www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

IEC 62443: HMS Networks'ün Ewon® markalı uzaktan çözümleri ile güvenlik güçlendiriliyor

HMS Networks'ün Ewon® uzaktan erişim çözümleri her zaman güvenliğe öncelik vermiştir. Yakın zaman önce, uzaktan erişim çözümü olan Ewon Cosy+, siber güvenlik konusunda dünya çapında tanınan bir siber güvenlik uzmanı olan NVISO tarafından IEC 62443-4-2 kriterlerine göre değerlendirildi. Sektör geliştikçe mükemmellik standartları da gelişiyor ve IEC 62443 endüstriyel otomasyon teknolojisinde siber güvenlik için bir referans noktası olarak öne çıkıyor.

  www.hms-networks.com
IEC 62443: HMS Networks'ün Ewon® markalı uzaktan çözümleri ile güvenlik güçlendiriliyor

IEC 62443 standartlarını anlama

IEC 62443 standartları, endüstriyel ekipmanların siber tehditlere karşı korunmasına yönelik kapsamlı bir çerçeve sunmakta ve öncelikli olarak BT güvenliğine odaklanan ISO 27001 çerçevesini tamamlamaktadır. IEC 62443 standartları, endüstriyel sistemleri güvenlik ihlallerinden korumaya yönelik temel gereklilikleri ana hatlarıyla belirtir. Makine üreticileri, sistem entegratörleri ve tesis operatörleri için IEC 62443 ile uyumluluk IIoT güvenliği için çok önemlidir.

NVISO Uygulama ve Ürün Güvenliği Kıdemli Müdürü Cédric Bassem, "IEC 62443'ün güçlü yönlerinden biri, IIoT üreticilerinin cihazlarının güvenlik gereksinimlerini fabrika sahiplerinin siber güvenlik hedefleriyle uyumlu hale getirmek için kullanabilecekleri bir çerçeve sunmasıdır." diyor

IEC 62443 standartları nasıl uygulanır
Güvenli bir otomasyon çözümü geliştirmek, ilgili sistemler ve bileşenler için ayrıntılı bir tehdit analizi yoluyla riskleri tanımlamakla başlar. Bu da sağlam bir güvenlik planının oluşturulmasına öncülük eder. Bir sonraki adım, uygun süreçlerin oluşturulmasını ve personelin güvenlik protokolleri konusunda eğitilmesini içerir. Güvenlik, iyi tanımlanmış süreçleri ve nitelikli personeli kapsayacak şekilde teknolojinin ötesine uzanır.

Siber tehditlerin gelişen doğası göz önüne alındığında, koruma sistemlerinin zaman içinde uyum sağlaması hayati önem taşır. Sürekli izleme, bakım ve güncellemeler güvenliğin sürdürülmesi için esastır.

Ewon Cosy+ IEC 62443-4-2 kriterlerine göre değerlendirilmiştir

HMS Networks'ün Ewon uzaktan çözümleri için güvenlik temel unsurdur. Siber güvenliğe olan bağlılık, ISO 27001 gibi sertifikasyon standartlarına uygunluk ile gösterilmektedir.

En yüksek siber güvenlik standartlarını korumak için HMS Networks, endüstriyel siber güvenlik konusunda uzmanlaşmış önde gelen bağımsız bir kuruluş olan NVISO ile ortaklık kurmuştur. Nviso, düzenli testler yaparak, eğitimler vererek ve diğer tekrarlayan güvenlik doğrulamalarını gerçekleştirerek Ewon güvenlik önlemlerini güçlendirmektedir.

Yakın zamanda, NVISO'nun desteğiyle, Ewon Cosy+ IEC 62443-4-2 standartlarına göre değerlendirildi. Değerlendirme sonuçlarına dayanarak, Ewon® by HMS Networks, ürününün müşteri ortamlarına sorunsuz bir şekilde entegre olacağından ve IEC 62443 uygulamalarını ve yol haritalarını destekleyeceğinden emindir.

IIoT'de siber güvenliğin önemi

Ewon Ürün ve Pazarlama Direktörü Sébastien Thinnes, müşteriler için siber güvenlik ve IEC 62443'ün öneminin altını çiziyor: "IIoT çözümlerimizin güvenliği her şeyden önemlidir. IEC 62443 standartlarını uygulayarak, ürünlerimizin yeni ortaya çıkan tehditlere karşı sağlam koruma sağlamasını ve müşterilerimizin endüstriyel operasyonlarını güvence altına almasını sağlıyoruz."

Daha fazla bilgi için www.hms-networks.com adresini ziyaret edin.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers