler gibi yenilenebilir enerji teknolojisinin daha fazla benimsenmesini, performansını ve verimliliğini sağlamak için yeni nesil teknolojiyi geliştirmeye adanmıştır. Bu taahhüt, yalnızca bu sistemlerin performansını ve güvenilirliğini ilerletmekle kalmaz, aynı zamanda daha geniş sürdürülebilirlik hedeflerimizle de uyumludur. Sıfır emisyonlu çözümlerin çeşitli Accelera portföyü hakkında daha fazla bilgi için lütfen acceleazero.com ziyaret edin.

www.cummins.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers