www.endustriweb.com
ABB News

ABB DÜNYANIN ILK ORTA GERILIM, HIZ KONTROLLÜ MOTOR KONSEPTINI YARATIYOR

Yeni konsept, tek bir enerji verimli pakette bir OG motoru için eksiksiz hız kontrolü sunar.

  global.abb
ABB DÜNYANIN ILK ORTA GERILIM, HIZ KONTROLLÜ MOTOR KONSEPTINI YARATIYOR

ABB'nin OG Titanyum konsepti, dünyanın ilk orta gerilim (OG), hız kontrollü, 1-5 megavat (MW) aralığındaki endüstriyel motorudur. Bağlantı ve kontrol özelliklerini kolay belirlenebilir ve kurulabilir bir pakette bir araya getirmektedir. Hepsi bir arada konsept, günümüzde dünya elektriğinin %10'unu oluşturan OG motor tahrikli proseslere enerji verimliliğinin faydalarını getiriyor.

ABB Büyük Motorlar ve Jeneratörler Başkanı Heikki Vepsäläinen,"Hız kontrollü motorların enerji verimliliği önlemleri, alçak gerilim uygulamaları için küçük boyutlu motorlarda önemli bir ilgi görmüştür. Ancak büyük motorlar, ilk maliyet ve karmaşıklık nedeniyle halihazırda geride kaldı ve şu anda yalnızca yüzde 10-15'i bir sürücüye bağlı” diyor. "Ancak bu durum, tek bir pakette artırılmış kontrol, izleme ve bağlantı özelliklerine sahip uygun bir motorun kurulumunu uygun maliyetli ve kolay hale getiren yeni OG Titanyum konseptimizle değişecek. Mevcut doğrudan hatlı motorlar için doğru geliştirme çözümüdür. Enerji maliyetleri ve CO2 emisyonlarındaki potansiyel tasarruf ise çok büyüktür - eğer tüm kurulu gücü yenilersek, bu 1000'den fazla kömürle çalışan elektrik santralini devre dışı bırakmak gibi bir şey olacaktır."

Bu amaçla ABB, büyük bir motorun sürücüyle kurulumunda belirtilen başlıca engelleri ele almak için OG Titanyum konseptini geliştirmiştir. Bunlar sadece ayrı bir sürücünün ilk maliyetini değil, aynı zamanda sermaye maliyetini katlayan ve özellikle alanın önemli olduğu mevcut sahalarda kurulumun karmaşıklığını artıran ilgili elektrik evi (e-house), transformatörler, şalt ve kablolamayı da içerir. Bu tasarrufların yanı sıra sağlayacağı enerji verimliliği sayesinde OPEX tasarrufu da sağlayacaktır.

Yeni nesil konsept, enerji verimliliği, kontrol edilebilirlik ve bağlanabilirliği tek bir pakette birleştiren bir çözüm oluşturmak için ABB'nin 140 yıllık motor tasarımı ve 50 yıllık sürücü teknolojisi deneyimi üzerine inşa edilmiştir. Ayrıca, mevcut sistemlere sorunsuz bir şekilde entegre olabilmesi için analitik ve bağlanabilirlik özelliklerinin yanı sıra süreç izleme ve optimizasyon için yazılım kütüphaneleri ve arayüzler sağlayan dahili bir zekaya sahiptir.

OG Titanyum motorlar, tipik uygulamalar olarak pompalar, kompresörler ve fanlarla kullanılmak üzere tasarlanmıştır; bu sayede enerji tüketimini yüzde 40'a kadar azaltabilir, üretkenliği artırabilir ve arıza süresini en aza indirebilir. Enerji ve yenilenebilir enerji, proses, madencilik, çimento ve su dahil olmak üzere geniş bir sektör yelpazesinde kullanılacaklardır.

www.abb.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers